אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גזר דין בתיק ת"פ 1602-09

גזר דין בתיק ת"פ 1602-09

תאריך פרסום : 05/11/2012 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
1602-09
05/11/2012
בפני השופט:
אור אדם

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד קובי הרוש
הנתבע:
טלב אבו עראר
עו"ד מאיר סויסה
גזר דין
  1. הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של הסעה שלא כדין, בכך שביום 18.8.08 הסיע ברכב מסוג אוטובוס זעיר, עשרה תושבי הרשות הפלסטינית שלא היה בידם היתר כניסה או שהייה בישראל כדין.   
    הנאשם צירף תיק נוסף ת"פ 63121-10-10 בו הורשע שוב בעבירה של הסעה שלא כדין, בכך שביום 10.2.10 בסמוך לקניון הנגב הסיע ברכב מסוג טויוטה תושב הרשות הפלסטינית ללא היתר שהייה בישראל.
  2. המאשימה טענה לעונש בחומרה. היא ציינה כי באירוע הראשון מדובר בהסעת עשרה שוהים בלתי חוקיים. בעוד התיק הנ"ל תלוי ועומד כנגד הנאשם הוא ביצע את העבירה הנוספת של הסעת שוהה בלתי חוקי. בנסיבות אלה, ביקש התובע לגזור על הנאשם את העונש המירבי לו הגבילה המאשימה את עצמה בהסדר הטיעון - ששה חודשי מאסר בעבודות שירות, מאסר על תנאי, קנס ופסילה.
  3. הסנגור טען כי מדיניות התביעה בעבירות ישנות של הסעת שב"ח ללא עבר פלילי בעבירות דומות הינה מדיניות מקלה. הנאשם הביע חרטה, הוא אב לתשעה ילדים ומפרנס יחיד. בנסיבות אלה ביקש לבטל את הרשעתו של הנאשם, ולחילופין להסתפק במאסר על תנאי ובקנס.
  4. לחובתו של הנאשם הרשעה קודמת בעבירת אלימות, התחזות, זיוף ומרמה, אולם מדובר בהרשעה ישנה משנת 1997 אשר כבר התיישנה.
  5. תסקיר שירות המבחן מיום 4.10.11 מפרט כי הנאשם הוא בעל משפחה שאינו עובד, אדם נורמטיבי שלמד חינוך, אולם איננו מצליח לשמור על יציבות. שירות המבחן מציין כי הנאשם חווה תחושת קורבנות ומתקשה לבחון את עצמו לעומק.            

    נוכח סירובו של הנאשם, נמנע שירות המבחן מהמלצה טיפולית. בנסיבות אלה, אין המלצה לביטול ההרשעה ושירות המבחן ממליץ על עונש מאסר בעבודות שירות.    
    תסקיר משלים מיום 9.1.12 חוזר על כך שהנאשם עדיין מתקשה לבחון את התנהלותו, התסקיר מדגיש כי לא חל שינוי בעמדתו ושירות המבחן עדיין נמנע מהמלצה טיפולית וממליץ על מאסר בעבודות שירות.
  6. נוכח חומרת העבירה, העובדה שבעברו הרחוק הרשעה קודמת, העובדה שמדובר בשני מקרים, כאשר במקרה הראשון מדובר בהסעת עשרה שוהים בלתי חוקיים, ובהעדר המלצה אינני מוצא מקום לבטל את הרשעתו.              
  7. סוגיית העונש - אין ספק כי עבירה של הסעת שוהה בלתי חוקי היא עבירה חמורה. לא בכדי קבע המחוקק בגין עבירה זו עונש מאסר מירבי אשר הוא כפול מהעונש המירבי בגין עצם הכניסה לישראל שלא כדין.
  8. בהלכת רע"פ 3674/04 אבו סאלם נ' מדינת ישראל, נקבע כי בעבירות אלה על דרך הכלל ייגזר עונש מאסר בפועל, אולם יש לבחון תמיד את נסיבות ההסעה ואת הנסיבות האישיות. בפועל באותו עניין נדונו ארבעה מסיעי שוהים בלתי חוקיים לעונשי מאסר בעבודות שירות.
  9. בית המשפט המחוזי באר שבע במסגרת ע"פ 5615/08 אבו סבית נ' מדינת ישראל קבע כי הכלל בעבירות של הסעה שלא כדין הינו מאסר בפועל. עם זאת, שומה תמיד לבחון את הנסיבות האינדיבידואליות של כל מקרה. הסעת מספר גדול של שוהים בלתי חוקיים, כמו גם הסעה כעסק תמורת כסף מהוות נסיבות מחמירות. בית המשפט התייחס גם להיבט הביטחוני שבביצוע העבירה ואישר עונש של מאסר בפועל ממש, מאחורי סורג ובריח לתקופה של ארבעה חודשים.
  10. בית המשפט העליון אישר ענישה של ארבעה חודשי מאסר בפועל ממש, בגין עבירה של הסעת 14 שוהים בלתי חוקיים, ללא עבר פלילי או עבירות נוספות, חרף תסקיר חיובי, בקובעו כי חומרת העבירה והסכנה הגלומה בה לתושבי ישראל, מחייבות תגובה עונשית שיהא בה גם כדי להרתיע את הרבים (רע"פ 3865/09 עיאדה אמגד נ' מדינת ישראל, (2009).
  11. באופן דומה קבע בית המשפט המחוזי בירושלים, כי העבירה של הסעת תושב זר ללא היתר, הנה חמורה, זאת בשל הסיכון הנשקף ממנה לביטחון הציבור. נפסק כי העונש הראוי וההולם בגין העבירות דנן, הנו, ככלל, מאסר בפועל, בין לריצוי של ממש ובין בדרך של עבודות שירות.     

    העבירה של הסעת תושבים זרים באה בגדרן של "מכות מדינה", המחייבות מדיניות שיפוטית מחמירה לצורכי הרתעה, הכל במסגרת מבחן הענישה האינדיבידואלית, ובהתאם לעקרונות שנקבעו בהלכת אבו סאלם ובהלכת חטיב (ע"פ (ירושלים) 4159/09 מדינת ישראל נ' עמאר סלהב, (2009), והפסיקה הרבה המאוזכרת שם).
  12. נמצא איפוא, כי ע"פ ההלכה הפסוקה בדרך כלל יש לגזור עונשי מאסר, בפועל ממש או בעבודות שירות, הכל תוך איזון בין חומרת העבירה והנסיבות האישיות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ