אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ביהמ"ש לענייני משפחה: עיכוב ביצוע

ביהמ"ש לענייני משפחה: עיכוב ביצוע

תאריך פרסום : 18/07/2010 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה במחוז ת"א
14546-01-10
08/07/2010
בפני השופט:
הרשמת תמר סנונית פורר

- נגד -
התובע:
פלונית
עו"ד קראוס
הנתבע:
אלמוני
עו"ד זינגר

1.       בפני בקשה לעיכוב ביצוע החלטה מיום 17.6.2010, בה ביטלתי צווי מניעה כנגד המשיב בדירת המגורים ובזכויותיו בחברה בארה"ב, מנימוקי שם.

2.       יודגש - משמעותה של הבקשה הינה השארת צווי המניעה על כנם כנגד המשיב עד לבירור הבר"ע.

3.       לאחר עיון בבקשה ובתגובת המשיב הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להידחות.

4.       הכלל בהתאם לתקנה 466 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות") וכן לפי הפסיקה שפירשה אותה כי אין עיכוב ביצוע של ההחלטה בשל הגשת ערעור (או בקשת רשות ערעור כבענייננו). רק במקרים חריגים - בעיקר כאלה בהם לא ניתן להשיב את המצב לקדמותו - ניתן עיכוב הביצוע. אין די רק בטענה כי יוגש ערעור על מנת להוות נימוק מספיק לעיכוב ההחלטה:

"הכלל הרחב קובע, כי "הגשת ערעור לא תעכב את ביצוע ההחלטה שעליה מערערים". כך קובעת תקנה 466 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984. רק במקרים חריגים יעוכב ביצועו של פסק-הדין, במיוחד כאשר עסקינן בפסק-דין כספי. משמע, אין די בהגשת ערעור או בהכרזה על כוונה להגיש ערעור על-מנת לעכב את ביצוע ההחלטה. כך למשל, יינתן עיכוב ביצוע כאשר המבקש מצליח להראות כי באם לא יעוכב פסק-הדין, לא ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמותו, היה וערעורו יתקבל. נטל השכנוע, כי קיים נימוק אשר יצדיק היעתרות לבקשה, מוטל על המבקש,

          ראה: ע"א 4444/10   חברת דפוס מאור ולך בע"מ נ' עדי נסים עדי   מיום 21.6.2010 (פורסם בנבו), סעיף 15 לפסק הדין.

5.       הפסיקה קבעה כי קיימים שלושה שיקולים מרכזיים בבקשה לעיכוב ביצוע ואדון בהם כסדרם.

  סיכוייה של המבקשת בבר"ע

6.       המבקשת טרם הגישה את בקשת רשות הערעור, וכל שיש בפני הוא הבקשה לעיכוב ביצוע והצהרתה כי היא עומדת לעשות כן.

7.       בבקשה פורטו הטעמים מדוע סבורה המבקשת כי סיכוייה לזכות בבר"ע טובים. מעיון בכך עולה כי אין חדש בבקשה מהטיעונים שהושמעו לפני במהלך הדיון בבקשה לביטול צו המניעה.

8.       בנוסף, יש לזכור כי ההלכה הינה כי בית המשפט אינו נוטה להתערב בשיקולים ל(אי) מתן סעדים זמניים. ראה: 3854/98 קנית השלום השקעות נ' מ.ס.י.פ. בע"מ (פורסם בנבו).

9.       גם אם אהיה מוכנה להניח לטובתה של המבקשת כי יש סיכוי לבקשת רשות הערעור אני סבורה כי באיזון בין הנזק העלול להיגרם למשיב בעיכוב ביצוע ההחלטה לבין הנזק שייגרם למבקשת אם לא תעוכב ההחלטה, ידו של המשיב על העליונה.

השבת המצב לקדמותו

10.     באם תזכה המבקשת בערעור על בית המשפט לשקול האם יהיה קשה או מן הנמנע להחזיר את המצב לקדמותו. ראה: ע"א 1217/03 קבוצת עונאללה לייזום והשקעות בע"מ נ' ח'אזן, פ"ד נח (4) 224.

11.     בהחלטתי נשוא בקשה זו דנתי בהרחבה בכך שהסעד הזמני שהתבקש הינו בניגוד למצב הקיים מבחינה משפטית בין הצדדים, ועל כן גם לא ניתן הצו שהתבקש. כן קבעתי כי לא קיים חשש הכבדה כנגד המשיב.

12.     לא מצאתי כי יש בטענות המבקשת בבקשה זו כדי לשנות מהקביעות לעיל המשליכות לנושא החזרת המצב לקדמותו או שיש ראיות או נסיבות חדשות הנוגעות לכך.

מאזן הנוחות

13.     גם במסגרת בקשה לעיכוב ביצוע - בדומה לבקשה לסעד זמני - על בית המשפט לבחון את האינטרסים המתנגשים של הצדדים, ובאיזו מידה ייגרם נזק האחד אל מול השני באם יורה על עיכוב ביצוע אם לאו. ראה: בש"א 3158/91 פלאטו שרון נ' קומפני פרייזן דה פרטיסיפיון, פ"ד מה (5) 499.

14.     הדברים אותם פירטתי במסגרת ההחלטה שביטלה את צו המניעה כבר דנתי במאזן הנוחות של הצדדים. לא מצאתי לאור הנימוקים שם, כי יש בנימוקי המבקשת כדי לשנות את ההחלטה גם לא לתקופת הגשת הבר"ע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ