אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בשא 10946/08

החלטה בתיק בשא 10946/08

תאריך פרסום : 27/04/2009 | גרסת הדפסה

בש"א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
10946-08
26/08/2008
בפני השופט:
יהודה זפט - סגן נשיא

- נגד -
התובע:
ישראל אשכנזי
עו"ד נעמה זר-כבוד
עו"ד בנימין לבנטל
עו"ד רועי גאליס
הנתבע:
סטימצקי (2005) בע"מ
עו"ד ברוך כצמן
עו"ד רענן שגיא
החלטה

רקע

המבקש מנהל ומחזיק בחנות ספרים ברשת סטימצקי בקניון גבעתיים מכוח הסכם שכירות משנה והסכם זכיינות שנכרתו בינו לבין סטימצקי ביום 6.12.01 (להלן: "הסכם הזכיינות").

במכתב מיום 22.5.08 הודיעה סטימצקי למבקש על ביטול הסכם הזכיינות תוך 30 יום בשל הפרה של הסכם הזכיינות כמפורט במכתב האמור.

בהמרצת פתיחה 523/08 עתר המבקש להצהיר כי הסכם הזכיינות תקף ולהורות לסטימצקי לקיים את ההסכם ולהימנע מלפגוע בפעילותה השוטפת של החנות.

בבקשה שלפני עותר המבקש לצו מניעה זמני שיאסור על סטימצקי לבטל את הסכם הזכיינות ו/או לנקוט בכל פעולה ו/או מחדל אשר תסכל את הפעילות השוטפת של החנות לרבות אספקת סחורה.

בדיון ביום 30.6.08 הסכימו הצדדים לפנות להליך של גישור כאשר המצב הקיים יוסיף להתקיים, וככל שהליך הגישור לא יצלח תינתן החלטה בבקשה על פי החומר והטיעונים המונחים לפני.

ביום 6.8.08 הודיעה סטימצקי כי ניסיון הגישור לא צלח.

דיון

      טענות הצדדים

א.      לטענת המבקש, הקפיד לקיים את כל תנאי ההסכמים שבינו לבין סטימצקי ולא הפר את הסכם הזכיינות, ועל כן טענת סטימצקי כי הפר את הסכם הזכיינות חסרת כל בסיס.

זאת ועוד. אפילו הפר המבקש את הסכם הזכיינות, בהתאם להוראות סעיף 18.1 להסכם הזכיינות, היה על סטימצקי ליתן למבקש ארכה של 15 יום לתיקון ההפרה בטרם תודיע על ביטול ההסכם.

ביטול הסכם הזכיינות בטענות חסרות בסיס ומבלי ליתן למבקש ארכה לתיקון ההפרה הנטענת, נועד לגזול את זכויות המבקש בחנות שלא כדין וללא תמורה, בעיצומו של משא ומתן המתנהל בין המבקש לבין סטימצקי להעברת זכויות המבקש בחנות לסטימצקי.

לטענת סטימצקי, המבקש כשל בניהול החנות וצבר תלונות של לקוחות תוך פגיעה במוניטין של סטימצקי, ובחודש מאי האחרון אף גרם לכך שהנהלת קניון גבעתיים החליטה שלא לאפשר לסטימצקי להשתתף באירועי שבוע הספר העברי שהתקיימו בקניון גבעתיים. לפיכך משלא תיקן את ההפרה למרות פניות חוזרות ונשנות מצד סטימצקי אל המבקש בדרישה לתקן את התנהגותו, זכאית הייתה סטימצקי לבטל את הסכם הזכיינות כפי שעשתה בהודעתה מיום 22.5.08.

ב.      בהודעה על ביטול הסכם הזכיינות (נספח ז) (להלן: "הודעת הביטול"), נאמר:

"כבר בחודש יולי 2007, הביעה מרשתנו תרעומת על האופן בו אתה מפעיל את החנות, אשר הינו בניגוד להוראות הסכם הזכיינות ובאופן שגרם ועודו גורם למרשתנו נזקים רבים, לרבות נזקי מוניטין ושם טוב וזאת במכתבה מיום 1.7.07.

במכתב הנ"ל, ניתנה לך אורכה בת 15 ימים לתיקון כל הטעון תיקון בניהול החנות על ידך ולא, יובא הסכם הזכיינות אל סיומו.

מרשתנו נדהמה לגלות כי טענותיה נפלו על אוזניים ערלות וכי הנך ממשיך ומפר ברגל גסה את הסכם הזכיינות חדשות לבקרים. בעשותך כך, הינך ממשיך ומסב נזקים כבדים למרשתנו.

מבלי למצות את מסכת ההפרות, נוסיף ונתאר כי עד כדי כך הגדשת את הסאה, עד שגם הנהלת קניון גבעתיים מצאה לנכון לאסור עליך לקיים פעילויות של ירידי מכירות בקניון גבעתיים, לרבות "שבוע הספר". פעילויות אלו מהוות חלק בלתי נפרד מן ההתנהלות הקבועה ברשת חנויות סטימצקי, המוכרת היטב ללקוחות הרשת, וסתימת הגולל עליהן ברחבי הקניון מעידה על חומרת מעשיך ומחדליך בניגוד להוראות ההסכם ואף על נזק ממשי שנגרם למרשתנו בעקבותיהם.

מרשתנו אינה מוכנה עוד לסבול את אופן התנהלותך. פעולותיך אלו ממשיכות להוות הפרה יסודית של הסכם הזכיינות, בין היתר, מאחר שהן עולות כדי פגיעה במוניטין של מרשתנו. מאחר שהפרות אלו לא תוקנו על ידיך במהלך תקופת התראה אשר ניתנה לך במכתבה של מרשתנו מיום 1.7.07, מרשתנו רואה את עצמה כעת חופשיה לבטל את ההסכם ללא מתן התראות נוספות וכן לדרוש תשלום פיצוי מוסכם בסך 25,000 דולר ארה"ב על פי הוראות הסכם הזכיינות.

לפנים משורת הדין ומבלי שקיימת לה חובה לעשות כן, ניתנת לך בזאת הודעת ביטול אשר תיכנס לתוקפה תוך 30 ימים ממועד מכתבנו זה, ובכך ניתנת לך אפשרות לפינוי החנות עד לתום תקופה זו..."

ג.        מהודעת הביטול, עולה כי ביום 1.7.07 ניתנה לכאורה למבקש ארכה לתיקון הפרה של הסכם הזכיינות כמפורט במכתב ששלחה סטימצקי אל המבקש באותו היום (נספח ח) (להלן: "מכתב ההתראה").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ