אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> פלילי >> תושב חולון הורשע באונס וסחר בילדה בת 12

תושב חולון הורשע באונס וסחר בילדה בת 12

מאת: עו"ד משה אלון | תאריך פרסום : 19/01/2015 14:53:00 | גרסת הדפסה

האיש הכיר באינטרנט אישה גיאורגית שבמשך כמה חודשים אפשרה לו לאנוס את בתה ולהצטלם איתה תמורת כסף. לאחרונה, בית המשפט הרשיע אותו במספר עבירות מין. 

ישראלי תושב חולון הכיר באינטרנט אישה שגרה בכפר קטן בגיאורגיה עם בתה הקטינה. השניים רקמו ביניהם עסקה: אחת לכמה שבועות האיש נהג לשלוח לה כסף, והיא בתמורה אפשרה לו לצלם את בתה בעירום. ברבות ימים האיש גם נסע מספר פעמים לבתי מלון בגיאורגיה וביצע בקטינה עבירות מין, בהסכמת האם ובעידודה.

לשאלות בנושא הדין הפלילי:

כנסו לפורום משפט פלילי    

הפרשה נידונה גם בגיאורגיה. האם הורשעה ונידונה ל-14 שנות מאסר. בית המשפט הגיאורגי דן והרשיע גם את האיש, אלא שהוא מתגורר בישראל ולכן לא נשא את העונש שהטיל עליו בית המשפט הגיאורגי.

בכתב האישום שהוגש נגדו לביהמ"ש המחוזי בתל-אביב יוחסו לו, בין היתר, עבירות של סחר בבני אדם, אינוס, מעשים מגונים, ושימוש בגופו של קטין לפרסום תועבה.

בחקירתו במשטרה תחילה הביע חרטה אך לאחר מכן בחר לשמור על זכות השתיקה.

בביהמ"ש טען, בין היתר, כי בינו לבין אמה של הילדה התפתח קשר טלפוני ידידותי ואינטימי. לדבריו, האם הראתה לו צילומי עירום של בתה, והוא נגעל אך גם הסתקרן לראות במה מדובר.

כמו כן, טען כי נשאר בקשר עם האם כיוון שהיא איימה עליו שאם ינתק את הקשר, היא תגרום לכך שיאבד את אשתו.

את המפגשים בבתי המלון תיאר הנאשם כ"גלישה" לאחר שתיית אלכוהול, והכחיש כל מגע מיני עם הילדה.  

זעזוע עמוק

השופטת שרה דותן והשופטים אבי זמיר וירון לוי הביעו זעזוע עמוק מן הפרשה והרשיעו את הנאשם, לאחר שסברו כי הוכח מעל לכל ספק סביר שהוא ביצע את כל המעשים המיוחסים לו.

השופטים התבססו על עדות מוצקה של הבת, כמו גם על ראיות רבות וברורות מבית היוצר המופרע של הנאשם והאם: תכתובות דואר ומסרונים, וכן סרטונים וצילומים רבים, בחלקן נראתה הבת עירומה בכל מיני תנוחות בעלות אופי מיני מובהק, ובחלקן עם הנאשם.

השופטים, שהתרשמו כי נימוקי הנאשם מופרכים וכי לא ניתן להאמין למילה שיוצאת מפיו, דחו את טענתו בדבר "סחיטה", וציינו כי אין לה שום ביטוי בתוכן השיחות והמסרונים שהוחלפו בינו לבין האם.

השופטים קבעו כי בנסיבות המקרה ברור שנרקמה עסקה בין האם לבין הנאשם להשתמש בגופה של הקטינה, כבחפץ.

בנוסף, נקבע כי הוכחה גם זיקה ישירה בין הכספים שהועברו ע"י הנאשם לאם לבין "זכות השימוש" שניתנה לו בקטינה. 

מאחר שעבירות המין בוצעו בגיאורגיה, עלתה שאלה האם יש לדון את הנאשם לפי החוק הישראלי או החוק הגיאורגי. הפרקליטות טענה כי החוק הישראלי הוא הקובע. השופטים, שהתבססו על החלק המקדמי של חוק העונשין, סברו שכדי להרשיע את הנאשם באונס צריך שהמעשים שלו יהיו בגדר אונס הן על פי הדין הישראלי והן על פי הדין הגיאורגי, ואכן כך נקבע במקרה הזה. 

בסיכומו של דבר, הנאשם הורשע במספר עבירות, בהן עבירות של סחר בבני אדם, אינוס, מעשה מגונה, שימוש בגופו של קטין לעשיית פרסום תועבה, החזקה ופרסום תועבה ובו דמותו של קטין.

גזר הדין יינתן בהמשך.  

* עו"ד משה אלון עוסק במשפט פלילי.   

** הכותב לא ייצג בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום פלילי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום פלילי
מעשנים קנביס? יש לכם סיבה לשמוח
עו"ד רן תגר, צילום: איל תגר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ