אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק הדין עוסק בשאלת סווגו של צו הורות פסיקתי, האם הוא הצהרתי/דקלרטיבי או מכונן/קונסטיטוטיבי

פסק הדין עוסק בשאלת סווגו של צו הורות פסיקתי, האם הוא הצהרתי/דקלרטיבי או מכונן/קונסטיטוטיבי

תאריך פרסום : 07/06/2018 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
28901-03-17
24/05/2018
בפני הרכב השופטים:
1. סארי ג'יוסי-אב"ד
2. חננאל שרעבי
3. עפרה ורבנר


- נגד -
המערער:
היועץ המשפטי לממשלה חיפה
עו"ד עוה"ד ר. הס-בכר
המשיבות:
1. פלונית
2. פלונית

עוה"ד ש. פיירשטיין-טייאר ועו"ד ש. בקרמן-אפרתי
פסק דין
 

 

השופטת עפרה ורבנר:

 

  1. לפנינו ערעור על פסק-דינו של בית משפט לענייני משפחה בחיפה (כב' השופטת הילה גורביץ' שיינפלד) בתמ"ש 57390-09-16 מתאריך 30/1/17, במסגרתו ניתן צו הורות פסיקתי לפיו המשיבה 2 הינה אמה הנוספת של הילדה פלונית (להלן: "הקטינה") מיום לידתה. זאת, בנוסף להיות המשיבה 1 אמה של קטינה זו.

עוד נקבע במסגרת אותו פסק-דין, כי המדובר בצו הצהרתי.

 

  1. המערער לא חלק על עצם מתן צו ההורות הפסיקתי בהתייחס למשיבה 2, ועל קביעתה כאם נוספת של הקטינה, אולם המערער חלק על הקביעות בפסק-הדין, שעניינן היות הצו שניתן צו הצהרתי, וכן על הקביעה באשר לתחולתו הרטרואקטיבית של צו ההורות הפסיקתי.

            עמדת המערער הינה, כי צו הורות פסיקתי הינו צו מכונן/קונסטיטוטיבי ולא צו הצהרתי/דקלרטיבי. ככזה, סבור המערער כי תחולת הצו הינה מיום נתינתו, פרט למקרים חריגים.

 

  1. במעמד הדיון בערעור לפנינו, הסכים המערער כי צו ההורות הפסיקתי יחול ממועד הלידה בעניינה של המשיבה 2. לאור הסכמה זו, ניתנה על-ידינו החלטה בתאריך 25/4/18, כי התוצאה האופרטיבית של פסק-דינו של בית משפט קמא, דהיינו רישום המשיבה 2 כאמה של הקטינה ממועד לידתה של הקטינה, תישאר על כנה.

 

            משאלה הם פני הדברים, נותרה המחלוקת האם צו ההורות הפסיקתי הינו צו הצהרתי או צו מכונן אשר בלעדיו לא תהא המשיבה 2 - שאינה אמה הביולוגית/גנטית של הקטינה, אלא בת-זוגה של האם הביולוגית/גנטית - אמה של הקטינה, בכל הקשור להיבטים המשפטיים הקשורים במונח "הורה".

 

            בהקשר לכך נציין, כי המערער עמד על כך שגם אם התוצאה האופרטיבית של פסק-דינו של בית משפט קמא תיוותר על כנה, הרי הנמקתו תבוטל, בעוד המשיבות סירבו לכך וטענו כי המדובר בעניין עקרוני וכי הן עומדות על כך שהמדובר בצו הורות הצהרתי.

 

רקע עובדתי

 

  1. המשיבות הינן בנות זוג המנהלות משק בית משותף משנת 2007.

            בשנת 2015 מיסדו המשיבות את הקשר ביניהן בתעודת זוגיות, וכל אחת מהן הוסיפה לשם משפחתה את השם "X" שהינו כשם אחיה המנוח של המשיבה 1.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ