אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ה"פ 37643-07-15 ואח' א. אדלר נכסים בע"מ נ' קרסו מבנים 38 בע"מ ואח'

ה"פ 37643-07-15 ואח' א. אדלר נכסים בע"מ נ' קרסו מבנים 38 בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 06/02/2017 | גרסת הדפסה

ה"פ
המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
37643-07-15,49371-07-15
29/01/2017
בפני השופטת:
דניה קרת-מאיר

- נגד -
המבקשת בה"פ 37643-07-15 והמשיבה בה"פ 49371-07-15:
א. אדלר נכסים בע"מ
עו"ד מני בן מאור ואח'
המשיבים והמבקשת בה"פ 49371-07-15:
1. קרסו מבנים 38 בע"מ
2. קרסו נדל"ן בע"מ
3. יואל קרסו
4. משה קרסו
5. דן פרנס
6. שמעון הייבלום
7. המשיב הפורמלי- JP Reality LLC

עו"ד זיו עירוני
עו"ד ארדינסט
עו"ד בן נתן ושות
פסק דין

 עיקרה של המחלוקת בין הצדדים עוסקת במנגנוני ההיפרדות הקבועים בהסכם המייסדים שנחתם בין המבקשת למשיבה 2 ביחס לאחזקותיהן במשיבה 1 ובשאלה איזה מהמנגנונים – מנגנון הבמבי או זכות הסירוב הראשונה –הופעל כדין, באופן המחייב את בעלת המניות שכנגד.בעוד שהמבקשת, א. אדלר נכסים בע"מ (להלן: "אדלר), טוענת כי מכירת מניותיה לצד שלישי תוך מתן זכות סירוב ראשונה למשיבה 2, קרסו נדל"ן בע"מ (להלן: "קרסו"), היא הפעולה התקפה, קרסו טוענת כי הפעלת מנגנון במבי על-ידה ורכישת מניותיה של אדלר – היא הפעולה התקפה מבין השתיים.

  • הצדדים לתביעה, רקע ועובדות רלוונטיות 

    א.כללי

    המשיבה 1, קרסו מבנים 38 בע"מ (להלן: "החברה"), היא חברה פרטית העוסקת בייזום והקמת פרויקטים לפי תמ"א . אדלר וקרסו הן בעלות המניות בה.

    המשיבים 3-6 הם דירקטורים בחברה מטעם קרסו (להלן, ביחד עם קרסו: "המשיבים").

    בהתאם להסכם בין אדלר לקרסו מיום 31.12.2009 (להלן: "הסכם המייסדים" או "ההסכם", נספח 1 לסיכומי המשיבים), 55% מהונה המונפק של החברה מוחזק על-ידי קרסו ו-45% מוחזק על-ידי אדלר.

    הסכם המייסדים מסדיר, בין היתר, את אופן העברת המניות בחברה ואת מנגנוני ההיפרדות בין הצדדים;

    כך, תחת הכותרת "הגבלה על עבירות מניות בחברה" (סעיף 5 להסכם המייסדים) נקבע מנגנון "זכות סירוב ראשונה" (סעיף 5.1 להסכם, להלן: "זכות הסירוב"); ומנגנון ה"במב"י" - Buy Me Buy You (סעיף 5.2 להסכם, להלן: "במבי").

    על פי מנגנון זכות הסירוב הקבוע בהסכם, כל העברה של מניות בחברה לצד שלישי כפופה לזכות סירוב ראשונה של יתר בעלי המניות בחברה, לרכוש את המניות הנעברות באותם התנאים. בעל המניות הזכאי לממש את זכות הסירוב, זכאי לדרוש לחלופין להצטרף למכירת המניות לצד השלישי באותם התנאים (סעיף 5.1.8 להסכם, להלן: "זכות ההצטרפות").

    על פי מנגנון הבמבי הקבוע בהסכם, במקרה בו מי מהצדדים מחליט כי אינו מעוניין להיות קשור עם הצד שכנגד כבעל מניות בחברה, יהא רשאי להודיע לצד השני על רצונו לרכוש את כל מניותיו בחברה או למכור לו את כל מניותיו בחברה באותו מחיר עבור כל מניה.

    תקנון ההתאגדות של החברה (נספח 16 לסיכומי המשיבים (להלן: "התקנון") כולל גם הוא פרק המסדיר את אופן העברת המניות בחברה (סעיף 12 לתקנון).

    כך, תחת הכותרת "הגבלת העברת מניות" קובע סעיף 12.5.2 לתקנון כי "בעלי המניות לא יהיו רשאים להעביר את מניותיהם בחברה, לאחר תום 36 חודשים ממועד הקמת החברה, אלא על פי התנאים המפורטים בתקנון זה ובהסכם המייסדים להלן ובכפוף לזכות קדימה בהעברת מניות ולזכות הצטרפות..."

    תחת הכותרת "זכות קדימה בהעברת מניות", קובע סעיף 12.6 לתקנון כי בעל מניות המבקש להעביר את מניותיו בחברה חייב להציען תחילה לשאר בעל המניות בחברה. במידה ואלו לא יהיו מעוניינים לרכוש ממנו את מניותיו, הוא יהיה רשאי להציען לצדדים שלישיים באותם התנאים המוצעים.

    ביום 14.2.2013, ככל הנראה בעקבות מחלוקות שנתגלעו בין קרסו לאדלר בקשר לפעילות החברה, חתמו הצדדים על התוספת השנייה להסכם (להלן: "התוספת") במסגרתה נקבעו אבני דרך להיפרדות בין הצדדים, תוך מתן פתרונות לפרויקטים קיימים ועתידיים של החברה.

    בין היתר, נקבע בתוספת כי תוך 5 שנים ממועד השלמת הפרויקט האחרון מהפרויקטים הקיימים של החברה, יפעלו הצדדים במשותף לפירוק החברה מרצון.

    בסופו של דבר, עוד בטרם הסתיימו כלל הפרויקטים הקיימים של החברה, ביקשו הצדדים להיפרד. הצדדים חלוקים ביניהם בנוגע לסיבות והמניעים שעמדו מאחורי רצון כל אחד מהם להיפרד מבעל המניות השני ובדבר האופן בו בחרו לעשות כן.

    מכל מקום, העובדה היא כי אדלר ביקשה להיפרד בדרך של מכירת מניותיה בחברה לגורם שלישי, בעוד קרסו ביקשה לעשות כן באמצעות הפעלת מנגנון הבמבי.

    ביום 7.6.2015 שלחה אדלר לקרסו הודעה לפיה קיבלה הצעה מ- JP Realty LLC (להלן: "JP") לרכישת כל מניותיה בחברה בתמורה ל-5,400,000$ השווים לסך של כ-21 מיליון ₪ (להלן: "הצעת הרכישה").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ