ת"א
בית משפט השלום טבריה
|
58195-11-10
17/03/2011
|
בפני השופט:
רים נדאף
|
- נגד - |
התובע:
טולגל דגניה יהלומי תעשיה בע"מ
|
הנתבע:
1. קרייטק בע"מ 2. אורן ציוד חמום בע " מ
|
|
החלטה
בפניי בקשה מטעם נתבעת מס' 1 (להלן: "המבקשת") למחיקת התביעה על הסף. המבקשת טענה כי כתב התביעה אינו מגלה עילה כלפיה. לטענתה בשנת 2009 נכרת הסכם בין הנתבעות לפיו המבקשת הסבה את כל זכויותיה וחובותיה שעל פי ההסכם נשוא התביעה לידי נתבעת מס'2.
לטענתה מהסכם הפשרה שנחתם בין נתבעת מס' 2 לתובעת עולה כי התובעת לא רק שידעה על הסבת הזכויות והסכימה להן, אלא שבגין ההסבה היא התחייבה לשלם את תמורת ההסכם ישירות לידי נתבעת מס' 2, ואף שילמה בפועל מספר תשלומים חודשיים.
התובעת טענה בתגובתה כי מערכת היחסים המשפטיים בין המבקשת לנתבעת מס' 2 אינה ברורה. לטענתה נתבעת מס' 2 אינה מודה במפורש בהסבת חובותיה של המבקשת אליה, אלא מודה אך ורק בהסבת הזכויות הכספיות אליה. מסעיפים 20-27 לכתב ההגנה של נתבעת מס' 2 עולה כי האחרונה נטלה על עצמה גם התחייבויותיה של המבקשת, ולא רק את זכויותיה. לו היתה נתבעת מס' 2 לא נוטלת על עצמה גם את התחייבויותיה של המבקשת היא היתה מציינת זאת בכתב ההגנה.יחד עם זאת, אין נתבעת מס' 2 מתייחסת במפורש ובאופן חד משמעי לעניין הסבת חובותיה של המבקשת אליה, ואין היא מודה בכך בצורה חד משמעית.
לאחר עיון בבקשה ובתגובה, וביתר החומר בתיק החלטתי לדחות את הבקשה, אנמק.
עיון בכתב התביעה מעלה כי טענת התובעת הינה כי הסבת הזכויות מהמבקשת לנתבעת מס' 2 נעשתה ללא קבלת הסכמת התובעת, כשמנגד טוענת נתבעת מס' 2 כי הדבר נעשה בידיעתה והסכמתה של התובעת.
לאחר בחינת נספחי כתב התביעה עולה כי התובעת חתמה על הסכם פשרה עם נתבעת מס' 2 לאחר שקיבלה את זכויותיה של המבקשת, במטרה להסדיר את המחלוקת בין שני הצדדים.
יתרה מכך, בסעיף 16 לכתב ההגנה טענה נתבעת מס' 2 כי:
"למיטב ידיעתה של אורן, קרייטק עמדה בהתחייבויותיה כלפי טולגל. . . וככל שידוע לאורן, טולגל שילמה לקרייטק סך של 600,000 ₪ בתוספת מע"מ בלבד, ונותרה חייבת לה את ההפרש".
משלל הטענות והמסמכים שהוצגו בפניי עד כה לא ניתן לקבל תמונה מלאה על היחסים בין הצדדים. הכרעה בבקשה מצריכה בירור עובדתי שאין מקום לערוך אותו בשלב מוקדם זה של הדיון. הטענות נשוא הבקשה יתבררו יחד עם יתר המחלוקות בתיק במהלך הדיון בתביעה לגופה.
לאור האמור, אני דוחה את הבקשה, ומחייבת את המבקשת לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 700 ₪.
כתב הגנה מטעם המבקשת יוגש תוך 30 יום מהיום. ב"כ הצדדים יתאמו תוך 7 ימים מועדים לקדם משפט.
ניתנה היום, י"א אדר ב תשע"א, 17 מרץ 2011, בהעדר הצדדים.