אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> פלילי >> "עד לא ידע": שתיית אלכוהול – איפה, מתי וכמה?

"עד לא ידע": שתיית אלכוהול – איפה, מתי וכמה?

מאת: עו"ד ליבת אביטל אזולאי | תאריך פרסום : 22/03/2016 16:10:00 | גרסת הדפסה

עו"ד ליבת אביטל אזולאי. צילום: הילה אסייג

פורים. אתם במסיבת רחוב ואחרי השעה 21:00 מצאתם את עצמכם עם משקה אלכוהולי ושוטר ניגש אליכם. מה עושים עכשיו? אילו סמכויות יש לו? ומה בכלליות אומר החוק על תופעת השכרות? עו"ד  ליבת אביטל אזולאי עונה על שאלות בנושא.

משנכס אדר מרבין בשמחה, וגם בשתיית אלכוהול "עד לא ידע"... אז רגע לפני כל המסיבות, הנה מספר נקודות שכדאי להפנים.

נפתח בכך ששכרות אינה עבירה על החוק, ולשוטר אין סמכות לעצור או לעכב אדם רק כי הוא שיכור, אלא אם הוא עבר עבירה כשהוא בגילופין.

לייעוץ בתחום

פנו ל- עורך דין פלילי

עם זאת, באפריל 2013 עבר בכנסת "חוק המאבק בתופעת השכרות", המסמיך כל שוטר להשמיד משקה משכר (גם אם רק הריח שלו מרמז שהוא מכיל אלכוהול), אם יש לו יסוד סביר להניח כי שתיית אלכוהול במקום ציבורי ואפילו החזקת המשקה בכוונה לשתות אותו, עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור וביטחונו. החוק חל גם על אדם שיושב ברכב במקום ציבורי.

מחזיקים בקבוק פתוח בפארק?

משמעות הדבר היא כי אם שוטר סבור כי שתיית האלכוהול עלולה להפר את הסדר הציבורי, הוא רשאי "להשמיד" את המשקה (לרוקן או להשליך את המיכל). יש להדגיש כי שוטר יפעל כאמור, אך ורק אם מדובר במשקה משכר המצוי בכלי פתוח, דוגמת כוס או בקבוק פתוח, ואסור לו להשמיד או להחרים משקה שלא נפתח כלל.

עד כאן דובר בסמכותו של השוטר עד לשעות הערב. המצב שונה כאשר מדובר בשעות הלילה (בין תשע בערב לשש בבוקר)  - לגביהן מורה החוק לשוטר לצאת מנקודת הנחה כי אדם שמסתובב עם משקה משכר פתוח במתחם ציבורי הוא בהכרח מפר סדר, אלא אם הוכח לו אחרת – לפי שיקול דעתו. כלומר, אם, למשל, שוטר ראה אותך ואת חבריך בפארק הציבורי שבשכונה בשעה 23:00 עם בקבוקי אלכוהול פתוחים הוא רשאי "להשמיד" אותם ללא היסוס.

איפה כן מותר לשתות אלכוהול?

בכל מסעדה, בית קפה או עסק למכירת משקאות משכרים המוגשים לצריכה במקום (כדוגמת פאב או מועדון). בבית מלון, פנסיון, אכסניה, מופעים (גם פתוחים), קולנוע, תיאטרון, דיסקוטק, יריד שאינו במבנה קבע, כלי שיט לעינוג ציבורי ואולמות אירועים. כמובן שכל זה נכון רק אם העסק פועל עם רישיון למכירת משקאות משכרים ואינו מגיש אותם לקטינים.

אז מה בכל זאת לגבי קטינים ואלכוהול?

קטין רשאי לשתות משקה משכר בנוכחות מי שאחראי עליו (הורה, אפוטרופוס, או מחזיק במשמורת על הקטין) אולם במקרה שהקטין מחזיק משקה משכר שלא בנוכחות אחראי, המשטרה מונחית להפעיל "נוהל השמדת משקה" ללא צורך בקיומו של יסוד סביר להניח שיביא להפרת הסדר הציבורי ובכל שעה משעות היממה.

ואגב, אם בלהט המסיבות וברוח החג מישהו ביקש ממך שתרכוש בשבילו אלכוהול. שים לב, ייתכן מאוד שמדובר בקטין, ואם נענית – עברת על החוק וצפה למאסר של עד 6 חודשים. יותר מזה, גם אם לא קנית את המשקה ואתה "רק" מעודד אותו לשתות, צפוי לך עונש של עד 3 חודשי מאסר.

ובנימה אישית ללא קשר לחוק: אם מבחינתכם המסיבה נגמרה ואתם שיכורים, תדאגו לחזור הביתה במונית.

אז, צאו, תיהנו ובעיקר, שמרו על עצמכם.

חג פורים שמח

* עורכת דין ליבת אביטל אזולאי עוסקת במשפט פלילי ומשטרה  

** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את גט לויר

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום פלילי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום פלילי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ