תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חיפה
|
11980-04-14,3765-04-14,12041-04-14,46639-06-14,31293-05-14,44932-10-14
05/06/2016
|
בפני השופטת:
אלה מירז
|
- נגד - |
תובעת:
נ.ב. עו"ד צחי זיסמן
|
נתבע:
מ.ב.
הקטין נ.ב. עו"ד רומן כצמן
|
פסק דין |
- בין הצדדים התנהלו ששת התביעות כמצוין בכותר. התובעת הגישה תביעות למשמורת על הבן ולמזונותיו, תביעה רכושית ולביזיון בית משפט בגין אי תשלום חובות הצדדים. הנתבע הגיש תביעה למשמורת משותפת ותביעה לפרוק שיתוף ודמי שימוש.
- הצדדים בני זוג, אשר נישאו זל"ז בצ'כיה בנישואים אזרחיים ביום 24.6.11 ולהם ילד כבן 5 שנים. התובעת יהודייה , הנתבע חסר דת, פרודים ממרץ 2014 ונישואיהם הותרו ביום 22.1.15.
- בהחלטה מיום 1.11.15 צוין, כי נקבעה המשמורת המשותפת והמזונות הזמניים, תוך התחשבות בכל הנתונים המעודכנים ובסמיכות להחלטה להגשת הסיכומים ולפיכך הוצע לצדדים ליתן להם תוקף פסק דין ולהתמקד ביתר התביעות. בהעדר הסכמה, בית המשפט נאלץ להתייחס גם לתביעות המשמורת והמזונות.
תביעות הדדיות למשמורת
לשם הנוחות האם תיקרא "התובעת" והאב "הנתבע".
- בהחלטה מיום 28.6.15 ובהתאם להמלצות העו"ס לס"ד נקבעה משמורת משותפת.
האב מסכים למשמורת המשותפת. האם מתנגדת בטענות נגד מעורבות הורי הנתבע, המתגוררים יחד עם הנתבע, בטיפול בבן. כן ציינה קשיי התקשרות עם הנתבע, נסיגה במצבו של הקטין והעדר הדרכה הורית הנדרשת לקיום משמורת משותפת.
לטענת הנתבע, התנגדות התובעת נובעת משיקולים כספיים בלבד. העיכוב ההתפתחותי של הקטין נבע מטיפול התובעת ודווקא קיום המשמורת המשותפת עצרה את התדרדרות הקטין. מציין קיומה של תקשורת עם התובעת והחלפת 1229 מסרונים מאז תחילת המשמורת המשותפת. לא רואה מניעה בהותרת הקטין עם הוריו. התובעת עצמה מותירה הקטין עם בן זוג זר. מציין כי לוקח חופשות במחצית מימי הקיץ על מנת להיות עם הקטין.
דיון
- כאמור משמורת משותפת זמנית נקבעה בהחלטה מיום 28.6.15, בהתאם להמלצות העו"ס לס"ד רונית בן עזרא ,בתסקיר מיום 25.6.15. העו"ס לס"ד, נחקרה ארוכות במהלך הדיונים ביום 4.11.14 וביום 2.7.15. באשר לסיבות להמלצתה למשמורת משותפת והעידה (בעמ' 24) :
"בגדול אני חושבת שיש פה שני הורים טובים, שניהם לוקחים אחריות, המעורבות בגן, בטיפול, שניהם מגלים רגישות לילד, נכון שהתקשורת לא משהו בלשון המעטה, האמון הבסיסי לא ישתנה, אבל אני חושבת שהורים שעבדתי איתם שנה עם הרבה תסקירים והרבה מידע, בעיניי הילד יכול להרוויח מכך. טובת הילד למרות חוסר התקשרות ביניהם היא משמורת משותפת".
העו"ס הגישה תסקיר גם ביום 14.4.16 בעניין הסדרי השהות. עיון בתסקיר כולל התייחסות למצב הקטין ובו מובאים דברי הגננת לפיהם:
"שני ההורים דואגים ומשתפים פעולה שניהם נענים לפניות, מגיעים לחגיגות כמו יום הולדת. מתעניינים במצבו ומשקיעים בו. האב יודע לעבוד איתו... הגננת ציינה כי לא ראתה את הסבים (הורי האב)...
נ. התקדם מאוד השנה ובסה"כ תפקודיו גבוהים, שפה גבוהה, מבין ועונה ראשון במפגשים. ברוב תחומי ההתפתחות התקדם".
דהיינו, חל שיפור במצבו של הקטין ובתפקודו. ההורים משתפים פעולה ובהתאם לדברי הגננת הורי האב אינם מהווים בעיה. מההצעות של ההורים לזמני שהות עולה, כי שני הצדדים הפנימו את קיומה של המשמורת המשותפת ודומה כי מדובר בעובדה מוגמרת.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת