אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"א 665-06

החלטה בתיק ת"א 665-06

תאריך פרסום : 27/09/2012 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום אשדוד
665-06
19/07/2012
בפני השופט:
הבכיר חיים חדש

- נגד -
התובע:
עמרם לוי
הנתבע:
1. אילן רוזן
2. לימור רוזן

החלטה

1.         המבקש, הוא הנתבע בתובענה, הגיש בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין, שניתן ביום 9.5.12, עד למתן הכרעה בערעור, אשר בכוונתו להגיש לבית המשפט המחוזי.

2.         המשיבים, הם התובעים בתובענה, הגישו כנגד המבקש תביעה כספית הכוללת בין היתר, עתירה להצהיר כי הנתבע הפר את חוזה המכר- דירתם לו, מיום 23/2/06 - הפרה יסודית.

3.         בפסק הדין שניתן, לאחר שמיעת ראיות, התקבלה תביעת המשיבים ונקבע כי על המבקש לשלם למשיבים  סך של 73,664 ש"ח, בצירוף הוצאות משפט 20,000 ש"ח.

מכאן הבקשה לעיכוב ביצוע של פסק הדין שניתן.

4.         המשיבים מתנגדים לבקשה.

5.         כלל נקוט הוא, כי במימוש החלטות שיפוטיות, העיקרון הוא, כי הזוכה בדין זכאי לקבל לידיו את פירות זכייתו מיד עם הינתן ההחלטה המזכה. כלל זה מוצא את ביטויו בתקנה 466 ל תקנות סדר הדין האזרחי , התשמ"ד - 1984 (להלן: "התקנות"), הקובעת כי הגשת ערעור לא תעכב את ביצוע ההחלטה שעליה מערערים.

            על המבקש עיכוב ביצוע לפנות לבית המשפט והעיכוב עצמו, אם יינתן, בכלל או בתנאים, נעשה עפ"י שיקול דעת של בית המשפט. הסדר זה, שהוא הסדר ראוי, מורה מחד גיסא, על מימוש מיידי של ההחלטה המזכה, ומאידך גיסא, מאפשר עיכוב ביצוע במקרים ובתנאים המתאימים לפי שיקול דעת בית המשפט, עפ"י כללים מנחים שהונחו בפסיקה. בדרך זו נשמר האיזון בין זכותו של אדם לממש את זכייתו מצד אחד, לבין השמירה על האינטרס של החייב שהגיש ערעור, שלא לעמוד בפני שוקת שבורה אם יזכה בערעורו, מצד אחר [ בג"ץ 5580/98 סופר נ' שר העבודה והרווחה, פ"ד נד (4) 319.]

            הגשת הערעור, כשהיא לעצמה, אינה מונעת בעד הזוכה לממש את פסק הדין או לפעול על-פיו בכל דרך אחרת. פסק הדין חורץ בשלב זה את הדין וצריך טעם מיוחד כדי שבית המשפט שלערעור ימנע בעד מי שזכה בדין ליהנות מפרי הזכייה. לכן, הנטל להצדיק מתן צו לעיכוב ביצוע מוטל על מי שמבקש למנוע בעד הזוכה מלפעול על-פי פסק הדין.

            כב' השופט אורי גורן בספרו " סוגיות בסדר דין אזרחי", מהדורה שביעית, תשס"ג 2003, עמ' 528 דן בסוגיה של עיכוב ביצוע, וקבע שם, כי " גם אם ביצוע פסק הדין הכספי יגרור אחריו מכירת נכס כלשהו, הרי עובדה זו, כשלעצמה, אינה יכולה לשמש הצדקה לעיכוב ביצוע".

            ועוד הפנה, לכך ש" הכלל הוא כידוע, כי אין מעכבים ביצועו של פסק המחייב בתשלום כספים, אם ניתן להבטיח את השבת הכספים למערער, למקרה שיזכה בערעור".

            ראה גם הלכת ביהמ"ש העליון שניתנה בע.א 93/08 עילית חב' לביטוח נ. אברהם רימון, שם נקבע ע"י כב' השופטת עדנה ארבל, כי: "הכלל הבסיסי לענייננו מצוי בהוראת תקנה 466 לתקנות...הקובעת כי ככלל יבוצע פסק דין מיד עם הינתנו. כידוע, על מנת לסטות מכלל זה נדרש בית המשפט לשני מבחנים מצטברים: המבחן האחד הינו סיכויי הערעור, אשר על מבקש עיכוב הביצוע להוכיח כי הינם גבוהים. המבחן השני הינו מאזן הנוחות, ובמסגרתו נדרש מבקש עיכוב הביצוע להוכיח כי ביצועו של פסק הדין יקשה עד מאוד על השבת המצב לקדמותו ועלול לגרום לו נזק בלתי-הפיך, אם וכאשר יתקבל הערעור... דברים אלו נכונים ביתר שאת כאשר המדובר בבקשה לעיכוב פסק דין כספי, אשר אינו יוצר בדרך כלל מצב דברים בלתי-הפיך שלא ניתן לרפאו על דרך של השבה... ככלל, יעוכב פסק דין כספי רק במקרים חריגים ויוצאי דופן, ובמיוחד כאשר חוסנו הכלכלי של מוטב הכספים מוטל בספק ...".

6.         כלומר,בבוא בית המשפט לדון בבקשה לעיכוב ביצוע של פסק דין, עליו לשקול שני שיקולים מרכזיים. האחד, סיכויי הצלחת הערעור. השני, האפשרות של השבת המצב לקדמותו.

7.         ב ב"ש 646/82 כהן נ' הלחמי ואח' פ"ד לו (4) 15,18), נקבעה ההלכה, שכאמור לעיל, על מבקש עיכוב הביצוע מוטל הנטל לשכנע, כי קיים נימוק שיצדיק להיעתר לבקשתו. כמו כן, כדי לזכות בעיכוב ביצוע של פסק-דין הקובע חיוב כספי, מוטל על המבקש להראות שאם יזכה בערעור - לא יוכל לגבות בחזרה את כספו.

8.         לעניין סיכויי הצלחת הערעור, לא שוכנעתי מטיעוני של המבקש שהסיכויים שהערעור יתקבל - גבוהים.

9.         גם התנאי השני, של הקושי בהשבת המצב לקדמותו, לא הוכח על ידי המבקש, שכן לבקשה לא צורף תצהיר לאימות טענות המבקש ו/או להוכחת אי-מסוגלותם של המשיבים להשיב את הכספים שיקבלו, אם אלה ישולמו להם בהתאם לפסק הדין שניתן.

            לפיכך, לא שוכנעתי כי המקרה הנדון בא בגדרו של החריג האמור, לפיו חוסנו הכלכלי של המוטב מוטל בספק. מכאן, עולה, אפוא, שהסיבות בגינן ראוי לעכב את ביצועו של פסק דין כספי אינן מתקיימות בענייננו.

10.        יחד עם זאת, מאחר ופסק הדין שניתן, קובע תשלום בסכום גבוה יחסית, ניתן לשקול, לפנים משורת  הדין, להורות על הפקדת חלק מן הכספים, בנאמנות, בידי ב"כ המשיבים.

11.        בנסיבות אלה, לאחר שעיינתי בבקשת המבקש, בתגובת המשיבים וביתר המסמכים שהוצגו בפני, מצאתי להיעתר לבקשה, באופן חלקי.

            בהחלטתי התחשבתי, בין היתר, גם בעובדה שהמבקש כבר הגיש ערעור על פסק הדין, לבית משפט המחוזי ועל כן תקופת החזקת חלק מן הסכום בנאמנות, לא תהיה כנראה ארוכה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ