ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
|
10573-07-11
17/01/2012
|
בפני השופט:
פאול שטרק
|
- נגד - |
התובע:
אלן גרין
|
הנתבע:
מושיק פורת - מכירת כלי רכב
|
פסק-דין |
פסק דין
1.התובע רכש מהנתבע רכב משומש מסוג הונדה סיוויק.
2.בעת הרכישה נאמר לתובע שמדובר ברכב יד ראשונה כאשר הסתבר שמדובר ברכב יד שניה אשר היה מחברת "ליסינג".
3.בעת הרכישה היה חסר שטיח המכסה תא ה"ספר" בתא מטען הרכב לאחר 3 חודשים.
4.לאחר שלושה חודשים הביא הנתבע את השטיח המיוחל אך התובע סירב לקבלו מאחר והיה לדבריו "מצ'וקמק ומלוכלך". עלות שטיח חדש הינו 2,569 ₪.
5.מעבר לטענותיו ביחס לשטיח, עותר התובע לפיצויים בהתאם להסכם המכר בסך 8,600 ₪ (1,090 ₪ משווי הרכב). עפ"י הסכם המכר, הפיצוי המוסכם שנקבע בגין הפרת ההסכם הינו 10%.
6.בנוסף טוען הנתבע שבטופס הסכם המכר מדובר היה ברכב "יד ראשונה" כאשר בפועל מדובר ב - 01 דהיינו, ב – "יד שניה", זאת כאשר המוכר קנה את הרכב מחברת "ליסינג" אשר הינם "יד ראשונה".
7.לשיטת הנתבע, מחיר הרכב היה מתחם מתחם המחירון של "יצחק לוי".
8.אין בפי הנתבע טענה של ממש ביחס לשטיח, למעט מה שהציג בפני התובע ותאם את עסקת המכר.
9.מאז רכישת הרכב ע"י התובע, חל פחת אשר נע בסביבות 10% - 5%.
10.כאשר מדובר בפיצוי מוסכם, על ביהמ"ש לוודא שלא מדובר ב"קנס" במקום פיצוי המשקף את הנזק בפועל.
11.קביעת פיצוי בגין נזק כלשהו יש לקבוע סכום אשר משיב את הצדדים למקום בו היו עומדים אילו כל צד היה מקיים את המוטל עליו על פי ההסכם.
12.במקרה דנן, לא היתהציפיה מצד התובע לקבלת רכב חדש אלא כמשומש. הענין של יד ראשונה ויד שניה אינו משמעותי בסופו של יום, נוכח מחיר הרכישה אשר תואם את שווי הרכב כמו שהוא.
13.ביחס לשטיח, יתכן ואילו הנתבע היה רואה שטיח בתוך תא המטען במצב של השטיח אשר הוצע לו, לא היה רוכש את הרכב. אולם, הרכב נרכש בצפיה לאספקת שטיח מתאים. לא הוצגה בפני בית המשפט כל תמונה אשר יכולה היתה להמחיש את השטיח השנוי במחלוקת וניתן לקבוע פיצוי התואם את הנסיבות.
14.חובת כל צד למזער נזקיו. במקרה דנן, התובע היה רשאי לרכוש שטיח ולתבוע פיצוי כנגד ההוצאה.
אין לקבוע את הפיצוי על יסוד עלות שטיח חדש, זאת מאחר ושטיח חדש משביח את הרכב.
15.לאחר ששקלתי את מכלול הנסיבות, ראיתי לחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 1,900 ₪, כנגד השטיח בתוספת 600 ₪ הוצאות משפט ועגמת נפש ובסך הכל, 2,500 ₪.
אציין כי כבר נקבע בפסיקה ביחס לרכיב עגמת נפש בתביעות על רקע עסקה מסחרית, כי יש לפסוק בצמצום (ראה ת"א 103072רם און נ' סנאורה בע"מ (11.2.00).
התשלום בסך 2,500 ₪ יבוצע לא יאוחר מיום 1.2.12. בהעדר תשלום עד למועד זה, ישא הסכום בהפרשי הצמדה וריבית עד לתשלום בפועל.
ניתן היום, כ"ב טבת תשע"ב, 17 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.