אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> התה היקר בעולם: נכוותה ותקבל 44 אלף ש'

התה היקר בעולם: נכוותה ותקבל 44 אלף ש'

מאת: עו"ד דניאל תמיר | תאריך פרסום : 07/05/2014 14:33:00 | גרסת הדפסה

מאת: עו"ד דניאל תמיר

לפסק הדין בעניין פלונית נ' מלונות אפריקה ישראל בע"מ ואח'

אורחת במלון "קראון פלאזה" בים המלח נכוותה מכוס תה רותח. למרות טענת המלון שמדובר בתאונה מקרית, תפוצה האורחת ב-44 אלף שקלים.

במרץ 2010 הגיעו שתי חברות לאירועי יום האישה שהתקיימו במלון "קראון פלאזה" בים המלח. אחת החברות ניגשה לעמדת השתייה והכיבוד, והכינה לעצמה כוס תה. משסיימה, פנתה לעבר אולם ההרצאות, אך לפתע הגיח מאחוריה אחד המלצרים, נתקל בה והתה הרותח ניתז עליה. כתוצאה מכך, נכוותה בידה השמאלית.

בעקבות התאונה, נאלצה האישה לעבור תהליך ריפוי במסגרתו נזקקה לחבישות וחבישת לחץ במשך חודשים, נקבעו לה נכויות זמניות והיא נותרה עם צלקת לא אסתטית סמוך לשורש כף ידה החשוף.

בשל הנזקים שנגרמו לה, הגישה האישה תביעה לבימ"ש השלום בירושלים נגד מפעילת המלון והמבטחת שלה, חברת מגדל. האישה טענה, כי חוסר הזהירות של המלצר מהווה רשלנות, שהמלון אחראי לה כמעסיקו.

הנתבעות טענו, כי מדובר בהיתקלות מקרית שיכלה להתרחש לכל עובד או אורח, בפרט בזמן שיש התקהלות של אנשים.

מלצר: שים לב לתנאי המקום!

השופטת שושנה ליבוביץ' קבעה, כי על מלצר סביר לנקוט משנה זהירות כאשר הוא מבקש לחצות חדר המיועד לאירוח הכולל שתייה חמה, שכן עליו לצפות שהאורחים עשויים להחזיק בידם כוס שתייה רותחת. לדבריה, האירוע היה נמנע לו רק היה המלצר שם לב לתנאי המקום ומתאים אליהם את הליכתו.

השופטת קבעה, כי היה על הנתבעות להדריך את המלצר ולהטמיע בו את הצורך להתנהל בזהירות, בפרט במקומות שיש בהם ריכוז של אורחים וכיבוד. לפי השופטת ליבוביץ', לא הוכח שהנתבעות עשו כן או נקטו באמצעים סבירים למניעת הסיכון, ולכן יש להטיל עליהן אחריות שילוחית למעשיו הרשלניים של המלצר.

משכך, השופטת חייבה את הנתבעות בפיצוי של 44 אלף שקלים, ובשכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.6% מהסכום הכולל.

חובת הזהירות המחייבת בית מלון להדריך ולהטמיע במלצר את הצורך להלך בזהירות באופן כללי, ובמקומות בהם קיים ריכוז של אורחים וכיבוד בפרט, היא כללית ובנאלית, ואף מלאכותית במעט, ואינה ניצבת דיה מול טענת המלון שמדובר בהיתקלות מקרית.

גם לו הכרנו באופן זה או אחר בהפרה של חובת זהירות במקרה זה, לא ברור מדוע קבע ביהמ"ש כי אין כל אשם תורם לאדם המוזג לעצמו תה רותח, כאשר קיימת התקהלות תוך אי נקיטת זהירות שמא מישהו יתקל בו או אפילו ימעד והנוזל החם יישפך עליו.

נראה אם כך, כי הנזק הלא ממוני שנקבע בסך 40 אלף שקל בנסיבות שתוארו הוא מוגזם, אינו מידתי וסולל את הדרך להגשת תביעות קנטרניות ולא הגונות, וחבל.

לפסק הדין בעניין פלונית נ' מלונות אפריקה ישראל בע"מ ואח'

* עו"ד דניאל תמיר עוסק בדיני נזיקין.

**הכותב לא ייצג בתיק.

***המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ