אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> צבא ומשרד הבטחון >> עו"דקאסט 59 | המלחמה שאחרי המלחמה

עו"דקאסט 59 | המלחמה שאחרי המלחמה

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 23/01/2024 16:24:00 | גרסת הדפסה

עו"ד אורי צפורי והמגישה טלי מץ

חיילי צה"ל הנפצעים במהלך שירותם נאלצים להתמודד עם מלחמה מסוג אחר לגמרי לצורך קבלת הכרה מהמדינה. איך יוצאים ממנה בהצלחה?

לטוב ולרע, אנו נמצאים בתקופה שבה השיח הציבורי ממוקד בחיילי צה"ל ובזכויותיהם. בה בעת שחיילינו מחרפים נפשם למען הגנת המולדת, אלה שייצאו מהלחימה עם פציעות ארוכות טווח צריכים לדעת שצפויה להם התמודדות מורכבת עד לקבלת הכרה ממשרד הביטחון. איך בדיוק זה מתבצע ומהן המשוכות העיקריות בדרך להכרה?

עו"ד אורי צפורי המתמחה בזכויות נכי צה"ל ובתביעות מול משרד הביטחון, מספר לנו שלעניין ההכרה ישנה חלוקה עקרונית בין משרתי קבע לבין חיילי חובה ומילואים, כאשר חיילי קבע יכולים לתבוע הכרה ממשרד הביטחון רק בהינתן פציעה במהלך פעילות מבצעית בעוד שחיילי חובה ומילואים יכולים לתבוע על מגוון רחב מאוד של פגיעות שאירעו במהלך ועקב השירות.

ומה באשר לסל הזכויות? המענה לשאלה נגזר מאחוזי הנכות שייקבעו בסופו של יום לחייל המבקש הכרה כנכה צה"ל. אם מדובר בפחות מ-20 אחוזי נכות, הוא יקבל תגמול חד פעמי. לעומת זאת ככל שהנכות גבוהה יותר, יינתן לחייל הפצוע סל זכויות רחב יותר שכולל בין השאר קצבה חודשית, טיפול רפואי על חשבון המדינה ומענק השכלה גבוהה.

נחמד, אבל איך בכלל אפשר לקבל הכרה? אם, למשל, טבח צבאי נכווה קשות ממים רותחים בעת שבישל ארוחה לחיילים – הוא יוכל להיחשב כנכה צה"ל? ומה לגבי חייל שנפצע במשחק כדורגל בבסיס? מעניין לדעת שגם פציעות מהסוג הזה עשויות לקבל הכרה, עקב פרשנות מרחיבה שניתנה בפסיקה למונח "עקב השירות".

בנוסף, היום כולנו כבר מבינים שפגיעות בצה"ל אינן מוגבלות לגוף בלבד והן עשויות לכלול פציעות נפשיות כמו פוסט טראומה. מאפיין מובהק של פגיעות אלה הוא התפרצותן בחלוף שנים רבות מהשחרור מצה"ל. מדובר במשוכה משמעותית ביותר עבור נפגע הנפש, שכן במועד גילוי המחלה הוא ברוב המקרים כבר אינו חייל, וכפועל יוצא מכך נתקל בקושי מהותי להוכיח את הקשר שבין הפגיעה הנפשית לשירות.

אז איך בכל זאת ניתן לקבל הכרה על פוסט טראומה מהצבא? ואיך נכון להתכונן לוועדה הרפואית שתשפיע ישירות על סל הזכויות שיינתן? על שאלות אלה ואחרות תוכלו למצוא תשובות בפרק המיוחד שהכנו עבורכם, בתקווה שאף חייל לא יצטרך לעשות בו שימוש.

האזינו לפרק המלא:

עו"ד אורי צפורי עוסק ב- צבא ומשרד הביטחון

עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום צבא ומשרד הבטחון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום צבא ומשרד הבטחון
נפצעתם בסדיר או במילואים? כך תמצו את זכויותיכם
עו"ד אורי צפורי | אילוסטרציה חיצונית: Toa Heftiba on Unsplash
במלחמה יש נפגעים, גם בנפש
אילוסטרציה: Timon Studler on Unsplash
יש בסיס משפטי להכרה באלון שמריז כחלל צה"ל
עו"ד אורי צפורי | אילוסטרציה חיצונית: Benjamin Rascoe, Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ