אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"א 29851-09-12

החלטה בתיק ת"א 29851-09-12

תאריך פרסום : 19/05/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
29851-09-12
17/01/2013
בפני השופט:
איל באומגרט שופט

- נגד -
התובע:
אורן שבו
הנתבע:
ביטוח ישיר חברה לביטוח בע"מ
החלטה

1.      לפניי בקשה להורות על מינוי מומחה רפואי בתחום האורטופדיה, מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה-1975 (להלן: "החוק") ותקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ו-1986 , להערכת נכותו הרפואית של התובע, שכן התובע, לטענתו, נפגע בשתי תאונות דרכים, הראשונה מיום 05.10.10 והשנייה מיום 13.05.11.

2.      ב"כ התובע עותר למנות מומחה רפואי בתחום האורטופדיה ולהשית את שכר טרחת המומחה על המשיבה שכן מתקיימת בענייננו, כך לטענתו, ראשית הראיה הנדרשת למינוי מומחים רפואיים.

3.      ב"כ הנתבעת מתנגד לבקשה. לשיטתו, המסמכים הרפואיים שצורפו לבקשה לא מלמדים על קיומה של ראשית הראיה הנדרשת למינוי מומחים בתחום האורטופדי.

4.      בע"א 1338/90 שיק נ' מטלון נקבע כי "על פי תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז-1986, אין עומדת לנפגע בתאונת דרכים האפשרות להוכיח את טענותיו בעניין שברפואה על ידי הבאת ראיות מטעמו. הדרך העומדת לפניו היא לבקש מינוי מומחה או מומחים רפואיים. דחיית בקשתו למינוי כזה יש בה, על כן, כדי לסגור בפניו את הדרך להוכיח שנותר עם מום או נכות כתוצאה מהתאונה, או כל עניין אחר רפואי. בנסיבות אלה, אין מקום לדחות בקשה למינוי מומחים רפואיים, כשקיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות עקב תאונה".

5.      ככלל ידו של בית המשפט בבקשות למינוי מומחים מכח הפלת"ד רחבה היא וליברלית, הואיל ומינוי מומחה הוא דרכו היחידה של התובע, להוכחת נושא שברפואה. ודי בראשית ראיה על מנת שבקשה כזו תיעתר.  

6.      ב"כ התובע צירף לבקשתו תיעוד רפואי. ראה למשל תדפיס מפגש רופא מיום 09/08/2011 שם נרשם בעמודת אבחנות: " low back pain", וכן, תעודת חדר מיון מיום 05.10.10 בבדיקת יועץ אורטופדי נרשם:" Whiplash", וכן, בצילום CT עמוד שדרה מותני מיום 13.09.2011 נמצא " בלט דיסק כללי קל בחוליות L2-3, בלט דיסק כללי קל משיק לקטודה בחוליות L3-4, ושורש נקבי משמאל, בלט דיסק כללי קל משיק לקאודה בחוליות L4-5"

7.      לאחר שעיינתי בחומר הרפואי שצורף, אני קובע כי התיעוד הרפואי מלמד על ראשית הראיה הנדרשת בדבר אפשרות קיומה של נכות צמיתה. בשלב זה וכמימון ביניים, תישא הנתבעת בשכ"ט המומחה. שכ"ט יועבר ישירות למומחה.

8.      לאחר עיון בבקשה למינוי מומחה ובתשובה לה הוחלט למנות את ד"ר להב עופר מרחוב שידרוביצקי 17 פתח תקווה, טלפון 03-9245475, 03-9372343, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדיה.  

9.      המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי של התובע\, בעקבות אירועי תאונות הדרכים נשוא התביעה ובמיוחד יתייחס ל:

א.      האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן, לאיזה תקופה ומה שיעור הנכות.

ב.       המומחה יביע דעתו באשר לקיומה של נכות זמנית, ככל שקיימת.

ג.        האם יש לצפות לשיפור או החמרה במצבו בעתיד.

ד.       מהן המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובמיוחד בשים לב. לעבודתו ומקצועו.

ה.      האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של טיפולים אלה לפי המחירים הנכונים להיום.

ו.        המומחה יתייחס, בין היתר, לקשר שבין התאונה לבין מצב התובע נכון להיום.

הצדדים רשאים להעביר למומחה כל מסמך רפואי שבידיהם למעט חוות דעת מומחים, המומחה יציין בחוות דעתו אלו מסמכים היו בפניו לצורך מתן חוות דעת.

הנני קוצב את שכ"ט המומחה ומעמידו ע"ס 4,500 ש"ח בתוספת מע"מ. במידה ושכרו של המומחה עולה על הסכום הנקוב, יודיע לביהמ"ש ולתובע/נתבעת תוך 7 ימים מקבלת הודעת המינוי.

בנוסף, המומחה יודיע תוך 7 ימים מיום קבלת המינוי, באם יש לו נגיעה למי מהצדדים.

10.  חוות דעת המומחה תימסר לבית המשפט ולצדדים, במידת האפשר, תוך 90 יום מיום הבדיקה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ