ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
36039-01-10
07/07/2010
|
בפני השופט:
אילן סופר
|
- נגד - |
התובע:
אלי הרוניאןע"י ב"כ עו"ד חיים מנדלבאום
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי סניף באר שבעע"י ב"כ עו"ד הילה גולן
|
|
החלטה
1.בפנינו תביעה להכרה באירוע המוחי בו לקה התובע ביום 27.5.07 כפגיעה בעבודה כמשמעותה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה – 1995.
2.התובע יליד 1954.
3.התובע עבד כאזרח עובד צה"ל בתפקיד מנהל פרויקטים בבסיס פלמחים.
4.בחודש מאי 2007 היה התובע אחראי על פרויקט חריג בגודלו ובהיקפו של סלילת כביש באורך 1.7 ק"מ בתוך הבסיס, וסלילת דרך עוקפת. התובע היה מצוי במתח מתמשך בעקבות הפרויקט החשוב.
5.ביום 24.5.07 מצא התובע כי הוראותיו לתימרור מתאים של הסטת התנועה לא מולאו. התובע נחרד מההשלכות האפשריות של תקלה זו, שיכולה היתה לגרום לתאונה. בעקבות זאת ניהל התובע שיחת טלפון קשה עם מנהל העבודה, מר מיכה שקד, שלא היה נוכח באותו יום בעבודה.
שיחת הטלפון נמשכה כ- 10 דקות, ובמהלכה התרגז התובע תוך שהיו חילופי דברים קשים בין השניים.
לקיומה של שיחה זו יש תיעוד בעדויותיהם של התובע ושל העד מיכה שקד, ומצאנו כי הוכח כי התקיימה, וכי על אף המתח המתמשך בו היה שרוי התובע, היא היתה בגדר אירוע חריג (להלן: "האירוע החריג").
בעניין זה נציין כי הגם ,שמעדויות הצדדים עולה כי במהלך יחסי העבודה היו בין התובע לבין מר שקד חילוקי דעות, וכעסים פעם בפעם, אין בכך כדי לשלול את היותו של הויכוח אירוע חריג. אירוע חריג אין משמעו אירוע שמעולם לא ארע בעבר, אלא אירוע החריג בנוף שגרת העבודה היומית של המבוטח. מכאן כי גם אירוע שמתרחש אחת לזמן זה יתכן ויהיה אירוע חריג, הכל לפי נסיבות העניין.
6.התובע טען כי בבוקר יום 27.5.07 פגש לראשונה במר מיכה שקד, מאז שיחת הטלפון, והמפגש הציף מחדש את הכעס הרב שחש בעקבות הליקוי החמור בעבודה שנתגלה שלושה ימים לפני כן. התובע טען כי אף התפתח ויכוח מחודש בין השניים, אולם גרסה זו לא נתמכה באופן מפורש בעדותו של מר מיכה שקד.
7.בהמשך אותו יום, 27.5.07, בסביבות השעה 12:30, במהלך ארוחת הצהריים החל התובע להתלונן על אבדן תחושה במחצית הגוף והפנים.
8. התובע פונה לבית החולים קפלן לקבלת טיפול רפואי.
9.מצבו של התובע הינו כעולה מהחומר הרפואי.
10.בנסיבות אלו, בהן לתובע ארע אירוע חריג בעבודתו ביום 24.5.07, מצאנו כי יש מקום למנות מומחה רפואי מטעם בית הדין לבחינת שאלת קיומו של קשר סיבתי בין מצבו הרפואי של התובע לבין האירוע בעבודתו.
11.אשר על כן, הריני ממנה את פרופ' עודד אברמסקי, כמומחה רפואי מטעם בית הדין, אשר יתבקש להשיב על השאלות שלהלן:
א.ממה סבל התובע ביום 27.5.07?
ב.האם ישנו קשר סיבתי על דרך של גרימה או החמרה בין האירוע החריג בעבודתו של התובע, לבין מחלתו?
בתשובותיך נא התייחס לעובדה שהאירוע החריג ארע שלושה ימים לפני הפגיעה. האם סביר קיומו של קשר סיבתי בפער זמנים כזה, זאת בהתחשב במכלול התשתית העובדתית, לפיה בבוקר האירוע נפגשו התובע והמנהל לראשונה מאז השיחה שהיוותה אירוע חריג.
12.הצדדים יהיו רשאים להעביר חומר רפואי רלבנטי לתיק בית הדין, עד ליום 1.8.10.
13.המזכירות תעביר למומחה את תיקו הרפואי של התובע בתום המועד, בצירוף העתק מהחלטה זו.