ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
1293-09
17/03/2014
|
בפני השופט:
דניה קרת-מאיר
|
- נגד - |
התובע:
אל שרד בע"מ
|
הנתבע:
יובנק בע"מ
|
|
החלטה
לפניי בקשה לתיקון טעות בפסק הדין שניתן ביום 10.2.2014.
לטענת המבקשת, עקב השמטה מקרית, לא נכללה בפסק הדין הוראה לפיה לסכומים שנפסקו לזכותה במסגרתו יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה.
המשיב התנגד לבקשה, בטענה כי התיקון המבוקש הוא תיקון מהותי. זאת, כיוון שפסק הדין כלל התייחסות פוזיטיבית לפסיקת ריבית והפרשי הצמדה, ואף על פי כן לא נענתה בו בקשת המבקשת (התובעת) להוסיף לסכומים שנתבעו על ידיה ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה. ההתייחסות אליה מכוון המשיב היא זו המופיעה בעמ' 50-49 לפסק הדין, לפיה יש לתחום את הריבית והפרשי ההצמדה להם זכאית המבקשת (התובעת) עד ליום גילוי המעילה בלבד, ולא עד ליום הגשת התביעה.
בבקשה זו, הדין עם המבקשת. מחמת השמטה מקרית, לא צוין בפסק הדין כי לכלל הסכומים שנפסקו יתווספו ריבית והפרשי הצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
אשר להתייחסות הפוזיטיבית עליה הצביע המשיב בתגובתו, יובהר: כתב התביעה כלל מספר ראשי נזק. ביחס לכולם התבקש בית המשפט לפסוק גם ריבית והפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה. אחד מראשי הנזק שנתבעו עניינו הוספת ריבית וההצמדה לסכומי השיקים (קרן) שנפרעו, אף על פי שנחתמו בחתימות מזויפות – וזאת מיום כיבודם על ידי הבנק, ועד ליום הגשת התביעה.
ביחס לראש נזק זה בלבד, נקבע בפסק הדין כי לסכומי השיקים יש להוסיף ריבית והפרשי הצמדה לא מיום כיבודם ועד להגשת התביעה, אלא מיום כיבודם ורק עד ליום גילוי המעילה. בכך, ובדחיית ראש נזק נוסף שעניינו ההוצאות שהוציאה המשיבה (התובעת) בעקבות גילוי המעילה, ניתן ביטוי לביקורת שמתח בית המשפט על כך שהמשיבה לא פנתה למשטרה לאחר גילוי המעילה.
אין בהגבלת תקופת הזכאות לריבית ולהפרשי הצמדה ביחס לראש הנזק הספציפי האמור לעיל, כדי ללמד על התייחסות בית המשפט לבקשה להוסיף לסכומים שייפסקו בפסק הדין ריבית והפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ואילך.
דרך כלל, לסכומים הנתבעים בתביעה אזרחית יתווספו ריבית והפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל. הלכה פסוקה היא, כפי שעולה מפסקי הדין הרבים אליהם הפנתה המבקשת בבקשה, כי השמטת ההוראה לפיה יש להוסיף ריבית והפרשי הצמדה על סכומים שנפסקו, היא השמטה מקרית.
סעיף 80 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] תשמ"ד-1984 קובע כי השמטה מקרית היא בגדר טעות הניתנת לתיקון בהחלטת בית המשפט, אם נעשתה בתוך 21 ימים לאחר מתן פסק הדין.
לאור העובדה כי הבקשה הוגשה 14 יום לאחר מתן פסק הדין, מועד שלאחריו הגישו הצדדים תגובה ותשובה לבקשה, אני מוצאת שיש להיעתר לבקשה.
פסק הדין מתוקן בזה, באופן הבא:
בסוף פרק י"א, שכותרתו "סוף דבר", יתווסף האמור להלן:
"לסכום הכולל של הנזקים האמורים, ולאחר חלוקת האחריות להם בין הצדדים כאמור לעיל, יתווספו ריבית והפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל".
אין צו להוצאות.
ניתנה היום, ט"ו אדר ב תשע"ד, 17 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.