אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> המ"ש 5895-10-14 גואטה נ' מדינת ישראל

המ"ש 5895-10-14 גואטה נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 11/01/2015 | גרסת הדפסה

המ"ש
בית משפט השלום ירושלים
5895-10-14
19/11/2014
בפני השופטת:
שרון לארי-בבלי

- נגד -
מבקשים:
אשר גואטה
משיבים:
מדינת ישראל
החלטה
 

 

מונחת בפניי בקשה להארכת מועד להישפט לפי סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח חדש], התשמ"ב – 1982 (להלן: "החסד"פ").

מבוא

  1. המבקש עותר להארכת המועד להגשת בקשה להישפט, מהטעם כי הוא כופר באשמה וטוען כי לא קיבל את הודעת הקנס אלא רק את הדרישה לתשלום הקנס בתוספת פיגורים. לפיכך, נבצר ממנו להגיש בקשה להישפט במועד.

  2. אין מחלוקת כי העבירה נשוא הודעת הקנס בוצעה על ידי רכב השייך לחברת השכרה ואשר הוסב על שמו של המבקש נוכח בקשתה של חברת ההשכרה, מיום 14.11.13, לעשות כן.

  3. המבקש טוען כי הוא לא נהג ברכב במועד ביצוע העבירה שכן הרכב הושכר למבקש ולשני נהגים נוספים הרשומים בחוזה ההשכרה. משכך, לטענת המבקש, לא היה מקום להסב את הדו"ח על שמו.

  4. יצוין, כי המבקש פירט את שמות הנהגים והמשיבה בתגובתה איששה טענה זו וציינה כי אכן מצוינים שני השמות הנוספים בחוזה השכירות בין חברת ההשכרה לבין המבקש. אף על פי כן, התנגדה המשיבה לבקשה בשל האיחור בהגשתה.

    דיון והכרעה

  5. בהתאם לסעיף 229(א) לחסד"פ מי שנמסרה לו הודעת תשלום קנס ישלם את הקנס הנקוב בהודעה בתוך 90 ימים. זאת זולת אם הוא הגיש לתובע, תוך 30 ימים, בקשה לביטול או שהודיע תוך 90 ימים, בדרך שקבועה בתקנות, שברצונו להישפט.

  6. משחלפו המועדים שנקבעו והנאשם לא פעל על פי האמור בסעיף 229 לחסד"פ, רשאי הוא לבקש מבית המשפט, אף בחלוף מועדים אלה, להישפט בהתאם לסעיף 230 לחסד"פ.

  7. על המבקש להאריך את המועד להישפט לנמק את אי הודעתו במועד על בקשתו להישפט או להצביע על קיומו של חשש ממשי לעיוות דין. טעמים אלה אינה מצטברים (ראה: ע"פ (י-ם) 40395/07 יאיר גרין נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 14.08.07).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ