בית המשפט העליון ירושלים בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
|
1785-17
25/07/2018
|
בפני הרכב השופטים:
1. ח' מלצר- המשנה לנשיאה 2. ע' פוגלמן 3. ד' מינץ
|
- נגד - |
העותרים:
1. מיכל הרמתי 2. סהר ורדי 3. איה גבריאל 4. אור בן דודו 5. עו"ד איתי מק
עו"ד איתי מק
|
המשיבים:
1. הרמטכ"ל 2. רא"ל גדי איזנקוט 3. ענף כלכלה ומכירה בזרוע היבשה בצה"ל 4. צה"ל 5. משרד הביטחון 6. סיב"ט - אגף הייצוא הביטחוני במשרד הביטחון
עו"ד אבינעם סגל-אלעד
|
פסק דין |
המשנה לנשיאה ח' מלצר:
- לפנינו עתירה למתן צו על תנאי, במסגרתה העותרים ביקשו כי נורה למשיבים 3-1 ליתן טעם מדוע לא ימנע צה"ל מלמכור ולהעניק אימונים "בהזמנה" לכוחות ביטחון זרים, ומדוע לא יבטלו אימונים אלה שנמכרו וטרם מומשו.
בד בבד עם העתירה הוגשה בקשה לצו ביניים המורה למשיבים להקפיא אימונים אלה שנמכרו וטרם מומשו. בקשה זו נדחתה על-ידי חברתי, השופטת ע' ברון בתאריך 23.02.2017.
להלן יובאו בקצרה הנתונים הנדרשים לצורך הכרעה במכלול.
רקע עובדתי
- צה"ל מקיים שיתופי פעולה עם צבאות זרים, לרבות אימונים משותפים והכשרות, וזאת בתיאום עם משרד הביטחון. בצה"ל ובמשרד הביטחון נקבעות תוכניות עבודה שנתיות מתואמות, במסגרתן נקבעים יעדים בתחום קשרי-החוץ הצבאי-ביטחוני.
- ענף כלכלה ומכירות בזרוע היבשה בצה"ל עוסק בתיאום אימוני הצבאות הזרים בזרוע היבשה. הענף פועל ליצירת קשרים עם צבאות זרים לצורך קידום וחיזוק שיתופי פעולה צבאיים.
- שיתופי הפעולה הצבאיים הבין-לאומיים של צה"ל עם צבאות זרים נועדו להשיג, לטענת המשיבים, בין היתר, תמיכה בבניין הכוח של צה"ל, בכשירותו ובמוכנותו לביצוע משימותיו בשגרה ובחירום וחיזוק העומק האסטרטגי של ישראל והמענה המשותף הבין-לאומי והאזורי נוכח האתגרים ליציבות באזור.
- מטבע הדברים, אימונים והכשרות צבאיים, כגון אלו שהם נושאי העתירה, כרוכים בהוצאות כספיות. תמחור העלויות לצבאות זרים נעשה על-ידי משרד הביטחון, בהתבסס על מידע בדבר העלויות שנמסר על-ידי הגורמים הצבאיים הרלבנטיים, ובהתאם לכללי התמחור המקובלים במשרד הביטחון.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת