אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חדל"פ 50363-03-20 סלימאן נ' ממונה על חדלות פירעון – מחוז חיפה והצפון ואח'

חדל"פ 50363-03-20 סלימאן נ' ממונה על חדלות פירעון – מחוז חיפה והצפון ואח'

תאריך פרסום : 12/12/2022 | גרסת הדפסה

חדל"פ
בית משפט השלום נצרת
50363-03-20
07/12/2022
בפני השופט:
עופר חיים שורק

- נגד -
היחידה:
רסמיה סלימאן
משיבים:
1. ממונה על חדלות פירעון – מחוז חיפה והצפון
2. עזיאזה רים (נאמן)

פסק דין
 

 

  1. ביום 27/5/20 ניתן צו לפתיחת הליכים בעניינה של היחידה ועוה"ד רים עזאיזה מונתה כנאמנת לניהול הליכי חדלות הפירעון.

     

  2. המדובר בהליך חדלות פירעון שני של היחידה. הליך קודם בוטל בשל מחדלים בתיק פש"ר 16997-09-11.

     

  3. כנגד היחידה הוגשו 15 תביעות חוב בסך כולל של 1,780,444 ₪. תביעות החוב טרם נבדקו לאור המלצת הממונה לביטול ההליך.

     

  4. ביום 17/10/21 הגיש הממונה את הצעתו לפי סעיף 154 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח- 2018 (להלן: " החוק ") לפיה יש מקום להורות על ביטול הצו לפתיחת הליכים. הממונה טען כי מדובר ביחידה שאינה ממצה כושר השתכרות, אינה מגישה דוחות על הכנסות והוצאות וצברה חוב פיגורים בצו התשלומים. בסופה של ההצעה המליץ הממונה על מתן ארכה להסרת המחדלים ולהמצאת מסמכים שנדרשו לאור זכויות בבית מגורים.

     

  5. בסופו של הדיון שנערך ביום 18/10/22 נקבע כי על היחידה לסיר את המחדלים עד ליום 20/11/22 והנאמנת תגיש בקשה למינוי שמאי לצורך אומדן שווי זכויותיה במקרקעין.

     

  6. ביום 9/6/22 ניתן פסק דין שהורה על ביטול הצו לפתיחת הליכים בשל מחדלים שלא סולקו.

     

  7. לבקשת היחידה ובהסכמת הנאמנת, בוטל פסק הדין והצו לפתיחת הליכים שב לתוקף בהתאם להחלטה מיום 11/9/22.

     

  8. ביום 27/11/22 הגישה הנושה, הנסון ( ישראל ) בע"מ, תגובה לדו"ח ממצאי הבדיקה בה טענה שיש להאריך את תקופת התשלומים או לבטל את ההליך. הנושה ביקשה להורות ליחידה להמציא מסמכים שונים.

     

  9. ביום 29/11/22 הגישה הנאמנת הודעת עדכון חוזרת והמלצה להורות על ביטול ההליך. הנאמנת טוענת כי היחידה צברה 5 חודשי פיגור, לא הגישה דוחות על הכנסות והוצאות מחודש 5/22 והשמאי שמונה לצורת הערכת שווי הזכויות שלה מכוח עיזבון בעלה המנוח, טרם סיים את עבודתו. הנאמנת טענה כי לאור המחדלים, מהות הנכס ומיקומו, כמו גם הסיכויים למימושו, יש לבטל את ההליך לאור חוסר שיתוף הפעולה מצד היחידה.

     

  10. ביום 30/11/22 הגישה היחידה את תגובתה בה טענה כי סילקה את הפיגורים והגישה דוחות. היחידה טענה כי אין לה זכויות במקרקעין מאחר והזכויות רשומות מכוח הערת אזהרה על בעלה המנוח ועל ההערה הוטלו עיקולים. מעבר לכך, בעניין בעלה המנוח מתנהל הליך חדל"פ ובמסגרתו הועלתה הצעת הסדר. היחידה הציעה לקבוע חובת תשלומים בשיעור של 1000 ₪ בחודש לתקופה של 50 חודשים.

     

  11. ביום 30/11/22 הגישה הנושה, חב' הנסון, הודעה כי להתנגדותה הצטרפו שני נושים נוספים, מועצה מקומית בעיינה נוגיידאת וחב' בטון מואסי.

     

  12. ביום 1/12/22 התקיים דיון בנוכחות היחידה, בא כוחה, הנאמנת וב"כ הנושה, חב' הנסון. ב"כ היחידה חזר על הטענה כי ליחידה אין זכויות ממשיות בנכס המקרקעין של בעלה המנוח, המצוי בהליך חדל"פ. היחידה הינה היורשת של בעלה מכוח צוואה וכי מדובר באישה בת 60, סובלת מבעיות רפואיות ללא יכולת השתכרות. ב"כ הנושה ביקש לקבוע חובת תשלומים בשיעור של 2500 ₪ לתקופה של 6 שנים לאור כושר השתכרות ומאחר ולא ברור הרקע ליצירת החובות. הנאמנה טענה כי לאור כושר השתכרות וקצבת שארים, העובדה כי היא מתגוררת בבית ללא דמי שימוש, יש לקבוע חובת תשלומים בשיעור 2000 ₪ לתקופה של 60 חודשים, בשל מחדלים מתמשכים בהליך שהובילו אף לביטולו.

     

     

     

     

    דיון והכרעה :

     

  13. לאחר שעיינתי בהצעת הממונה, דו"ח ממצאי הבדיקה, דו"ח עדכון מטעם הנאמנת, הבקשות שבתיק, תגובות הנושים והעולה בדיון שהתקיים ביום 1/12/22, אני רואה לקבוע את שיעור ותקופת חובת התשלומים בצו השיקום הכלכלי לפי סעיפים 162 ו- 163 לחוק, כפי שיפורט להלן :

     

  14. שיעור התשלומים: הסכום לתשלום לקופת הנשייה מבוסס על הפער בין בסיס כושר השתכרות של היחידה ודמי המחייה הבסיסיים. במקרה של היחידה, היא בת 59, כך שנותרו לה כ- 3 שנים עד גיל פרישת חובה. היחידה אינה עובדת ואין קביעה של המל"ל להגבלת כושר בעבודה. על כן אני מעמיד את כושר השתכרותה על שכר מינימום ועל סכום זה יש להוסיף את קצבת השארים. מסכום זה יש להפחית את דמי המחייה הבסיסיים לפי אמות המידה שפורסמו על ידי הממונה (3700 ₪) וכן לקחת בחשבון כי אין הוצאה עבור שכ"ד / דיור. התוצאה היא כי צו התשלומים יעמוד על 2000 ₪ בחודש.

     

  15. אורך תקופת התשלומים: אני סבור כי במקרה של היחידה שלפניי יש מקום לקבוע תקופה של 50 חודשים מהנימוקים על בסיס הוראות סעיף 163(ג)1) לחוק, כמפורט להלן :

     

    היחידה לא שיתפה פעולה באופן מלא עם הנאמנת והממונה בכך שצברה במהלך ההליך ולכל אורכו, כך עד היום, מחדלים שפגעו באופן ניהולו. יש לזכור כי ההליך בוטל והצו לפתיחת הליכים הושב על כנו, לאחר שהיחידה סילקה את המחדלים. מיום השבת ההליך על כנו, המשיכה היחידה לצבור מחדלים. התנהלות זו מובילה למסקנה כי מדובר בהתנהלות מחדלית על הרף הגובה שאינה מובילה לביטול ההליך ואולם יש מקום להאריך את תקופת התשלומים באופן משמעותי.

     

  16. לנוכח האמור לעיל, ניתן בזה צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק בתנאים המפורטים להלן:

     

    • חובת התשלומים – סך של 2000 ₪ בחודש לתקופה של 50 חודשים.

       

      התשלומים יבוצעו בכל 10 לחודש, מחודש 1/23 ואילך.

      את הפיגורים , ככל וקיימים, על היחידה לסלק תוך 30 ימים מהיום.

       

    • נכסים הנכללים בקופת הנשייה ואופן מימושם –נכסים פיננסים בלתי מוגנים ימומשו לטובת הקופה.

       

      זכויות היחידה בדירה בה היא מתגוררת מכוח עיזבון בעלה נתונות לקופת ההליך. עיזבון בעלה המנוח מצוי בהליך חדל"פ ועל היחידה לעדכן את הנאמנת בדבר תוצאת ההליך, שנכון להיום הועלתה במסגרתו הצעת הסדר. על הנאמנת לפעול לקבלת חוות דעת שמאי לגבי שווי הזכויות בבית המגורים ולהעביר את חוות דעת השמאי לנאמן בתיק החדל"פ המקביל. הודעת עדכון בקשר לזכויות היחידה בבית המגורים תגיש הנאמנת תוך 90 ימים מהיום תוך מתן אפשרות ליחידה לגלם את זכויותיה בנכס.

       

      בעניין זה חל סעיף 164 לחוק באופן שנכס שיוקנה ליחידה במהלך תקופת התשלומים ייכלל בנכסי קופת הנשייה, למעט נכסים על פי ההתניות הנקובות שם.

       

  17. הנאמנת תבדוק את תביעות החוב תוך 90 ימים מהיום.

     

  18. תחולת ההגבלות – החובות וההגבלות אשר הוטלו על היחידה במסגרת הצו לפתיחה בהליכים יוסיפו לחול עד לסיום מילוי הוראות הצו לשיקום כלכלי ואולם בתקופת התשלומים על היחידה להגיש דו"חות על הכנסות והוצאות אחת לשישה חודשים בלבד. במידת הצורך, ניתן לפנות לממונה על חדלות פירעון לביטול הגבלות לפי סעיף 143 לחוק או להתלייתן לפי סעיף 169 לחוק.

     

  19. בכפוף למילוי ההוראות דלעיל, תהיה היחידה פטורה מחובות העבר שלא ניתן לפרוע מנכסי קופת הנשייה, בהתאם לסעיף 174 לחוק. ההפטר לא יחול על חובות המנויים בסעיף 175 לחוק.

     

  20. הפרת תנאי תכנית הפירעון – במידה והיחידה תפר את הוראות הצו לשיקום כלכלי, היא תהיה חשופה לסנקציות על פי הוראות החוק כדלקמן:

     

    • הארכת תקופת התשלומים – בהתאם להמלצת הממונה והנאמן, ניתן יהיה להאריך את תקופת התשלומים בכל אחד מן המקרים הבאים:

       

      1. היחיד לא קיים תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי ובכלל זה אם אינו עומד בחובת התשלומים הקבועה בצו;

      2. היחיד נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים;

      3. היחיד לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה;

      4. היחיד הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שעלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון;

      5. ליחיד חוב אשר נוצר באחת מן הנסיבות הבאות –

        • מהתחייבות או מהתקשרות בעסקה בהיקף משמעותי שביצע היחיד בעת שידע או שהיה עליו לדעת כי יש סיכוי גבוה שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו;

        • נוצר מהזנחה חמורה בניהול ענייניו הכלכליים של היחיד, שנעשתה בחוסר תום לב;

        • מקורו בחובת תשלום פיצויים לפי סעיף 77 לחוק העונשין.

           

      6. היחיד ביצע פעולה כאמור בסעיפים 219 ועד 221 לחוק במטרה להעדיף נושה על פני נושים אחרים, לגרוע נכסים מקופת הנשייה או להבריח נכסים;

         

    • הגדלת סכומי התשלומים – הממונה יהיה רשאי להגדיל את סכומי התשלומים החודשיים, לאור שינוי נסיבות או גילוי עובדות חדשות.

       

    • הטלת הגבלות – במקרה של הפרת הוראות צו זה, בית המשפט רשאי להטיל מחדש הגבלה שהוסרה על ידי הממונה בהתאם לסעיף 169 לחוק.

       

    • ביטול הליך – בית המשפט רשאי לבטל צו זה ו/או הפטר שניתן ליחיד, בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 176 לחוק; או לבטל את הצו לפתיחת הליכים בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 183 לחוק. ביטול צו אינו פוגע בתוקפם של מכירה, העברה, תשלום או פעולה משפטית אחרת שנעשו כדין לפני הביטול.

       

    • הסתרת מידע מבית המשפט או מהממונה בנוגע לזכויות היחיד, עלולה להוביל לביטול צו זה וההפטר שניתן או ביטול ההליך. כמו כן, הדבר עלול להוביל להגשת אישום פלילי בהתאם לסעיף 346 לחוק.

       

    • הקניית נכסים לקופת הנשייה – כל נכס, כספים וזכויות להם זכאי היחיד מכל מקור שהוא ולא דווחו במהלך הליכי חדלות הפירעון, יועברו לקופת הנשייה מיד עם גילויים בין אם נתגלו לאחר אישור התכנית לשיקום כלכלי, לאחר סיום ביצועה או אף לאחר מתן הפטר חלוט.

       

  21. הנאמנת תפעל ליישום הצו לשיקום כלכלי ותפקח על עמידתה של היחידה בתנאיו.

     

  22. הממונה יפנה לבית המשפט בכל בקשה נדרשת במקרה של הפרת הצו על ידי היחידה. לחילופין, הממונה יגיש דו"ח מסכם לבית המשפט לצורך מתן הפטר בתום תקופת התשלומים.

     

  23. הנאמנת תגיש דו"ח עדכון ראשון עד ליום 1/12/24.

     

  24. זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בנצרת על פי החוק.

     

     

     

    ניתן היום, י"ג כסלו תשפ"ג, 07 דצמבר 2022, בהעדר הצדדים.

     

    Picture 1


בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ