ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
531-03-11
01/09/2013
|
בפני השופט:
דגית ויסמן
|
- נגד - |
התובע:
גיל זפרן
|
הנתבע:
שיין קפה בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
1.התובע הועסק על ידי הנתבעת, המנהלת בית קפה בתל אביב, במשך כשלוש שנים. המחלוקת העיקרית בתביעה שלפנינו היא האם התובע התפטר בנסיבות המזכות אותו בפיצויי פיטורים לפי סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג – 1963 (להלן – חוק פיצויי פיטורים).
2.רקע עובדתי
א.הנתבעת הפעילה בית קפה בתל אביב.
ב.התובע החל לעבוד אצל הנתבעת ביום 1.3.08 כמלצר. לאחר כחצי שנה, התובע הפך להיות סגן מנהל בית הקפה.
ג.ביום 17.2.11 התובע מסר מכתב התפטרות, בו הודיע כי יסיים את עבודתו ביום 17.3.11. המכתב צורף לכתב התביעה.
ד.במכתב ההתפטרות נרשמו הדברים הבאים:
"לאחר דרישות חוזרות ונושנות מצדי כי תדאגו לבטל את העיקול שהוטל על חשבון הבנק שלי עקב חוב שלכם, וכי תתקנו את תלושי המשכורת שלי לפי השכר האמיתי שאני מקבל (7,500 ₪ בחודש), ומאחר שאמרתי שאני אתפטר אם העניין לא יסודר, ומאחר שדרישותיי לא טופלו ולא נענו – ומאחר שעד היום לא שולמה לי משכורת חודש ינואר 2001 (כך במקור – ד.ו.) - אני מודיע על התפטרותי בגין פיטורים.
אני מבקש לקבל את משכורת חודש ינואר ופברואר.
אני מבקש לקבל פיצויי פיטורים ויתר הזכויות המגיעות לי.
אני מבקש כי החובות שבגינם הוטלו עיקולים על חשבון הבנק שלי יטופלו ללא דיחוי נוסף.
אעמוד לרשותכם עד ליום 17.3.11, ככל שיהא צורך."
ה.אין חולק כי לאחר יום 17.2.11 התובע לא עבד עוד בבית הקפה. לטענתו – מאחר שהנתבעת מסרה לו שהיא מוותרת על תקופת ההודעה המוקדמת. לטענת הנתבעת – מאחר שלאחר שמסר את המכתב ובניגוד לרשום בו, לא התייצב עוד לעבוד.
3.טרם שנתייחס לכל אחת מהמחלוקות בין הצדדים, נציין כי למעט תקופת העבודה והעובדה כי התובע התפטר, הצדדים חלוקים ביניהם כמעט בכל עניין, לרבות גובה השכר.
4.במישור הראייתי נציין כי התובע צירף לתצהירו תמליל שיחה שלו עם מנהל הנתבעת. הנתבעת התנגדה להגשתו. בישיבת ההוכחות הוחלט כי התמליל יישאר בתיק אך יינתן לו המשקל ההולם את העובדה שהנתבעת ובית הדין לא יכלו להאזין להקלטה.
על פי הדין (ע"ע (ארצי) 36076-06-10 י. קל-לי תעשיות בע"מ - מלי, 9.12.10), "דרך המלך להגשת הקלטה כראיה היא באמצעות הגשתו של סליל ההקלטה עצמו, או המדיה הדיגיטאלית בה בוצעה ההקלטה, יחד עם תצהיר של מבצע ההקלטה המעיד על זהות המקליט, דרך ביצוע ההקלטה (לרבות סוג המכשיר והאם פעל משך כל זמן השיחה), מועדה, זהות המשתתפים בשיחה שהוקלטה וכיצד נשמרה ההקלטה בזמן שחלף. דרך כלל יש לצרף לכך גם תמליל, אשר ישמש כאמצעי עזר, ויעלה על הכתב את שנאמר בהקלטה. מובן כי התמליל אמור להיות מקצועי ואמין כשלעצמו, ולשקף את כל שנאמר בהקלטה בצורה מדויקת. על מנת שבית הדין יוכל להתרשם מכך יש לצרף לתמליל תצהיר, או אישור אחר, של מי שערך אותו."
התובע לא עשה זאת ועל כן לא ניתן להתרשם ממהימנות התמליל. בנסיבות אלה, התקשינו ליתן משקל כלשהו לתמלול זה וההכרעות העובדתיות ניתנות בעיקר על יסוד העדויות שנשמעו.
5.עוד נציין כי תצהירי הצדדים היו דלים ואף החקירות הנגדיות של התובע ושל בעליו של בית הקפה, מר ניר שמיע (להלן – שמיע) לא תרמו בהרבה להבנת העובדות הרלוונטיות.
מכאן נפנה לבירור כל אחת מהסוגיות העומדות לדיון.
זכאות התובע לפיצויי פיטורים