ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
15852-08-13
22/02/2016
|
בפני השופט:
יהושע גייפמן
|
- נגד - |
המבקש:
עו"ד ושדי שלמה
|
המשיבים:
1. עמרני משה 2. פורת רונית 3. פורת אלון 4. פורת נועה 5. פורת נגה
|
פסק דין |
- המשיב 1 המשיבה 2 הינם אחים. המשיבים 3-5 הינם ילדיה של המשיבה 2. המשיבים 1-5 הם חלק מבעלים במושע במקרקעין הידועים כגוש 6978 חלקה 2 .
שטח חלקה 2 - 22,939 מ"ר, ורשומים במרשם המקרקעין בעלים נוספים במושע. הזכויות במרשם המקרקעין המיוחסות למשיבים 1-5 הינן חלקים בלתי מסוימים במקרקעין . הזכויות של המשיבים 1-5 מתייחסות לבניין בן 3 דירות ברח' שד' המעפילים 14א תל אביב [להלן: "הבניין"], ובנויים בתים רבים נוספים על החלקה.
עפ"י הסכם שיתוף ייחוד וחלוקה שנערך ב-28.7.10 בין המשיבים [להלן: הסכם השיתוף"] יוחדו דירות בבניין לשימוש המשיבים כשאופן החלוקה הינו כדלקמן: הדירה בקומת הקרקע, החצר והגינה יוחדו למשיבה 2, הדירה בקומה הראשונה יוחדה למשיבים 3-5, והדירה בקומה השניה וגג [להלן: "הדירה בקומה שניה" או "דירת הגג"] יוחדו למשיב 1.
בסעיף 9 להסכם השיתוף נקבעה זכות קדימה למשיבים 2-5, אם יחפוץ המשיב 1 למכור את זכויותיו במקרקעין. זכות הקדימה הינה מכוח הסכם ולא מכוח החוק. זכות הקדימה ההסכמית לא נרשמה במרשם המקרקעין אולם נרשמה הערת אזהרה על קיום הזכות.
ב-5.3.13 נשלחה הצעה למשיבים 2-5 - בעלי זכות הקדימה, וב-21.4.13 מכר המשיב 1 את זכויותיו במקרקעין למבקש.
- המבקש הגיש תובענה ובה ביקש מבית המשפט להצהיר, שניתנה הצעה כדין ע"י המשיב 1 למשיבים 2-5 - בעלי זכות קדימה, המשיבים סירבו לרכוש את זכויות המשיב 1 במקרקעין, והמבקש רכש את זכויות המשיב 1 במקרקעין.
בקדם המשפט הובהר, שהמבקש עתר לקבוע, שהוא זכאי לרשום בבעלותו במושע את החלקים שרכש מהמשיב 1 במקרקעין, וזאת חרף הערת האזהרה שנרשמה לטובת המשיבה 2 על זכויות המשיב 1 במקרקעין. עוד הצהיר המבקש בתחילת ההליך, שבהמרצת הפתיחה לא ידונו עתירות וסעדים אחרים [ראו עמ' 1 לפרוטוקול שורות 18-23].
- המשיב 1 הודיע בתצהיר תשובה שהוא מסכים לעתירה בתובענה.
בית המשפט הציע למשיבים 2-5 בתחילת ההליך להסדיר את עניין הייצוג, אולם המשיבה 2 הודיעה: " אני טוענת גם בשם ילדיי המשיבים 3-5 . לאחר ששקלנו החלטנו להופיע ללא ייצוג" [עמ' 3 שורה 26 עד עמ' 4 שורה 2]. אי הסדרת הייצוג הקשה על ניהול ההליך המשפטי.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת