אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בדבר עמדת היועמ"ש בנושא הכרה באבהות

החלטה בדבר עמדת היועמ"ש בנושא הכרה באבהות

תאריך פרסום : 15/09/2020 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה ירושלים
50564-05-20
30/08/2020
בפני השופט:
פליקס גורודצקי

- נגד -
מבקשים:
1. פלוני
2. פלונית

משיב:
היועץ המשפטי לממשלה
החלטה
 

 

לאחר עיון בעמדות הצדדים, בהוראות הדין הרלוונטיות ובפסיקה, מצאתי מקום לקבל את עמדת ב"כ היועמ"ש.

 

בטרם ההכרעה לגופה ולאור הערת המבקשים בפתח תשובתם, אבהיר כי איני סבור כי הייתה לב"כ היועמ"ש כוונה לפגוע במי מהמבקשים או בקטין באמצעות האמירה כי ההליך של הכרה באבהות נועד ככל הנראה לסלול את דרכו של הקטין לקבל מעמד בישראל. למיטב הבנתי, כוונת ב"כ היועמ"ש הייתה כי מקום בו ההכרה באבהות עשויה להוביל להכרה באזרחות, הרף הראייתי הדרוש צריך להיות גבוה יותר השוו: ע"מ (י-ם) 564/04 מדינת ישראל נ' ב.ש.ש. מיום 27.9.04 (פורסם בנבו); תא"מ 34644-03-17 פרילפסקי ואח' נ' משרד הפנים/מינהל האוכלוסין מיום 21.01.20 (פורסם בנבו) ומטעם זה יש להקפיד יתרה על המידה על דרישת הזיהוי.

 

לגופו של עניין – דעתי היא, כאמור, כדעת ב"כ היועמ"ש.

 

עיון בתקנות מידע גנטי (עריכת בדיקה גנטית לקשרי משפחה, תיעוד ושמירת תוצאותיה), תש"ע-2010 (להלן: "התקנות") מלמד כי מקום בו מוגשת בקשה לצו בדיקה גנטית, יש צורך בזיהוי הנבדק. צורך זה נלמד מתקנה 2 ו-7 (ג) לתקנות וכן מנוסח הצו כפי שזה בא לידי ביטוי בתוספת הראשונה לתקנות.

 

הזיהוי נעשה באמצעות תעודה מזהה, כאשר זו מוגדרת בס' 1 לתקנות:

 

"תעודה מזהה" – לגבי אזרח או תושב ישראל – תעודת זהות, רישיון נהיגה ישראלי עם תמונה או דרכון ישראלי תקפים, ולגבי מי שאינו אזרח או תושב ישראל – דרכון תקף או תעודה מזהה עם תמונה שהונפקה על ידי רשות מוסמכת במדינה שבה הוא אזרח או תושב, ולגבי מי שרשום במרשם האוכלוסין באזור – תעודת זהות שהונפקה בהתאם להסכם הביניים בין מדינת ישראל והרשות הפלשתינית, על ידי רשות מוסמכת באזור; לעניין זה, "האזור" – כל אחד מאלה: יהודה והשומרון וחבל עזה;

 

מקובלת עלי עמדת ב"כ היועמ"ש כי הקטין מושא הליך זה אינו תושב ישראל בהתאם לס' 1 (א) לחוק מרשם האוכלוסין, תשכ"ה 1965 משעה שאין לקטין אזרחות ישראלית או רישיון שהייה בישראל. כפועל יוצא, זיהוי הקטין צריך להתבצע באמצעות "... דרכון תקף או תעודה מזהה עם תמונה שהונפקה על ידי רשות מוסמכת במדינה שבה הוא אזרח או תושב..." כאמור בתקנה 1 לתקנות ולא די באמצעות זיהוי בתעודת הלידה משעה שתעודת הלידה אינה בבחינת "תעודה מזהה".

 

תקנה 2 (ג) לתקנות קובעת כי:

 

"לא היתה לנבדק אפשרות סבירה להשיג תעודה מזהה, או לחדש את תוקפה, רשאי בית המשפט לקבוע כל הוראה שיראה לנכון לעניין אופן זיהוי הנבדק"

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ