אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בלוך נ' הכנ"ר

בלוך נ' הכנ"ר

תאריך פרסום : 26/07/2011 | גרסת הדפסה

פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב – יפו
1838-07
18/07/2011
בפני השופט:
אסתר נחליאלי חיאט

- נגד -
התובע:
כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א
הנתבע:
1. יניב אינסל
2. נאמן

החלטה

בקשה למתן הפטר היא הבקשה שלפני.

הנושים הוזמנו לדיון היום אך איש מהם לא התייצב.

לקראת הדיון היום הגיש הנאמן תסקיר אליו גם הצטרף הכנ"ר, ועמדתו היא כי הגם שהחייבת התנהלה כיאות בהליך והגם שהחייבת נעדרת נכסים כלשהם, הרי "משך הזמן בו מצויה החייבת בהליך ושיעור הדיבידנד הנמוך שישולם לנושים, אינם תומכים במתן צו הפטר בשלב זה ועל כן מתנגד הנאמן למתן צו הפטר כמבוקש". כאמור, להמלצה זו הצטרף גם הכנ"ר.

לדיון היום חזרו הכנ"ר והנאמן על עמדתם, בעיקר לאחר ששמעו את דברי החייבת ובא כוחה.

אף אני סבורה כמוהם כי העובדה שחייב מתנהל כנדרש ממנו בהליך זה, קרי משלם מידי חודש בחודשו את צו התשלומים ומגיש דו"חות כיאות, אינו מהווה כרטיס כניסה אוטומטי לקבלת הפטר.

נראה לי כי אין מקום להלל ולשבח מי שנוהג בהתאם לחוק ובהתאם לדין, אלא זוהי נקודת המוצא מבחינתי. הגם שחיה אני בתוך עמי ורואה כי הרבה מהחייבים אינם עושים כך, עדיין אני סבורה כי נקודת המוצא היא שמירת החוק והקפדה מלאה על כל הוראות הדין.

נתתי דעתי לנסיבותיה האישיות של החייבת ואף אני כמו נציגת הכנ"ר וכמו הנאמן, לא הבנתי את פשר הדברים האמורים בסעיף 28 לבקשת החייבת למתן הפטר, ואף ניסיונות החייבת להסביר את הדברים באולם ביהמ"ש, לא צלחו.

הצעתי לחייבת לנסות ולהגדיל את קופת הכינוס בדרך כלשהי שיהיה בה כדי לבטא קבלת דיבידנד גבוה יותר לנושים, אך החייבת לא הציעה הצעה כזאת.

פרק הזמן בו שוהה החייבת בהליך אינו מצדיק מתן הפטר בעת הזאת ובוודאי כששיעור הדיבידנד כה נמוך ומשיקולים ערכיים נראה כי ראוי שהחייבת תעשה מאמץ ותראה להציע הצעה סבירה שניתן יהיה לבחון מחדש את בקשתה למתן הפטר.

אני דוחה את הבקשה.

ניתנה והודעה היום ט"ז תמוז תשע"א, 18/07/2011 במעמד הנוכחים.

אסתר נחליאלי חיאט, שופטת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ