אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> פלילי >> הכה את אשתו שוב ושוב והעונש - עבודות שירות

הכה את אשתו שוב ושוב והעונש - עבודות שירות

מאת: מערכת PsakDin | תאריך פרסום : 08/07/2014 13:19:14 | גרסת הדפסה

לגזר הדין בעניין משטרת ישראל תביעות - שלוחת רמלה נ' פלוני

אדם שהורשע בעבירות חוזרות ונשנות של תקיפת בת זוג, שחלקן אף גרמו לה לחבלות חמורות, קיבל עונש קל שלושה חודשי עבודות שירות בלבד. מהם שיקולי ביהמ"ש בבואו לקבוע את העונש על אלימות במשפחה?

הנאשם והמתלוננת, קטינה ילידת 96, הינם בני דודים ובמועד כתב האישום היו נשואים כחודש בלבד, והתגוררו ברמלה. במסגרת הסדר טיעון, הנאשם הודה והורשע במספר עבירות של תקיפת בת זוג וגרימת חבלה של ממש.

כתב האישום תאר איך במועדים שונים אחז הנאשם בשיערה של אשתו, הוציאה לישון בסלון, הכה אותה באמצעות מקל של מגב, וגרם לה לחבלות של ממש רק משום שהעזה לבקש ממנו כסף.

כתוצאה ממעשי הנאשם נגרמו למתלוננת שפשופים ושריטת בצוואר, בכתף, בגב ובזרועות.

התביעה עתרה לעונש מאסר בפועל שיכול שירוצה בעבודות שירות, לצד מאסר על תנאי ממושך בעבירות אלימות וקנס.

שירות המבחן התרשם כי קיים סיכון להישנות התנהגות דומה בעתיד והמליץ לנסות לשלב את הנאשם בהליך טיפולי. מתסקיר מאוחר יותר עלה, שהנאשם טופל כחודשיים ביחידה למניעת אלימות, לקח אחריות על התנהגותו, שיתף פעולה בטיפול, וגילה נכונות להיתרם ולהיעזר. נוכח השתלבותו בטיפול והיעדר הרשעות קודמות, המליץ שירות המבחן להטיל על הנאשם צו מבחן לשנה לצד מאסר על תנאי על מנת לחזק כוחותיו בטיפול ובקשר עם המתלוננת.

לפיכך עתרה ההגנה לאמץ את המלצת שירות המבחן ולא להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל.

מתחם הענישה: בין עבודות שירות למאסר בפועל

סגנית נשיאת בימ"ש השלום ברמלה, השופטת נירה דסקין, ציינה כי מתחם הענישה בעבירות אלימות במשפחה הינו רחב בהתאם לקשת המקרים והנסיבות, וכי ניתן ללמוד מהפסיקה כי טווח הענישה ההולם בנסיבות בהן מדובר בעבירות חוזרות של אלימות במשפחה נע בין עבודות שירות למאסר בפועל. בנסיבות תיק זה, קבעה, אין לסטות ממתחם הענישה המקובל.

עם זאת, סגנית הנשיאה ציינה לזכותו של הנאשם את היעדר עברו הפלילי, העובדה שהנאשם הודה בהזדמנות הראשונה, ובכך חסך מזמנו של הציבור, והביע חרטה ונכונות לתקן את מעשיו.

לבסוף גזרה השופטת על הנאשם עונש של 3 חודשי עבודות שירות בלבד, ו-9 חודשי מאסר על תנאי.

עו"ד רונן רבי מסביר על השיקולים שנוהג בית המשפט לקחת בחשבון כשהוא דן בענייני אלימות במשפחה: "אחד השיקולים הוא הקשר בין הצדדים: אם מדובר בבני זוג שממשיכים את הזוגיות, בדרך כלל מטיל ביהמ"ש על הצד המכה עונש קל, בעקבות ההתחשבות בכך שבני הזוג ממשיכים לחיות יחד - שיקול חשוב מבחינתו"

"עוד שיקול", מוסיף רבי, "הוא השאלה אם מדובר באדם נורמטיבי או בעל עבר פלילי. כשמדובר על אדם נורמטיבי שנקלע לאירוע חד-פעמי ועובר טיפול למניעת אלימות או סדנת זוגיות, בית המשפט בדרך כלל נוטה שלא לגזור מאסר בפועל".

"כמו כן, בית המשפט רואה לנגד עיניו גם את שיקולי המשפחה: כך למשל, אם אב לקטינים ישב בכלא הדבר יכול לגרום טראומה לילדים, חוסר בפרנסה או בתשלום מזונות. שיקול נוסף הוא עצמת האלימות והנזק שנגרם בעקבותיה למתלוננת".

לגזר הדין בעניין משטרת ישראל תביעות - שלוחת רמלה נ' פלוני

*עו"ד רונן רבי ממשרד עו"ד רבי (אביב) הלאלי (אלגריסי) עוסק במשפט פלילי

**המגיב לא ייצג בתיק

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום פלילי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום פלילי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ