אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בנק לאומי סניף נשר נ' נ.מ. דקל נכסים והשקעות בע''מ

בנק לאומי סניף נשר נ' נ.מ. דקל נכסים והשקעות בע''מ

תאריך פרסום : 02/04/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום חיפה
3818-08
24/03/2013
בפני השופט:
שמעון שר

- נגד -
התובע:
בנק לאומי סניף נשר
הנתבע:
נ.מ. דקל נכסים והשקעות בע''מ
פסק-דין

פסק - דין

מונחת להכרעתו של בית המשפט תביעה בגין שטרות לביצוען של 3 המחאות שאותם הפקיד לניכיון התובע.

הנתבעת טוענת כי דין התביעה להידחות מחמת טענות מקדמיות ביניהן אי גילוי מסמכים ושיהוי ומחמת אי סחרותן של ההמחאות והפקדת ההמחאות לניכיון בניגוד למוסכם והיעדר חתימות כנהוג.

הרקע והנסיבות הצריכות לעניין

1.ביום 7.11.07 הגיש בנק לאומי לישראל (להלן: "התובע") המחאה ע"ס 75,000 ₪ לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל בחיפה. עסקינן, בהמחאה אשר נמשכה על ידי החברה ע.ח. סגנון ובניו (להלן: "החברה"), אשר הוסבה והופקדה בחשבונה המתנהל בסניף התובע וחולל באי פירעון.

2. ביום 20.1.08 הגישה החברה נ.מ. דלק נכסים והשקעות בע"מ (להלן: "הנתבעת") התנגדות לביצוע השטר בלשכת ההוצאה לפועל בחיפה, וטענה כי אין כל יריבות בין הנתבעת ותובע הואיל והנתבעת לא מסרה לתובע את ההמחאה נשוא תיק זה. כמו גם, כי ההמחאה לא הוסבה לו כדין. על כן, טענה בהתנגדותה כי התובע אינו מחזיק בהמחאה כשורה ואת התנגדותה תמכה בתצהיר של מאיר דדון המשמש כמנהל ובעל מניות בנתבעת.

3.ביום 24.2.08 ניתנה החלטה על ידי כב' הרשמת ג. ספרא ברנע, לפיה התקבלה ההתנגדות, וזאת ללא צורך בקיום דיון במעמד הצדדים, כאשר בהחלטתה קבעה כי הנתבעת מתגוננת בטענת כשלון תמורה מלא מול הצד הקרוב והיעדר אחיזה כשורה על ידי התובע.

4.בהחלטתה עוד הוסיפה כב' הרשמת, שטענה זו יפה בשלב זה, ובמיוחד כאשר ההמחאה חוללה עוד בשנת 2005 ואילו התיק נפתח בלשכת ההוצאה לפועל אך בשת 2008, וכאשר ההמחאה חוללה בהיעדר חתימה שנייה, הדבר היה ידוע לתובע, טרם פתח את התיק בבקשה הביצוע.

5.ביום 9.3.08 נתתי החלטתי לקיום צו גילוי מסמכים והגשת תצהירי עדות ראשית.

6.ביום 18.6.08 עתר התובע לתיקון כתב התביעה לצורך הגלת סכום התביעה לסך של 200,000 ₪ עקב צירוף המחאות נוספות.

7.ביום 24.6.08 נעתרתי לבקשת תיקון כתב התביעה והוריתי כי הנתבעת תגיש כתב הגנה וזאת בתוך 30 ימים לאחר המצאת כתב התביעה המתוקן.

8.ביום 27.7.08 הוגש כתב התביעה המתוקן, אולם הנתבעת לא הגישה מנגד כתב הגנה ונסמכה על טענות ההתנגדות בלבד.

9.בתיק קוימו ההליכים המקדמיים, לגבות גילוי מסמכים ושאלון. כמו כן, התובע הגיש תצהיר עדות ראשית שנערך על ידי הגב' ענת פינצי, אשר טיפה בחשבון הבנק נשוא תיק זה, ותצהיר עדות ראשית מטעם הנתבעת שנערך על ידי מר נתן לוי, מנהל ובעל מניות בנתבעת.

10.ביום 2.1.11 הגיש התובע בקשה דחופה להזמנת העד מר מאיר דדון, תוך טעה כי מר נתן לוי ציין בתצהיר העדות הראשית כי הנו המנהל ובעל המניות בנתבעת ואילו בתצהיר שהובא כתמיכה להתנגדות שהוגשה בלשכת ההוצאה לפועל חתם מר מאיר דדון, שאף, הוא ציין כי הנו מנהל ובעל מניות בנתבעת.

11.למר מאיר דדון הומצאה הזמנה כדין ליתן עדות. הלה הגיש כמבוקש, אולם התובע משום מה החליט לבסוף לוותר על חקירתו.

טענות בעלי הדין

12.התובע טוען, כפי שעלה בכתב התביעה המתוקן ובתצהיר עדותה הראשית ובתצהירה המשלים של הגב' ענת פינצי הן כדלקמן:

א.בתביעתו מתייחס התובע לשלוש המחאות אשר נערכו ונחתמו על ידי הנתבעת לטובת החברה שהנה לקוחה של התובע. ההמחאות משוכות הנן בנק המזרחי בע"מ סניף נשר והופקדו בחשבון מספר 74900/84 (להלן: "החשבון") המתנהל אצל התובע.

פרטי ההמחאות כלדהלן:

המחאה מספר 2691417 ע"ס 75,000 ₪, ז.פ. 30/6/05.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ