ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
|
22014-03-11,34497-04-10
16/10/2014
|
בפני השופטת:
אורנית אגסי
|
- נגד - |
תובעת:
ש' ד' עו"ד אילה אנדורן
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד שרון חג'ג'
|
פסק דין |
1.לבית הדין הוגשו תביעות התובעת כנגד החלטות המוסד לביטוח לאומי, לדחות את תביעותיה לגמלת שמירת הריון ולגמלת דמי לידה בגין הריון אשר הסתיים ביום 15.10.14.
2.הנתבע טען כי התביעות נדחו כדין בהתאם להוראות סעיפים 58, 48-50 לחוק הביטוח הלאומי ( נוסח משולב) התשנ"ה – 1995 ( להלן: החוק).
3.ואלה הן העובדות הרלבנטיות כפי שהן עלו מהתצהירים העדויות והמסמכים שהוגשו בפנינו:
א.התובעת גב' ד' ש' , ילידת 1977 נשואה ואם לשלושה ילדים.
ב.התובעת עבדה כפקידת שירות לקוחות בחברת התקשורת פרטנר בפארק אפק בראש העין.
ג.בשנת 2008 הרתה התובעת , היתה בשמירת הריון וילדה תאומים ביום 17.8.08. אין חולק כי המוסד הכיר בתביעתה לשמירת הריון בהריון הראשון ושילם לה מלוא הגמלה לה היתה זכאית. כך גם באשר לתביעתה לדמי לידה.
ד.התובעת היתה בחופשת לידה של הלידה הראשונה עד ליום 15.12.08 התובעת לגרסתה נשארה בביתה לאחר תום החל"ד בחופשה ללא תשלום, אך לא הוצג כל מסמך מהמעביד על אישור החל"ת.
הצדדים חלוקים האם התעתדה התובעת לשוב לעבודה סדירה בחודש פברואר 2009 והאם ראה בה המעסיק כעובדת המתעתדת לשוב לעבודה ונכריע במחלוקת בהמשך פסק הדין.
ה.התובעת הרתה שוב בסוף חודש ינואר 2009 במהלך תקופת החל"ת לטענתה ובטרם חזרה לעבודה. בהתאם לעדותה התובעת ידעה על ההיריון בחודש פברואר 2009 .
ו.ההיריון לדעת רופאיה היה בסיכון בשל הניתוח הקיסרי אותו עברה בלידה הראשונה .בשל כך הורה הרופא המטפל לתובעת לשהות בשמירת הריון מלאה החל מ 2.3.09. על כך הגישה התובעת תביעה למוסד לגמלת שמירת הריון.
ז.התובעת ילדה ביום 15.10.09. הוגשה תביעה לדמי לידה שנדחתה על ידי הנתבע.
ח.חברת פרטנר מעסיקתה של התובעת, העבירה אישור על תקופות העבודה של התובעת והגדירה בדיעבד את התקופה מחודש דצמבר ועד תחילת שמירת ההיריון חל"ת לאחר חל"ד. עוד נאמר באישור שהוגש כי גם לאחר הלידה השניה היתה התובעת בחל"ת לאחר חל"ד ורק לאחר מכן הודיעה כי מבקשת היא להתפטר על מנת לטפל בילדיה. האישורים הוגשו עם תצהיריה של התובעת .
4.המסגרת המשפטית
סעיף 48 לחוק קובע:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת