אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ב.ש. 1504/08

החלטה בתיק ב.ש. 1504/08

תאריך פרסום : 25/08/2009 | גרסת הדפסה

ת"פ, ב"ש
בית המשפט המחוזי נצרת
1504-08,114-08
28/09/2008
בפני השופט:
אהרן אמינוף

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד בסאם קנדלאפת
הנתבע:
1. מרואן ואכד
2. מוחמד שיבלי
3. עבד אלמונעם סראב
4. איסמאעיל שיבלי

עו"ד ששון בר-עוז
עו"ד ניזאר עבוד
עו"ד ששון בר-עוז
החלטה

1.         זו בקשה להורות על מעצרם של המשיבים 1, 2, 3 ו- 4 (להלן - המשיבים) עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדם בתיק פ 114/08 (להלן - התיק העיקרי).

2.         בתיק העיקרי הוגש כנגד המשיבים כתב אישום ובו יוחסו להם העבירות הבאות:

א .         קשירת קשר לביצוע פשע - עבירה לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז - 1977, (להלן - חוק העונשין);

ב .         עבירות בנשק - עבירות לפי סעיפים 144(א) ו- 144(ב) בצירוף סעיף 29 לחוק העונשין;

ג .          סחר בנשק - עבירה לפי סעיף 144(2ב) לחוק העונשין, ( לגבי המשיב 1 בלבד);

ד .         סחר בסם מסוכן - עבירה לפי סעיפים 13 ו-19א לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973, ( לגבי המשיב 1 בלבד).

3.         להלן התמונה העולה מכתב האישום:

אישום ראשון נגד כל המשיבים :

עובר לאירוע נשוא אישום זה קשרו המשיבים 2, 3 ו-4 ביניהם קשר לרכוש אקדח ממשיב 1, זאת על רקע סכסוך קשה בין משפחתם לבין משפחה אחרת בכפר שיבלי.

תחילה פנו המשיבים 2, 3 ו-4 למשיב 1 באמצעות מתווך - בשם פאדי חכרוש (להלן: פאדי) - וזה הזמין ממשיב 1 - בשיחת טלפון ביניהם מיום 25/8/2008 בשעה 20:46 - "אקדח חדש מסוג יריחו או סמית וכדומה, אך לא גלוק והעיקר שיהיה חדש בקרטון". משיב 1 מסר לפאדי כי יש לו אקדח חדש, שטרם ירו בו, מסוג צ'רוקי וביקש מפאדי שה"גבר" יתקשר אליו.

בעקבות השיחה הנ"ל פנה משיב 3 אל משיב 1 והשניים סיכמו ביניהם - בשיחת טלפון מיום 25/8/2008 בשעה 20:49, כי משיב 1 ימכור למשיב 3 אקדח "חדש לגמרי - בקרטון" תמורת 18,000 ש"ח. בהמשך, באותו יום 25/8/2008, בסמוך לפני השעה 22:00, נסעו משיבים 2, 3 ו- 4 מכיוון עפולה לכיוון נצרת לצורך ביצוע עסקת הנשק עם משיב 1משיבים 2 ו-3 נסעו ביחד ברכב טויוטה היילקס מ.ר. 77-068-63 (להלן - רכב הטיוטה) אשר בו נהג משיב 2 ולידו ישב משיב 3 ובעקבותיהם נסע משיב 4 לבדו ברכב פולקסווגן פאסאט מ.ר. 37-106-60 (להלן- רכב הפאסאט).

המשיבים נפגשו בנצרת, בדרך חיפה ליד בניין "ג'מבו", בסמוך לשעה 22:10 משיב 1 ירד מרכבו, נכנס לרכב הטיוטה, ישב במושב האחורי והשלושה (משיבים 1, 2 ו- 3) נסעו לכיוון שכונת ביר אל אמיר. משיב 4 הסתובב והמתין ברכב הפאסאט בצד השני של הכביש מול בניין "ג'מבו". בהתאם לסיכום ביניהם, מסר משיב 1 לידי משיב 3 אקדח חדש - שאף טרם הוטבע עליו מספר סידורי - מסוג צ'רוקי קליבר 9 מ"מ ובו מחסנית טעונה בתשעה כדורים (להלן: "האקדח").

הואיל וברשותו של משיב 3 היה סכום של 2,000 ש"ח ו-2,950 דינרים ירדניים, היה צורך בהמרת הדינרים למטבע ישראלי. השלושה נסעו חזרה ברכב הטויוטה משכונת ביר אל-אמיר לכיוון נצרת עלית על מנת לסדר את עניין הכסף. בדרך הם עצרו מול בניין "גמבו" בסמול לרכב הפאסאט, שבו המתין כאמור משיב 4, ומשיב 3 ירד מרכב הטויוטה ומסר את האקדח לידיו של משיב 4. בשלב זה נפרד משיב 4 משותפיו ונסע ברכב הפאסאט חזרה לכיוון עפולה ומשיבים 1, 2 ו-3 המשיכו בנסיעה ברכב הטויוטה לכיוון נצרת עלית. בסמוך לאחר מכן, בסיבות השעה 22:30, נעצרו כל המשיבים בידי כוחות המשטרה.

אישום שני נגד משיב 1 בלבד :

ביום 11/8/2008 בשעה 21:50 או בסמוך לכך, באזור הכניסה לשוכנת ביר אל-אמיר בנצרת (ליד צומת הפיקוד), סחר משיב 1 בסם מסוכן ללא היתר, בכך שמכר לאולגה כהן וולדימיר ליפץ סם מסוכן מסוג חשיש במשקל נטו של 17 גרם תמורת 500 ש"ח.

4.         אלה בתמצית נימוקי הבקשה :

א .         בידי המבקשת ראיות לכאורה להוכחת אשמתם של המשיבים ובהן חומר האזנת סתר, נתוני תקשורת, דו"חות שוטרים, דו"ח יחידת העיקוב והודאתם של משיבים 2 ו-4. 

ב .         בעניינם של המשיבים מתקיימת עילת מסוכנות מובהקת. העבירות המיוחסות למשיבים הן מן החמורות ביותר והן מעידות מטבען על רמת מסוכנות כה גבוהה לביטחון הציבור שאיננה מאפשרת נטילת סיכון ע"י שחרורם של המשיבים ממעצר.

ג .          גם לפי ההלכה הפסוקה מי שחוטא בעבירות נשק, מעיד על עצמו כמי שנשקפת ממנו סכנה מוחשית לשלומו של הציבור ובטחונו ולפיכך ראוי לעצור אותו עד תום ההליכים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ