אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> זהר נ' אייל שיווק ומסחר בע"מ (מוטי ענבה)

זהר נ' אייל שיווק ומסחר בע"מ (מוטי ענבה)

תאריך פרסום : 20/04/2012 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
32805-02-11
16/04/2012
בפני השופט:
פאול שטרק

- נגד -
התובע:
יניב זהר
הנתבע:
אייל שיווק ומסחר בע"מ (מוטי ענבה)
פסק-דין

פסק - דין

1.בפני בית המשפט תובענה בגין הספקת משאבה לא תקינה.

2.התובע הינו בעל "מכבסה זהר".

3.התובע הזמין משאבה אשר סופקה על ידי הנתבעת.

4.במהלך הדיון נציג הנתבעת העלה טענה שאין התובע בין הלקוחות של הנתבעת.

5.כתב התביעה וכתב ההגנה דלים בעובדות ופרטים.

6.במהלך הדיון נציג הנתבעת הכחיש שהוא זה החתום על האחריות. יחד עם זאת הוא מודה שהמשאבה סופקה על ידי הנתבעת.

ניתן לקבוע אחריותה של הנתבעת על המוצר אשר סופק על ידה עקב הודיית נציג הנתבעת לכך. אי לכך אין משמעות של ממש ביחס לזהות החותם במסמכים.

7.ביחס למשאבה עצמה מונה מומחה מטעם בית המשפט אשר חיווה דעתו בעניין תקינות המשאבה וטענות הצדדים.

8.ביום 19.12.11 הוגשה חוות הדעת. עלה בטרם הגשת חוות הדעת שהנתבעת לא שילמה את חלקה כאשר היא חולקת על חוות הדעת.

9.נכון להיום לא ידוע אם חלקה של הנתבעת בשכ"ט המומחה שולמה.

10.כמו כן ניתנה לנתבעת אפשרות לבקש קיום דיון נוסף לחקירת המומחה בהתאם להחלטה מיום 17.11.11 (אמנם נכתב "התובע" בהחלטה אולם בהתאם החלטות נוספות ההחלטה מתייחסת לשני הצדדים).

11.בהעדר תגובת הנתבעת ובהעדר תשלום שכ"ט המומחה אין מנוס מקביעת מסקנות ומתן פסק דין.

12.יוער שהנתבעת הגישה לבית המשפט הצעה לפשרה אשר נדחתה ע"י התובע.

חשיפת בית המשפט להצעות פשרה בין הצדדים אינו מקובל. על בית המשפט להתעלם מכל הצעות פשרה למעט במתן פס"ד בהתאם לסעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984. במקרה דנן אין הסכמה למתן פדק דין בדרך פשרה.

13.חוות דעת המומחה הינה משכנעת במידה הנדרשת בהליך אזרחי. המומחה ערך בדיקה מקיפה במקום המכבסה. בדק טענות הצדדים, בפרט טענות ספציפיות של הנתבעת. חוות הדעת הינה מקיפה ומתייחסת לסוגיה על כל הבטיה. לכן בית המשפט במתן פסק הדין מסתמך על חוות הדעת.

14.סירוב הנתבעת לשלם שכ"ט המומחה מהווה חיזוק לטענות התובע, חוות הדת וממציאה.

15.בסופו של יום ניתן לקבעו שמדובר במשאבה לא תקינה ועל הנתבעת לפצות את התובע בהתאם.

16.במסגרת התביעה התובע טוען להפסדים עקב השבתת המכבסה עקב התקלה במשאבה. אולם אין בכתב התביעה או בעדותו של התובע ראיות בתמיכת הטענה אשר לפיהן ניתן לקבוע גובה אובדן כספי עקב השבתת המכבסה.

17.לאור האמור מורה על הנתבעת לשלם לתובע סך 4,500 ₪ ביחס למשאבה, 1,500 ₪ עלות התקנת המשאבה, מלוא שכ"ט המומחה בסך 2034 ₪. בעת תשלום הסכומים ע"י הנתבעת, אשר נקבעו התובע יעביר למומחה סך 1017 ₪ (חלקו של הנתבעת) למומחה. במידה ושילמה הנתבעת חלקה בשכ"ט המוחה בסך 1017 ₪ ניתן לקזז אותו מסך סכום מהתשלום כאמור בספק הידן. על הנתבעת לשלם לתובע סך 1,500 ₪ הוצאות בגין ההליכים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ