ת"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
26228-07-14
26/10/2015
|
בפני השופט:
דוד רוזן
|
- נגד - |
המאשימה:
מדינת ישראל עו"ד אורנה גלבשטיין עו"ד אלון גילדין עו"ד טפת מויאל רוטשילד עו"ד לירן חיים
|
הנאשם:
מאיר אוחנה עו"ד דרור מתתיהו עו"ד הגר נגלר
|
הכרעת דין |
פתח דבר
[כל ההדגשות בהכרעת-הדין הינן שלי – ד.ר]
- מאיר אוחנה (להלן: "הנאשם") הואשם על-ידי המדינה ב-2 עבירות של השמטת הכנסה שיש לכללה בדו"ח במזיד ובכוונה להתחמק ממס, עבירה לפי סע' 220(1) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] (להלן: פקודת מס הכנסה); 2 עבירות של הכנה וקיום של פנקסי חשבונות כוזבים או רשומות אחרות כוזבות במזיד ובכוונה להתחמק ממס, עבירה לפי סע' 220(4) לפקודת מס הכנסה; 2 עבירות של שימוש במרמה, ערמה ותחבולה במזיד ובכוונה להתחמק ממס, עבירה לפי סע' 220(5) לפקודת מס הכנסה; ריבוי עבירות של שימוש במרמה, ערמה ותחבולה במזיד ובכוונה לעזור לאדם אחר להתחמק ממס, עבירה לפי סע' 220(5) לפקודת מס הכנסה; 24 עבירות של ניהול פנקסי חשבונות כוזבים במטרה להתחמק מתשלום מס בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סע' 117(ב)(4) יחד עם סע' 117(ב2) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 (להלן: חוק המע"מ); 24 עבירות של שימוש במרמה ותחבולה במטרה להתחמק מתשלום מס בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סע' 117(ב)(8) יחד עם סע' 117 (ב2) לחוק המע"מ; עיסוק במתן שירותי מטבע בלא רישום במרשם, עבירה לפי סע' 11יב(א)(1) לחוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 (להלן: חוק איסור הלבנת הון); ריבוי עבירות של עשיית פעולה ברכוש ומסירת מידע כוזב במטרה שלא יהיה דיווח או כדי לגרום לדיווח בלתי נכון, עבירה לפי סע' 3(ב) לחוק איסור הלבנת הון; ריבוי עבירות של הכנה או הצגה של חשבון מכר אמיתי שלמעשה לא היה כזה, עבירה לפי סע' 212(3) לפקודת המכס [נוסח חדש] (להלן: פקודת המכס); ריבוי עבירות של מסירת אמרה שאינה נכונה או שאינה מדויקת בפרט מסוים בהצהרה שהוגשה לפקיד המכס, עבירה לפי סע' 212(6) לפקודת המכס; ריבוי עבירות של שינוי במרמה וזיוף חותם או סימנים אחרים של פקיד המכס או שפקיד המכס משתמש בהם להבטחת טובין או לכל מטרה אחרת בניהול עניינים הנוגעים לרשויות המכס, עבירה לפי סע' 212(8) לפקודת המכס; ריבוי עבירות של הטעיית פקיד מכס בפרט מסוים העלול לפגוע במילוי תפקידו, עבירה לפי סע' 212(9) לפקודת המכס; ריבוי עבירות של זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סע' 418 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); ריבוי עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סע' 415 לחוק העונשין; ריבוי עבירות של עשיית פעולה ברכוש אסור במטרה להסתיר את מקורו ואת זהות בעלי הזכויות בו, עבירה לפי סע' 3(א) לחוק איסור הלבנת הון.
- על פי עובדות כתב האישום, בין השנים 2010-2011 (להלן: "התקופה הרלוונטית") הנאשם שימש כגורם מתווך בין שתי קבוצות אנשים – מצד אחד, יהלומנים שונים העובדים בבורסה ליהלומים, שהיו מעוניינים לקבל לידיהם חשבוניות מע"מ כוזבות (להלן: "היהלומנים"), ומן הצד השני נותני שירותי מטבע ואחרים, שהיו מעוניינים להוציא כספים אל מחוץ לגבולות המדינה ללא דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון (להלן: "החלפנים").
בקליפת אגוז, הפעילות בה נטל חלק הנאשם על פי כתב האישום התבצעה באופן הבא:
א. היהלומנים מסרו לנאשם, במישרין או בעקיפין, שיקים בערכים דולריים, וקיבלו כנגדם כסף מזומן יחד עם חשבוניות מע"מ כוזבות, לפיהן השיקים הדולריים נמסרו לנאשם כתמורה בעסקאות מכר יהלומים. מקור הכסף המזומן שנמסר ליהלומנים כנגד השיקים היו החלפנים. עבור שירותים אלה הנאשם גבה עמלה של 2% לפחות מערכו של כל שיק.
ב. הנאשם הפקיד את השיקים הדולריים שקיבל מן היהלומנים בחשבון שבבעלותו בסניף של State Bank of India, הנמצא בבורסה ליהלומים (להלן: "הבנק ההודי").
ג. על פי הנחיית החלפנים, הנאשם העביר את הדולרים שקיבל מן היהלומנים לחשבונות שונים בחו"ל. כדי להימנע מדיווח לרשות לאיסור הלבנת הון על העברות אלה, הנאשם הצהיר באופן כוזב בפני פקידי מכס על ייבוא יהלומים, תוך הצגת חשבוניות מכר כוזבות לפיהן רכש יהלומים בחו"ל. לאחר שקיבל במרמה את אישורו של המכס על ייבוא יהלומים, הציג הנאשם אישור זה לפקידי הבנק ההודי וביקשם להעביר לחו"ל את הדולרים שבחשבונו, תוך מילוי הצהרה כוזבת לפיה העברת הכספים נדרשת לצורך ייבוא טובין לישראל. על פי כתב האישום, בתקופה הרלוונטית הנאשם השתמש בחשבוניות מכר כוזבות כמפורט להלן: 94 חשבוניות מכר כוזבות עצמיות; 128 חשבוניות מכר מזויפות של חברות שאת פרטיהן הנאשם, או מי מטעמו, מצא ברשת האינטרנט, לפיהן חברות אלה מכרו לו יהלומים; 29 חשבוניות מכר כוזבות של חברות בשליטת הנאשם הרשומות בארצות הברית, לפיהן חברות אלה מכרו לו יהלומים.
על-פי כתב האישום, הנאשם העביר לחו"ל כספים והוציא חשבוניות כוזבות בסך כולל של 148,000,000 דולרים (548,100,100 ₪), למעט סכום זניח שאינו ידוע למאשימה. זאת ועוד, בעבור חלקו בפעילות המתוארת לעיל קיבל הנאשם הכנסה מעמלות בסכום כולל של 2,960,000 דולרים (10,962,000 ₪), עליה לא דיווח כדין לרשויות המס. המע"מ בגין עמלות אלה עומד על סכום של 473,600 דולרים (1,753,920 ₪).
המאשימה ביקשה להוכיח האישומים בדרך הצגת ראיות לשני מעגלים שונים, שהותוו ונתמקדו בנאשם, שני מעגלים שניזונו זה מזה וחוברו למנגנון הונאה אחד.
קודם דיון במנגנון ההונאה שהוכח בבית-המשפט, ארשום הערכתי לעדות הנאשם בבית-משפט.
גרסת הנאשם