אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' עיאיטי(עציר)

מדינת ישראל נ' עיאיטי(עציר)

תאריך פרסום : 12/03/2010 | גרסת הדפסה

מ"ת
בית משפט השלום עכו
40172-02-10
11/03/2010
בפני השופט:
רחמים צמח

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
סולטן עיאיטי

החלטה

נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של כניסה והתפרצות לבית מגורים ביום 18/2/10, סמוך לשעה 05:10. על פי כתב האישום, נכנס המשיב לביתה של הגב' נרקיז זידאן, דרך חלון הזזה של המפרסת לאחר שפתח אותו , וזאת בכוונה לבצע גניבה.

בתה של המתלוננת, הגב' חתחות רימה, התארחה בבית המתלוננת והתעוררה בשעה 05:00 כדי להניק את בתה התינוקת בת 25 ימים, הבחינה במשיב בתוך הבית, נבהלה, צעקה בקול, והמשיב ברח מהבית.

במקביל הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים ובה טוענת המבקשת כי נגד המשיב יש ראיות לכאורה להוכחת המיוחס לו בכתב האישום, כי למשיב יש הרשעות קודמות בעבירות רכוש במס' רב של מקרים וכן עבירות אחרות, וכן כי למשיב עונש מאסר על תנאי בר הפעלה לתקופה של 18 חודשים, ובנוסף, רק לאחרונה סיים המשיב לרצות עונש מאסר של 12 חודשים בגין עבירת התפרצות, ולפיכך המשיב מסכן את בטחון הציבור ורכושו.

זאת ועוד, טענה המבקשת, כי קיים יסוד סביר לחשש כי שחרור המשיב או אי מעצרו יביא לשיבוש הליכי משפט, השפעה על עדים או לפגיעה בראיות בדרך אחרת, וזאת גם משום שהמתלוננת ובתה מוכרות היטב למשיב.

לאור כל האמור, ביקשה המבקשת להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים.

הסניגור המלומד טען נגד קיומן של ראיות לכאורה. לדבריו, מדובר בראיות קלושות וכי קובץ הראיות שבתיק אינו יכול להוביל למסקנה כי יש פוטנציאל סביר להרשעת המשיב.

הסניגור הצביע על מספר ליקויים, על פי גרסתו, והם בין היתר, אי המצאות סולם או אמצעי אחר שאפשר למשיב לטפס לקומה ראשונה (מעל הקרקע), שם מצויה המרפסת של בית המתלוננת ודירת המתלוננת, וכן אי המצאות אמצעי טיפוס אחר. זאת בנוסף לכך שהחוקרים לא בדקו ט.א. על דלת ההזזה, ולדעתו, בדיקת ט.א. על דלת ההזזה היא ענין קרדינאלי שיכולה היתה לחתוך את הדין לכאן או לכאן.

נקודה שלישית שהסניגור ציין היא כי על פי עדותה של הגב' חתחות, דלת המרפסת חורקת בעת שמזיזים אותה והיא לא שמעה רעש של הזזת הדלת, לפיכך, מכלול "הפגמים" הנטענים על ידו כאמור לעיל, מחלישים במידה רבה את הראיות נגד המשיב, ולפיכך יש לשחרר אותו ממעצר.

בהמשך לטענות נגד המצב העובדתי והראיות בתיק, הוסיף הסניגור גם טענה משפטית כי עונש המאסר המותנה של 18 חודשים, שנגזר על הנאשם בתיק ביהמ"ש שלום עכו 3163-11-08 על ידי כב' השופטת פיינסוד , איננו יכול להיות מופעל בתיק זה בשל אופן ניסוח התנאי כדלקמן:

" התנאי הוא כי הנאשם לא יעבור בתקופה זו עבירה כדוגמת העבירות בהן הורשע בתיק זה..."

יצויין כי האישום בתיק שבו הורשע, היה בגין עבירה של פריצה לבניין שאינו דירה וביצוע גניבה וכן עבירת גניבה.

בחנתי היטב את חומר הראיות ונחה דעתי כי קיימות ראיות לכאורה מוצקות למדי להרשעת המשיב בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.

אציין כי בתה של המתלוננת, הגב' חתחות, ציינה כי היא מכירה היטב את המשיב, שכן הם מתגוררים באותה שכונה והיא מכירה אותו עוד מילדות, מהשכונה ומבית הספר, והיא קראה לו בשמו כאשר הבחינה בו: "סולטאן סולטאן..." ואז הוא ברח מהמקום דרך המרפסת.

לא למיותר לציין כי הגב' חתחות התארחה בבית אימה ולפיכך הימצאותה בבית בזמן ביצוע העבירה הנטענת הייתה הפתעה גם לפורץ שסבר ככל הנראה כי בבית מתגוררת רק המתלוננת.

עוד ציינה כי אין כל סכסוך בינה לבין סולטאן, והיא מכירה אותו היטב וגם יודעת שהוא גנב וכי היא מרחמת עליו כי הוא נרקומן.

הסניגור אומנם ציין כי בעלה של הגב' חתחות, שהתעורר למשמע צעקותיה, אשר יושב בבית כשרגלו מגובסת, ניסה לרדוף אחרי המשיב על אף מצבו, על ידי ירידה במדרגות הבית, אלא שהוא כבר לא ראה אף אדם. כמובן, בעלה של הגב' חתחות לא הספיק להבחין במי שנס מהבית. עובדה זו יש בה לתמוך בטענת הגב' חתחות כי אכן, בזמן אמת הבחינה בפורץ וכי אין מדובר בהמצאה מאוחרת. באותו זמן היא אף צעקה את שמו של הפורץ "סולטאן סולטאן".

גם באשר לרעש שמשמיעה דלת ההזזה מציינת המתלוננת במפורש כי הדלת נפתחה בשקט.

ראוי לציין כי בדיקת טביעות אצבע מדלת ההזזה אינה מוסיפה דבר במקרה זה שכן מדובר בזיהוי וודאי של הפורץ בזמן אמת, מה גם שלא קיימים סכסוך או יריבות בין השניים ואין בהכרח ראיה כי אכן היו קיימות טביעות אצבע על דלת ההזזה.

המשיב מכחיש כי היה בביתה של המתלוננת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ