|
תאריך פרסום : 20/06/2018
| גרסת הדפסה
בש"פ
בית המשפט העליון ירושלים
|
3485-18
13/06/2018
|
בפני השופטת:
י' וילנר
|
- נגד - |
העורר:
אבנר הררי עו"ד שיר נובג עו"ד אלון דוידוב עו"ד צ'ארלי סבג עו"ד איתן סבג
|
המשיבה:
מדינת ישראל עו"ד דגנית כהן-ויליאמס עו"ד חגי בנימין עו"ד מיכאל כהן
|
החלטה |
- ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופט י' טופף) מיום 12.3.2018, במ"ת 53717-03-17, במסגרתה הורה בית המשפט המחוזי על מעצרו של העורר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו לאחר שנקבע כי קיימות ראיות לכאורה לאשמת העורר באישומים המיוחסים לו.
רקע
- ביום 24.3.2017 הוגש נגד העורר ונגד אדם נוסף, נאשם 1 בכתב האישום (להלן: אבישי), כתב אישום לבית המשפט המחוזי. כתב האישום כולל חמישה אישומים נפרדים, אשר רק שניים מתוכם (השלישי והרביעי) מיוחסים גם לעורר – בצוותא עם אבישי, והשלושה הנותרים מיוחסים לאבישי בלבד. כתב האישום מייחס לעורר את העבירות הבאות: ניסיון רצח [בצוותא חדא] לפי סעיף 305, יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); קשירת קשר לביצוע פשע [רצח, עבירות בנשק ובחומרי נפץ] לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין – שתי עבירות; ייצור נשק [בצוותא חדא] לפי סעיף 144(ב2), יחד עם סעיף 144(ג) וסעיף 29 לחוק העונשין – שתי עבירות; נשיאת נשק [בצוותא חדא] לפי סעיף 144(ב) רישא, יחד עם סעיף 144(ג) וסעיף 29 לחוק העונשין – שתי עבירות; החזקת נשק [בצוותא חדא] לפי סעיף 144(א) רישא, יחד עם סעיף 144(ג) וסעיף 29 לחוק העונשין – שתי עבירות; ניסיון להרוס נכס בחומר נפיץ [בצוותא חדא] לפי סעיף 456 יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין – שתי עבירות; סחיטה באיומים [בצוותא חדא] לפי סעיף 428 יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין; ואיום בכתב לרצוח [בצוותא חדא] לפי סעיף 307 יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין.
- מהחלק הכללי של כתב האישום עולה כי בתקופה הרלוונטית לכתב האישום שררו בין אבישי לעורר יחסי היכרות, במסגרתם נהגו להיפגש בחנות הפירות והירקות שבבעלותו של העורר. עוד עולה, כי עובר ליום 8.12.2016, במועד שאינו ידוע למשיבה, קשר אבישי קשר עם העורר ו/או עם אחרים שזהותם אינה ידועה, לפיו יפעל אבישי יחד עם העורר ו/או עם אחרים או מי מהם לייצר, להכין ולהרכיב מטעני חבלה המהווים "נשק", וכן להפעילם נגד קורבנות שונים, על פי הזמנה מוקדמת ובתמורה לתשלום כספי (להלן: הקשר הכללי). במסגרת הקשר הכללי ולשם קידומו, חקר אבישי ולמד את תחום הכנת חומרי הנפץ וחומרי חבלה. כמו כן, במסגרת הקשר הכללי פעל אבישי במועדים רבים ושונים, לעיתים יחד עם העורר, לרכישה, הזמנה, הכנה והרכבה של החומרים הדרושים לצורך יצירת מטעני חבלה. בנוסף, על פי מתווה הקשר הכללי, ובהתאם להזמנה מוקדמת מטעם העורר או אחרים, הכין אבישי והרכיב מטעני חבלה בתוך דירת מסתור.
- מכתב האישום עולה כי עניינו של האישום השלישי הוא בהנחת מטען חבלה על-ידי אבישי ברכבה של המתלוננת והפעלתו. עוד עולה, כי הרקע להנחת המטען הוא סירובה של המתלוננת להשמיע את שיריו של העורר במסגרת תכנית רדיו יומית בהנחייתה. בנוסף, עולה כי לצורך מימוש המטרה שבסיס הקשר שלח אבישי, על דעת העורר ובהנחייתו, מסרון למספר הטלפון של מנהל תחנת הרדיו בה שודרה תכניתה של המתלוננת (להלן: תחנת הרדיו), ובמסגרתו הופנו איומים כלפי המתלוננת נוכח הטענה כי היא נוהגת בדרך של "איפה ואיפה עם זמרים". בהמשך לכך, נשלח מסרון אף למספר הטלפון הסלולרי של המתלוננת ובמסגרתו הופנו איומים נוספים כלפי המתלוננת ובנה.
- כמו כן, עולה מכתב האישום כי עניינו של האישום הרביעי הוא בקשר שנקשר במועד לא ידוע ועובר ליום 1.2.2017, בין אבישי והעורר ובינם לבין אחרים שזהותם אינה ידועה, לפיו יפעלו אבישי והעורר, בצוותא חדא, לגרום למותו של המתלונן על רקע שאינו ידוע למשיבה (להלן באישום זה: הקשר). במסגרת קשר זה ולצורך מימושו הניח אבישי מטען חבלה מתחת לגחון רכבו של המתלונן. בהמשך לכך, ולפני שהספיק אבישי להפעיל את מטען החבלה הוא נעצר על-ידי כוח משטרה שנכח במקום.
- בד בבד עם הגשת כתב האישום הגישה המשיבה בקשה להורות על מעצרם של אבישי והעורר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. אבישי לא חלק על קיומן של ראיות לכאורה ובהמשך אף הסכים למעצרו עד תום ההליכים. העורר חלק על קיומן של ראיות לכאורה, ובהתאם לכך בחן בית המשפט המחוזי את קיומן של ראיות כאמור.
החלטת בית המשפט המחוזי
- ביום 12.3.2018 נתן בית המשפט המחוזי את החלטתו בעניינו של העורר וקבע כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו באישומים השלישי והרביעי. כמו כן, נקבע כי קיימת עילת מעצר סטטוטורית, וכן כי נסיבות האישומים, העבירות המיוחסות לעורר ועברו הפלילי המכביד מלמדים על המסוכנות הרבה הנשקפת ממנו. נוכח האמור ובהיעדר חלופה מוצעת הורה בית המשפט המחוזי על מעצרו של העורר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|