אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דיין נ' באדג'ט השכרת רכב ואח'

דיין נ' באדג'ט השכרת רכב ואח'

תאריך פרסום : 22/07/2013 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רחובות
18431-02-13
14/07/2013
בפני השופט:
גדעון ברק

- נגד -
התובע:
מרלן דיין
הנתבע:
1. באדג'ט השכרת רכב
2. נכסי כלל חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

1.ביום 21.6.12 אירעה תאונת דרכים בצומת מרומזר בין רכב, שהיה נהוג בידי התובעת ובין רכב שהיה נהוג בידי מר זוהר גרבלי (להלן:"מר גרבלי"). בעוד התובעת טוענת, שהתאונה אירעה באחריותו של מר גרבלי בטענה, שהוא חצה הצומת באור אדום טוענות הנתבעות, שהתאונה אירעה באחריות התובעת, בטענה, שהיא חצתה את הצומת באור אדום.

ואלו הן הטענות המועלות על ידי התובעת, אשר יש בהן כדי להטיל האחריות על מר גרבלי:

א. לטענת התובעת, היא חצתה הצומת באור ירוק, כאשר לפתע הגיח רכב מצד שמאל וחצה את הצומת באור אדום ופגע בחזית צד שמאל של רכבה.

מאחר והתובעת סברה, שהאחריות לתאונה ולנזק שנגרם למכוניתה רובצת על מר גרבלי, שלחה היא את תביעתה למבטחת רכבו של מר גרבלי ותביעה זו נדחתה בטענה, שמר גרבלי אינו אשם.

לאור דחיית תביעת התובעת – היא פנתה אל המבטחת שלה, באמצעות סוכן הביטוח ובעקבות פנייה זו קיבלה התובעת את נזקיה הישירים ובתביעה זו מבקשת התובעת לחייב הנתבעות לשלם לה הנזקים העקיפים בסך של 7,038 ₪, הכולל בחובו: השתתפות עצמית בסך של 1,904 ₪, השתתפות עצמית ירידת ערך בסך 1,401 ₪, כינון בסך 103 ₪, הפסד העדר תביעות בסך של 3,630 ₪.

ב. בכתב ההגנה,שהגישו הנתבעים, מבקשים הם לדחות את תביעת התובעת, משום שלטענתם, הייתה זו התובעת אשר נכנסה לצומת באור אדום ואילו הנתבע נכנס לצומת באור ירוק.

בין יתר טענותיהם, מכחישים הנתבעים כל סכום לפיצוי בגין עוגמת נפש וכן מכחישים את חוות דעתו של השמאי, כאשר התובעת כלל לא תבעה בתביעתה עבור עוגמת נפש וכאשר לחוות הדעת של השמאי, אין עתה נפקא מינה, משום שהתובעת לא תובעת את נזקיה הישירים אלא נזקים עקיפים בלבד.

2. מטענות הצדדים עולה, שכל אחד מטיל האחריות על זולתו, משום שכל אחד מהם סבור שהוא זה שנכנס לצומת באור ירוק ואילו זולתו נכנס באור אדום ולכן, עולה השאלה – שהיא בעצם השאלה השנויה במחלוקת, כיצד אירעה התאונה – האם בשל כך שהתובעת חצתה את הצומת באור אדום או שמא היה זה הנתבע אשר חצה את הצומת באור אדום.

3. לאחר שבחנתי ולאחר ששקלתי טענות הצדדים יחד עם חומר הראיות אשר הוגש לבית המשפט, אני קובע, שאין די ראיות כדי לקבוע, אם אכן מי מהמעורבים בתאונה נכנס לצומת באור אדום, אך מנסיבות קרות התאונה ניתן לקבוע, שיש לייחס לשני המעורבים בתאונה אחריות לגרם התאונה – אם כי לאור הנסיבות, לאור העובדות,כפי שהתבררו, לאור מיקום קרות התאונה ומקום הפגיעה ברכבים- יש לייחס לנתבע אחריות גבוהה יותר מזו שיש להטיל על התובעת ולאחר ששקלתי שיעורי האחריות – אני קובע את אחריותו של הנתבע בשיעור של 70% ואילו את אחריות התובעת בשיעור של 30% - זאת מהנימוקים הבאים:

א.א) בכתב התביעה טוענת התובעת, שעברה הצומת באור ירוק, כאשר לפתע הגיח רכב הנתבע מצד שמאל וחצה את הצומת באור אדום ופגע בחזית שמאל של רכבה.

מעדותה בבית המשפט עולה, שעם הגיעה לצומת כבר היה אור ירוק ברמזור ולכן המשיכה בנסיעה לעבור את הצומת. (ראה עמ' 2 לפ',ש' 4- 5).

ב) לטענת התובעת, היא היית באמצע הצומת כשהנתבע פגע ברכבה וטוענת, שתאונה אירעה בלב הצומת. (עמ' 1 לפ',ש' 18- 20).

העולה מעדותה הוא, שהתובעת טרם הספיקה לעבור את הצומת, אלא התאונה אירעה באמצע – בלב הצומת.

ג) עוד עולה מעדות התובעת, שבעת כניסתה לצומת היא ראתה את רכב הנתבע שבא משמאל – אם כי לאחר מכן, ניסתה התובעת לתקן והוסיפה, שהיא ראתה את רכב הנתבע, כאשר כבר הייתה בלב הצומת. (עמ' 2 לפ',ש' 5- 8).

לאור עדות התובעת, אני קובע, שבעת שהיא עברה את הצומת היא ראתה את רכב הנתבע המגיע משמאלה.

ב. א) הנתבע מאשר את טענת התובעת, שהוא אכן הגיע משמאלה, אך טוען, שבעת שנכנס לצומת הראה הרמזור אור ירוק. עוד מוסיף הנתבע וטוען, שבטרם כניסתו לצומת, הוא עמד והמתין להגעת אור ירוק וכאשר יצא לדרך, פתאום נכנס רכב התובעת ברכבו. (עמ' 3 לפ',ש' 3- 5).

ב) גם הנתבע מסכים ומאשר, שהתאונה אירעה באמצע הצומת. (עמ' 3 לפ',ש' 5) ואם אכן התאונה אירעה באמצע הצומת – כפי שהעידו שני המעורבים בתאונה- אין לי ספק, שהנתבע, אשר הגיע מצד שמאל יכול היה להבחין ברכב התובעת, מאותו שלב שהיא החלה להיכנס לצומת.

לנתבע הייתה כברת דרך לנסוע, עד שהגיע אל מרכז הצומת שם אירעה התאונה ולא הבחין ברכב התובעת, אלא כאשר הוא כבר נמצא בתוך הצומת- לכן אני קובע, שחוסר תשומת לבו של הנתבע בנעשה בצומת – היא זו אשר גרמה לפגיעה ברכב התובעת ואי הבחנה מבעוד מועד בכניסת רכב התובעת, שכבר היה בצומת והיעדר האפשרות למנוע התאונה – כל אלה הם האלמנטים העיקריים לקביעת בית המשפט לאחריותו הגבוהה יותר של הנתבע.

ג) אני לא מקבל את עדותו של הנתבע, שהיה זה רכב התובעת אשר פגע ברכבו, אלא מיקום הפגיעות ברכב התובעת – כפי שפגיעות אלו עולות מחוות הדעת של השמאי והתמונות שצורפו לחוות הדעת- אני קובע, שהנתבע הוא זה אשר פגע ברכב התובעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ