אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בנק הפועלים בע"מ- שד' רוטשילד 50 תל אביב נ' אלעברה

בנק הפועלים בע"מ- שד' רוטשילד 50 תל אביב נ' אלעברה

תאריך פרסום : 07/11/2013 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
52666-09-12
31/10/2013
בפני השופט:
כוכבה לוי

- נגד -
התובע:
בנק הפועלים בע"מ- שד' רוטשילד 50 תל אביבעל ידי באת כוחו עו"ד רבקה בראון ממשרד עו"ד נימצוביץ
הנתבע:
אנואר אלעברהעל ידי בא כוחו עו"ד חגי בנימין ממשרד עו"ד ציוני
פסק-דין

פסק דין

מונחת בפני בקשת רשות להתגונן שהגיש המבקש בפני התביעה שבכותרת.

המבקש הוא הבעלים והמנהל של חברה בתחום המתכות ומסחר בגרוטאות ברזל אשר ניהל לגרסתו את חשבונו בבנק המשיב במשך 17 שנה. כפי שטען בבר" המתוקנת שהגיש נגרם החוב נשוא התביעה בשל מחדלי המשיב, שאיפשר יצירת החוב בחשבונו על ידי צד ג , ועליו – הנתבע אין כל חובה לפרוע חוב זה.

1.התביעה

התובע הגיש תביעתו נגד הנתבע לתשלום הסך הכולל של 577,941ש"ח, המבטא יתרות חובה בחשבונותיו כדלהלן: סך של 112,117 ש"ח יתרת חובה בחשבון העו"ש, ויתרה בסך של כ-466,000 ש"ח בגין הלוואות שונות כמפורט בסע' 5-20 לכתב התביעה.

על פי כתב התביעה הוגשה התביעה כנגד הנתבע מאחר ולא עמד בהתחייבויותיו לשלם לתובע את סכום יתרת החוב בעו"ש ואת סכומי ההלוואות במועדיהם על פי דרישות התובע.

2.בקשת הרשות להגן

הנתבע הגיש בשלב ראשון בר"ל ביום 29.5.13.- להלן "הבר"ל הראשונה".

בדיון שהתקיים בבר"ל זה מיום 16.9.13 נוכחתי כי חלק משמעותי מטענות המבקש אותן ביטא בפני בעל פה ושלא לפרטיכל , לא הועלה כדבעי בבר"ל .לבקשת ב"כ המבקש, אפשרתי לו להגיש בר"ל מתוקנת.

בר"ל מתוקנת הוגשה בפועל ביום 22.10.13 לאחר שב"כ המבקש עתר לקבלת מסמכים מאת המשיב שהיו דרושים לו לצורך הגשת בר"ל מתוקנת כדבעי ואף קיבל אותם.

3.טענות ההגנה בבר"ל המתוקנת

מעיון בבר"ל המתוקנת עולה כי טענתו העיקרית של המבקש היא, שהבנק המשיב איפשר לצד שלישי, אשר הסתבר שהוא דודו של המבקש ושמו האשם אלעוברה לפעול בחשבונו של המבקש תוך שצד שלישי זה ניצל את קשריו הרומנטיים עם סגנית סניף רמלה של המשיב, "הגב' ציפי " שאפשרה לו, לצד השלישי, לנהוג בחשבון המבקש, כבשלו.

לטענת המבקש, הוא במקצועו ניהל חברה להובלות ומסחר במתכות וכפי שאישר בתחילת חקירתו הנגדית בפני, ניהל ספרים כדין, הנהלת חשבונות מסודרת והסתייע בשירותי רו"ח.

טענת ההגנה של המבקש בקצירת האומר היא כי, החוב נשוא התביעה, נוצר בשל מחדלי התובע אשר בניגוד לדין, התיר לצד השלישי-האשם אלעברה בעליה ומנהליה של חברת ה מוביל בני יוסף אלעברה (1993) לפעול בחשבונו מבלי שבעל החשבון-המבקש, נתן לו רשות לכך, יפוי כוח או הרשאה.

3.1טענה למשיכת צ'קים על ידי צד ג שלא בהרשאה מחשבון המבקש

לטענת המבקש בסעיף 8 לתצהירו, אישר המשיב תשלום של שיקים בחתימתו של האשם הנ"ל משוכים על חשבונו שת המבקש בסכום כולל של כ-1,169,253 ש"ח.

תימוכין לטענה זו, צירף בנספח א' לבר"ל המתוקנת – רשימת והעתקי שיקים משוכים מחשבונו של המבקש , אשר לטענת המבקש הם חתומים בחתימת הצד השלישי ואשר כובדו על ידי הבנק המשיב ,בנסיבות של העדר הרשאה מטעם המבקש למושך השיקים, לחותם עליהם - לחתום בשם המבקש, והעדר אישור מאת המבקש לבנק המשיב, לכבד שיקים אלה המפורטים בנספח א לתצהירו שבחתימת צד שלישי זה.

למותר לציין כי למקרה והיה מסתבר כי טענה זו אמת היא , לאמור כי החוב הנתבע הוא חוב שיצר הצד השלישי בחשבונו של המבקש ללא הרשאת או הסכמת המבקש, היה בכך כדי הגנה לכאורית שיש בה להעניק לו רשות להתגונן בפני התביעה.

ההגנה הלכאורית לעניין משיכת שיקים מחשבון המבקש על ידי צד ג - הגנת בדים

בחקירתו הנגדית של המבקש בפני הסתבר, שהמבקש לא דייק , וזאת בלשון המעטה בטענתו זו, ובהתייחס לשיקים שפורטו בנספח א' לתצהירו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ