ס"ק
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
|
11241-08-13
11/09/2014
|
בפני השופטת:
עידית איצקוביץ
|
- נגד - |
המבקש:
כוח לעובדים - ארגון עובדים דמוקרטי עו"ד איתי סבירסקי ועו"ד דוד לופו
|
המשיבה:
הוט - מערכות תקשורת בע"מ עו"ד גדעון רובין ועו"ד אורי כץ
|
פסק-דין |
1.ביום 7.8.13 הגיש המבקש – כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי (להלן: "המבקש" או "כוח לעובדים") בקשת צד בסכסוך קיבוצי ובקשה למתן סעדים זמניים, בה מבוקש מבית הדין לקבוע כי המבקש הוא ארגון עובדים יציג בקרב עובדי הוט מערכות תקשורת בע"מ (להלן: "המשיבה" או "הוט").
כן מבוקשים סעדים כדלקמן: א. לחייב את המשיבה לקיים היוועצות כנה ומקיפה עם המבקש טרם מתן כל החלטה המשפיעה על מעמדם ו/או תנאי העסקתם של עובדי המשיבה, לרבות לגבי עצם ההחלטה על כל צעד של מיקור החוץ; ב. לחייב את המשיבה לפתוח מידית במשא ומתן קיבוצי עם המבקש; ג. להורות למשיבה להימנע מכל הרתעה ו/או התנכלות ו/או איומים כלפי עובדיה המתארגנים ו/או השובתים; ד. להצהיר כי באתרי העבודה ובמועדים לגביהם הודיע המבקש למשיבה כי לא תתקיים כל שביתה, העובדים אשר היו אמורים לבצע עבודתם הרגילה ושהיו מוכנים ומזומנים לבצעה אך זו נשללה מהם עקב סירובם לחתום על טופס התחייבות אינדיבידואלית שלא לשבות – זכאים למלוא התמורה עבור אותם מועדים.
2.לפי הנטען בבקשה, ההתארגנות נוסדה מלכתחילה על רקע וכנגד מהלכי מיקור חוץ צפויים, שעה שסמוך להפיכתה פומבית הואצו מיקורי החוץ, שהמשיכו תוך הפעלת אמצעי לחץ והטעיה ואף לאחר שהודיע כוח לעובדים על יציגותו.
ההתאגדות בכוח לעובדים היא ניסיונם השלישי של עובדי הוט להתארגן, לאחר שניסיונותיהם לעשות זאת בשנת 2009 באמצעות ההסתדרות הלאומית ובשנת 2011 באמצעות ההסתדרות הכללית שנתקלו בהתנגדות וניסיונות סיכול חריפים מצד הנהלת הוט – דעכו בסופו של יום (אותם ניסיונות ממשיכים ואף הביאו להגשת סכסוך בין ארגוני, כפי שיפורט בהמשך).
לגרסת המבקש מהלכי מיקור החוץ הואצו לאחר ובעקבות תחילת ההתארגנות, אשר הניעו הגשת בקשה לצווים זמנים לבית הדין ביום 26.5.13 (תיק ס"ק 47336-05-13) שנידונה לפני מותב זה. בבקשה זו הוחלט, בהסכמת הצדדים, על מגבלות שונות הנוגעות לאופן ביצוע מיקורי החוץ (בקשה זו נסגרה ביום 17.6.13).
כוח לעובדים הודיע להוט ביום 4.6.13 על הפיכתו לארגון עובדים יציג במשיבה, נוכח הצטרפותם של 1,235 עובדי הוט לשורותיו, וביקש לפתוח במשא ומתן קיבוצי. לבקשת הוט הועברה רשימת המצטרפים. הוט הגיבה בטענה שכוח לעובדים אינו ארגון יציג וסירבה לחשוף כל נתון מלבד הנתון הבסיסי על גודל יחידת המיקוח לשיטתה.
כוח לעובדים טען שהוט פעלה בהתנכלויות לעובדים המתארגנים והשובתים וכי עצם הליכי מיקור החוץ והאצתם הם בחוסר תום לב, ואף תוך כדי בדיקת היציגות, על מנת שלא ייוותר על מה לדון עם הארגון היציג לכשיחל משא ומתן.
כוח לעובדים בפנייתו להוט התייחס ליחידת המיקוח של עובדי הוט מערכות תקשורת בע"מ מלבד עובדי "הוט מובייל".
המבקש סבור כי נכון לכלול את כל עובדי הוט כיחידת מיקוח אחת. עם זאת לגבי "הוט מובייל" (לשעבר "מירס") מדובר בתחום שלם חדש מאוד אצל המשיבה, תחום התקשרות הסלולרית שנרכש בסוף נובמבר 2011. זהו תחום ייחודי ביחס ליתר התחומים אשר התנהלו והתפתחו באופן אורגני אצל המשיבה לאורך השנים. נוסף לכך המשיבה מחויבת על ידי משרד התקשרות בהפרדה מבנית מלאה בינה לבין "הוט מובייל" בכלל, וביחס להעסקת עובדים בפרט.
כבר במסגרת הבקשה חולק כוח לעובדים על מספר העובדים המועסקים אצל המשיבה – גודל יחידת המיקוח הרלוונטית לטענת המבקש שבו נקבה הוט: 3,201 עובדים. זאת כאשר, כאמור, ביום 4.6.13 העביר כוח לעובדים למשיבה את רשימת 1,235 חברים בליווי טפסי הצטרפות. כוח לעובדים התייחס בבקשת הצד לטענות הוט לגבי טפסים שנחתמו על ידי מי שכבר לא היו עובדי הוט, חברות כפולה נוגדת וטפסים כפולים. לאחר קבלת ההסתייגות מדובר בסך הכל 942 חברים, שהם לטענת המבקש יותר משליש מעובדים הוט, ללא הוט מובייל.
לחילופין טען המבקש שביום 6.8.13 שלח למשיבה הודעת עדכון, יציגות, בה רשימה של 197 חברים שהצטרפו – קרי, סה"כ 1,432 טפסים, אשר לאחר ההפחתה הנדרשת (מי שלא היה עובד, טפסים כפולים, ביטול חברות) מביאים למסקנה שכוח לעובדים הוא ארגון יציג בקרב עובדי הוט ללא הוט מובייל, וייתכן שגם בקרב כלל עובדים הוט לרבות הוט מובייל.
על כן ביקש כוח לעובדים להכריז על היותו ארגון יציג ולתת צווים זמנים וקבועים כאמור בבקשה.