ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
176739-09
18/01/2010
|
בפני השופט:
מיכל שריר
|
- נגד - |
התובע:
עופר דולב
|
הנתבע:
המאגר בע"מ - חברה לבטוח
|
|
החלטה
התובע נפגע בתאונת דרכים ביום 17.11.07 ועותר למינוי מומחים בתחום האורטופדי והנוירולוגי.
הנתבעת מתנגדת.
התובע נפגע בברך שמאל, נגרם לו שבר שקובע בגבס ארוך והוא עבר ניתוח לרדוקציה סגורה וקיבוע השבר בעזרת שני ברגים.
כאמור בע"א 3497/98 רזין נ' המגן חב' לביטוח בע"מ ואח', פד"י נ"ב (5) 136, 9–138, מפי כב' השופט אור:
"הנני סבור שקיומו של שבר בעצם מהווה ראשית ראיה המצדיקה מינוי מומחה רפואי (הדגשה שלי – מ.ש.). ככלל, אין לביהמ"ש ידע רפואי מספיק להכריע בשאלת תוצאתו של שבר עקב תאונה. כדי להכריע בשאלה זו, יש צורך במינוי מומחה רפואי. כידוע, בתביעות עפ"י חוק הפלת"ד, הדרך להוכחת קיומה של נכות עקב תאונת דרכים או כל נושא רפואי אחר שאינו נכות, לרבות דרכי השיקום של התובע, היא באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי אשר ימונה ע"י ביהמ"ש. התובע אינו יכול להביא חוות-דעת רפואיות או עדויות רפואיות מטעמו להוכחת עניינים שברפואה. לפיכך, אי מינוי של מומחה רפואי ע"י ביהמ"ש יסגור בפני התובע את הדרך להוכחת כל עניין רפואי החשוב לתביעתו.
אכן בשל חשש זה ובשל העוול העלול להגרם לתובע בעקבות סרוב למנות מומחה רפואי, נקבע בפסיקה שדי בראשית ראיה בדבר קיום נכות רפואית בתחום מסוים כדי להצדיק מינויו של מומחה באותו תחום... אין צורך בראיה בדבר קיומה של נכות כפי שסבר ביהמ"ש המחוזי. די בראשית ראיה" (הדגשה במקור - מ.ש.).
העובדה כי התובע נחבל באותה ברך בתאונה קודמת, כטענת הנתבעת, אינה עילה לדחיית הבקשה וממילא שאלת הקשר הסיבתי בין המצב הרפואי לפגיעה בתאונה הנדונה היא שאלה רפואית שלא לי להכריע בה.
התובע לא נפגע בראשו ולא טופל אף פעם ע"י נוירולוג. בנסיבות אלה, הבקשה למינוי נוירולוג יותר מתמוהה ונדחית.
לאור האמור לעיל, הנני מורה על מינויו של ד"ר בצלאל פרידמן מבית החולים אסף הרופא כמומחה רפואי בתחום האורטופדיה, להערכת נכותו של התובע, ככל שהיא נובעת מפגיעתו בתאונה הנדונה. על מינויו של המומחה כאמור לעיל, יחולו תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז – 1986.
ב"כ בעלי הדין יעבירו למומחה טרם הבדיקה, את כל החומר הרפואי שבידיהם, למעט חוות דעת רפואית, ב"כ התובע/ת תוך 15 יום מהיום, וב"כ הנתבעים תוך 45 יום מקבלת מסמכי התובע. על המומחה לציין בחוות דעתו מה היו המסמכים הרפואיים אשר עמדו בפניו בטרם מתן חוות-דעתו.
המומחה יבדוק את התובע/ת וימציא חוות-דעתו תוך 30 יום מיום קבלת כל המסמכים. המומחה יעריך נכותו הצמיתה של התובע/ת כתוצאה מפגיעתו/ה בתאונה הנדונה, אם נותרה, שיעורה, נכויות זמניות אם היו, והצורך בהמשך טיפול רפואי ו/או שיקומי.
הנני מעמידה את שכר טרחת המומחה ע"ס 4,000 ₪ + מע"מ.
בשלב זה ועד להחלטה ישאו הנתבעים בהוצאות המומחה.
נדחה לקדם משפט נוסף, ליום 7.7.2010 שעה 09:00.
תחשיבי נזק בצירוף מסמכים רלבנטיים יוגשו לא יאוחר משבועיים לפני מועד הדיון, לא בפקס.
היה והמומחה יקבע כי לא נותרה לתובע/ת נכות כתוצאה מפגיעתו/ה בתאונה הנדונה, יתבקשו הצדדים להודיע הסכמתם לפסיקה מנומקת לפי סעיף 4ג' לחוק הפלת"ד, לאחר הגשת סיכומים בכתב.
המזכירות תשלח עותק מהחלטתי זו לב"כ הצדדים ולמומחה.
ניתנה היום, ג' שבט תש"ע, 18 ינואר 2010, בהעדר הצדדים.