ה"פ
המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
24934-09-14
15/01/2015
|
בפני השופטת:
רות רונן
|
- נגד - |
המבקשים:
1. יובל שלום 2. עמירדן השקעות בע"מ גיסין 3. פרייליך ודרור
עו"ד גיסין
|
המשיבים:
1. ברק קפיטל בע"מ צור 2. פרבר 3. ידגר ומרכוס 4. אייל בקשי
עו"ד צור
|
החלטה |
1.בקשה למינוי כונס נכסים לצורך ביצוע פסק-הדין מיום 6.10.14 (להלן: "פסק הדין"). הבקשה הוגשה מכוח תקנה 388 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד – 1984, ומכוח ההלכה הפסוקה על-פיה תקנה 388 חלה גם בהתייחס לסעד קבוע לאחר מתן פסק דין, ולא רק במסגרת סעדים זמניים. תכלית מינוי הכונס בנסיבות אלה היא לשמש אלטרנטיבה להליכי הוצאה-לפועל.
2.פסק הדין נתן תוקף להסכמת הצדדים כדלקמן:
"בהמלצת בית המשפט הגענו להסכמה לפיה מבלי שהצדדים מודים זה בטענות זה, ניתנת למבקשים זכות סירוב ראשון לפי תקנון החברה. המבקש 1 יהיה זכאי להודיע האם הוא מממש את הזכות וזאת עד יום 4.11.2014.
אם יממש המבקש את זכות הסירוב הראשון, יקבלו המניות שנרכשו מכוח זכות הסירוב הראשון והמניות הנוספות שיונפקו במסגרת הנפקת הזכויות מכוח זכות הסירוב (כפוף לתשלומים בגינם) זכויות הצבעה"
3.במסגרת הבקשה העלו המבקשים טענות בהתייחס לשני עניינים עיקריים –
בכל הנוגע להקצאת המניות, טענו המבקשים כי המשיבה 1 (להלן: "החברה") הנפיקה סוג חדש של מניות (בעלות ערך נקוב של 0.001 ₪ ע.נ.) בלא ליידע את המבקשים מהן הזכויות הצמודות לאותן מניות. לגישת המבקשים בבקשה, על פי מצגי החברה כפי שניתנו עד למועד מימוש פסק הדין, היה על החברה לפעול בהתאם לתנאים המפורטים בבקשה ולהקצות להם מניות נוספות מאותו סוג ובאותו ערך נקוב. אף על פי כן בפועל החברה מבקשת להקצות במסגרת זכות הסירוב מניות מסוג שונה, סוג ב', בעלות ערך נקוב שונה ופחות מזה שהתחייבה ושניתן היה להבין על פי מצגיה.
בכל הנוגע להנפקת אגרות החוב על ידי החברה, טענו המבקשים כי הסתבר להם כי המשיבים התיימרו להקצות אגרות חוב של חברה בת של החברה ולא של החברה עצמה; וכן כי המשיבים לקחו לעצמם את החירות לנסח את אגרות החוב הללו באופן הכולל "אינספור תניות בלתי סבירות ובלתי מקובלות", המקפחות את זכויות המבקשים.
4.לצורך התמודדות עם כל העניינים הללו עתרו המבקשים בבקשה כי בית-המשפט ימנה כונס נכסים, אשר בהתאם לבקשה אמור:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת