1. בבקשה בפניי טוען ב"כ המבקשים, כי יש לחייב את המשיבה לשלם לנפגע בתאונה, כחלק מתשלום תכוף, בעבור הוצאות שיפוץ חדר אמבטיה. נושאים אחרים נדונו בהחלטה מיום 23/2/05.
2. המבקש-התובע 1, נפגע קשה בתאונת דרכים ביום 28/12/2002. על פי חוות דעת פרופ' מרה שוכינה, מנהלת המחלקה לרפואה פיזיקלית ושיקום בבי"ח הדסה הר-הצופים, מיום 12/01/2005, כתוצאה מהתאונה נגרמו למבקש דיסלוקציה של החוליות הגביות עם שיתוק מלא ברגליים. ב
3. מאז התאונה המבקש אינו עובד. בעקבות התאונה, נזקק המבקש להתאים את ביתו למוגבלותו (אביזרים, דיור, עזרה וכיו"ב - על פי חוות דעתה של פרופ' מרה שוכינה). עובר לתאונה התגורר המבקש עם משפחתו בדירה שכורה בקרית טבעון וזאת לאחר ששנים קודם לכן רכש מגרש והחל בתוכניות לקראת בניית בית. לאחר שחרורו מבית החולים נזקק המבקש לשכור בית המתאים לצרכי משפחתו, לרבות צרכיו כנכה המרותק לכסא גלגלים. המבקש שכר דירה המתאימה לצרכיו. בתום תקופת השכירות, הודיע בעל הבית, כי אינו מוכן להמשיך את השכירות. המבקש פינה את הדירה ושכר את הבית בו הוא מתגורר כעת, אשר אינו מתאים לצרכיו וזאת לאחר שלדבריו (סעיף 10 לתצהירו של תובע 1, מיום 06/04/2005) שתר ימים כלילות על מנת למצוא דירה המתאימה לצרכיו, אך לשווא.
4. המבקש דורש תשלום בגין הוצאה חד פעמית בעבור שיפוץ חדר האמבטיה בסך של 20,457 ש"ח. לטענתו, חדר האמבטיה אינו מתאים לצרכיו. המבקש מנוע מלהשתמש בחדר השירותים והאמבטיה מאחר והמעברים הינם צרים ואינם מאפשרים את כניסתו עם כסא גלגלים. באמבטיה קיימים אמנם אגנית ומקלחון אך גם אילו חדר האמבטיה היה נגיש למבקש, היה הוא מנוע מלהשתמש בהם (ראו תצלומים של חדר האמבטיה - נספח א' לסיכומי המבקש לעניין שיפוץ האמבטיה).
5. המשיבה מתנגדת לבקשה. ב"כ המשיבה טוען, כי המבקש לא נתן כל מענה לסיבה בגינה במשך שנתיים לא בנה את ביתו. כמו כן, תקופת השכירות של הבית בו מתגורר המבקש מסתיימת ביום 08/07/2005 (נספח א' לבקשה לתשלום תכוף).ו
6. סעיף 5(ב) לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה - 1975 מגדיר את אופן החיוב בתשלום תכוף:
"מי שחייב בפיצויים לפי חוק זה ישלם, כחלק מהם, לנפגע או למי מהתלויים בו, תוך 60 ימים מקבלת דרישתו בכתב -
(1)
הוצאות שהוציא הנפגע לצרכי ריפויו, לרבות הוצאות אישפוז בבית חולים;
(2)
תשלומים חדשיים שיהיה בהם כדי לספק, עד להחלטה הסופית בעניין
הפיצויים, את צרכי ריפויו של הנפגע וסיעודו ואת צרכי מחייתו..."
במסגרת תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (תשלומים תכופים), התשמ"ט-1989 מוגדרים צרכי מחיה וצרכי סיעוד של נפגעי תאונות דרכים:
4. צרכי סיעוד
צרכי סיעוד לענין סעיף 5(ב)(2) לחוק הם הזדקקות לשירותים המיועדים לסייע לנפגע בפעולות יום-יום או בהשגחה או בניהול משק הבית: לענין זה -
"פעולות יום-יום" - לבישה, אכילה, שליטה בהפרשות, רחצה וניידות עצמית בבית;
"השגחה" - פיקוח על הנפגע למניעת נזק או סכנה לעצמו או לאחרים."
7. תשלום תכוף הוא הליך ביניים, זמני, אשר מטרתו היא הקלה מיידית על הנפגע, כאשר נגרמת מצוקה כלכלית עקב תאונת דרכים. מגמתו של התשלום התכוף היא מתן "עזרה ראשונה" לנפגע בתאונה, על ידי מתן תשלומים לצורך טיפול רפואי וסיעוד ההולמים את צרכיו, וכדי שרמת חייו תשמר, וכל זאת, עד להכרעה בתיק העיקרי (ע"א 387/82
קרנית נ' אסידו פ"ד מ(4) 213,219).ב
8. ב"כ המבקש טוען כי שיפוץ חדר האמבטיה בדירה השכורה של המבקש הינו צורך סיעודי. אם לא ישופץ חדר האמבטיה, לא יוכל המבקש להשתמש בחדר השירותים עד לגמר התביעה וקבלת פסק דין.
הדירה בה מתגוררים המבקש ובני משפחתו הינה דירה שכורה. תקופת השכירות מסתיימת ביום 08/07/2005 (חוזה השכירות מצורף כנספח לבקשה לתשלום תכוף). אין טענה לפיה המבקש ימשיך להתגורר בדירה זו. המבקש גר בבית שכור אחר לפני שעבר לדירתו הנוכחית ומשהסתיים חוזה השכירות, החליט בעל הדירה כי אינו מעוניין להמשיך ולהשכיר למבקש את הדירה. שיפוץ חדר האמבטיה בדירה השכורה מנוגד לעקרון לפיו על הנפגע לפעול למען הקטנת הנזק.
9. פסקי הדין שאיזכר ב"כ המבקש אינם רלוונטיים לענייננו. ת.א 514/03
ואקנין נגד אליהו מדובר בהתאמת דיור במגורי קבע וברע"א 2061/95
כלל נגד אבו רביע מדובר במקרה חריג שבו עובר התאונה גר הנפגע בפחון ללא תשתית חשמל, מים, ביוב וטלפון.
10. ב"כ המבקש לא ציין בבקשה כי המבקש עתיד להשתכן בדירה גם לאחר תום תקופת החוזה השכירות. לפיכך, אני סבור כי אין הצדקה לחיוב, במסגרת הנוכחית, של המשיבה בגין שיפוץ חדר האמבטיה. אם המבקש יראה תשתית עובדתית שונה, יוכל לחזור לעניין.