אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בכיראת חסין באמצעות הוריו אפוטרופסיו ואח' נ' אייל סלע בע"מ ואח'

בכיראת חסין באמצעות הוריו אפוטרופסיו ואח' נ' אייל סלע בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 16/11/2010 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום ירושלים
19650-08
16/11/2010
בפני השופט:
מרדכי בורשטין

- נגד -
התובע:
1. בכיראת חסין
2. בכיראת סלח
3. בכיראת מייסון

הנתבע:
1. אייל סלע בע"מ
2. בכיראת אסאמה
3. מנורה חב רה לביטוח בע"מ

החלטה

בתיק דנן מונתה ד' א. קורן לובצקי כמומחית רפואית מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגיה.

המומחית קבעה כי לתובע 1 נגרמה נכות עקב התאונה, אך יש מקום לבצע הערכה נוספת הן נוירולוגית והן נוירופסיכולוגית בגיל 16.

יצויין כי התובע כיום כבן 9 שנים.

המומחית המליצה כי ימונה מומחה נוסף בתחום א.א.ג בגלל האוטורגיה וכי ימונה מומחה נוסף בתחום העיניים בשל האנופטלמוס.

דר' קרסיק שמונה כמומחה בתחום האורטופדיה קבע כי לתובע נגרמה נכות זמנית עקב התאונה, אך לא נכות צמיתה.

התובע עתר למנות מומחים נוספים בתחום העיניים ו-א.א.ג.

הנתבעת מתנגדת לבקשה, על רקע הצורך בבדיקה מחודשת של התובע בגיל 16.

לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים נחה דעתי כי יש מקום למנות מומחים כבר עתה, שכן אין למעשה מחלוקת כי נגרמה לתובע נכות גם בתחומים הנוספים, ולא מן הנמנע כי בשונה מהתחום הנוירולוגי, התקבע מצבו של התובע בתחומים האמורים, ובחוות הדעת יהיה כדי לעמוד על מצבו של התובע לאשורו.

לאחר שיוגשו חוות הדעת, יהא מקום להגיש תחשיבי נזק, והצדדים יעלו בתחשיבים את הטענות בנוגע לבדיקה המחודשת הנדרשת בתחום הנוירולוגי.

הנני ממנה את דר' סוזי רונן מבי"ח שערי צדק כמומחית רפואית מטעם בית המשפט בתחום העיניים ואת דר' י. גורביץ מבי"ח שערי צדק כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום א.א.ג.

 

המומחים יעיינו במסמכים הרפואיים אשר יומצאו להם על ידי ב"כ בעלי הדין, יבדקו את התובע ויקבעו ממצאים לגבי מצבו הרפואי נוכח תאונת הדרכים מיום 20.06.06. שימת לב המומחים והצדדים לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986 ובייחוד לתקנות 8, 9, 11 ו 15.

 

שכ"ט כל אחד מהמומחים יהיה בסך 4,000 ש"ח בצירוף מע"מ.

 

בנסיבות העניין, נוכח התיעוד שהוצג, אופי הפגיעה ונסיבותיה,בשים לב לכך שהתובע קטין ולנכויות הזמניות שנקבעו לתובע, אני מורה כי הנתבעת תישא, כמימון ביניים, בשכ"ט המומחים. השכר ישולם ישירות בתוך 30 ימים למומחים ולאחר קבלת דרישת תשלום מהמומחים.

 

הצדדים ימציאו ההחלטה למומחים.

התיק נקבע לעיון ליום 01.03.11.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ