אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> יהודה מימון נ' הפקות דפוס די אי הוצאה לאור בע"מ ואח'

יהודה מימון נ' הפקות דפוס די אי הוצאה לאור בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 26/08/2013 | גרסת הדפסה

תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
12559-09,12560-09
20/08/2013
בפני השופט:
אופירה דגן-טוכמכר

- נגד -
התובע:
1. יהודה מימון
2. חיים גבע

הנתבע:
1. הפקות דפוס די אי הוצאה לאור בע"מ (בפירוק)
2. א.ד הפקות דפוס -הדפסות איכות (2009) בע"מ (ניתן פסק דין)
3. א.ע.ג הפקות דפוס בע"מ
4. אבנר דדון

פסק-דין

פסק דין

לפנינו תביעה שהגישו התובעים 1 ו-2 (להלן: "התובעים") כנגד הנתבעים 1 עד 4 (להלן: "הנתבעים") לתשלום פיצויי פיטורים, משכורת 13, דמי גמולים לקופ"ג ותשלומים נוספים, בגין תקופת עבודתם הנטענת אצל הנתבעים.

העובדות לענייננו:

הנתבעת 1 הנה חברה פרטית שעסקה בביצוע עבודות דפוס וגרפיקה.

התובעים הועסקו בנתבעת 1 כאנשי דפוס. התובע 1 החל עבודתו ביום 1.9.05, ואילו התובע 2 החל עבודתו ביום 21.4.02. התובע 4 היה מנהל הנתבעת 1, ואולם נדמה כי על אף שלא היה רשום כבעלים, בפועל נהג בנתבעת 1 מנהג בעלים, כפי שנפרט בהמשך.

במהלך שנת 2009 נקלעה הנתבעת 1 לקשיים כלכלים משמעותיים, ולא עמדה בתשלומים לספקים ובכלל זה גם לספק של שתי מכונות דפוס גדולות שהוחזקו על ידי הנתבעת בהסכם ליסינג על דך כ 3.5 מליון ₪, הסכם שהנתבע 4, מכח מעמדו בנתבעת 1 - היה ערב לו.

לנוכח הקשיים הכלכלים אליהם נקלעה הנתבעת 1, ביום 7.6.09 הקים הנתבע 4 את הנתבעת 2 שעיסוקה אף הוא בעבודות דפוס וגרפיקה. אין חולק כי הנתבעת 2 פעלה באותו מפעל בו פעלה הנתבעת 1 ולמעשה פעלה כחליפתה של הנתבעת 1, לאחר שהאחרונה נקלעה לקשיים. כך, שהחל מחודש יוני 2009 העבודה במפעל נעשתה בעיקרו של דבר באמצעות הנתבעת 2, על אף שתלושי השכר לעובדים המשיכו להיות מונפקים על ידי הנתבעת 1.

יצוין כי עולה מחומר הראיות כי במהלך תקופת פעילותה של הנתבעת 1, מי שהייתה רשומה כבעלים היא גב' אפרת ליכטמן כנען (להלן: "גב' ליכטמן") ורק ביום 28.11.09 בוצע שינוי הבעלות אצל רשם החברות כך שמניות הנתבעת 1 הועברו במלואן לנתבע 4.

על פי צו כינוס נכסים, מונה מטעם חברת הליסינג חמית (להלן: "חמית") כונס נכסים לצורך תפיסתן ומימושן של שתי המכונות שהיו בשימוש הנתבעת 1. יודגש כי לא מדובר בכונס נכסים של הנתבעת 1, אלא בכונס נכסים מטעם חמית לעניין מכונות הדפוס בלבד.

עולה מחומר הראיות, כי בחודש אוגוסט 2009 חתמה הנתבעת 2 על הסכם עם חמית, בו התחייבה הנתבעת 2 (והערבים מטעמה- הנתבע 4 וגב' ליכטמן) להעביר לחמית תשלומים חודשיים בגין אותן מכונות דפוס. ההסכם לא צורף לתיק.

ביום 26.8.09 הוקמה הנתבעת 3 שעיסוקה אף הוא בביצוע עבודות דפוס וגרפיקה. לנתבעת 3 לא היתה פעילות קודמת, ונדמה כי הוקמה על מנת לרכוש את הפעילות של הנתבעות 1-2 (כשהיא נקיה מחובות לספקים למעט "חמית" ולעובדים). אין חולק, כי הנתבע 4 איננו רשום כבעלים בנתבעת 3 ואולם הוא משמש בה כמנהל (ראו סע' 89 ב' לכתב הגנה נתבעת 3).

משהנתבעת 2 והערבים מטעמה לא עמדו בהתחייבויותיהם כלפי חמית (בהתאם להסכם הנ"ל מחודש אוגוסט 2009), ביום 22.9.09 נחתם הסכם בין חמית (ע"י כונס הנכסים מטעמה עו"ד עופר פלס) מצד אחד, הנתבעת 2 מצד שני, הנתבע 4 וגב' ליכטמן (כאמור הערבים מטעם הנתבעת 2 על פי ההסכם מחודש אוגוסט) מצד שלישי, והנתבעת 3 ומר עקרי גדליה (הבעלים והמנהל הרשום של הנתבעת 3) מצד רביעי (ראו נספח 3 לתצהיר נתבעת 3), בו התחייבה הנתבעת 3 לקחת על עצמה את התחייבות הנתבעת 2 כלפי חמית, וזאת כנגד מתן זכות שימוש לנתבעת 3 להשתמש בשתי המכונות מושא ההסכם עם הנתבעת 2. עוד הוסכם, כי לאחר קיום כל התחייבויות הנתבעת 2 והערבים כלפי חמית (באמצעות הנתבעת 3) וסילוק מלוא החוב לחמית, מסכימה הנתבעת 2 כי החזקה במכונות הנ"ל תעבור לנתבעת 3. עוד צוין בהסכם, כי באם הנתבעת 3 ומנהלה לא יקיימו את התחייבויות החייבת והערבים כמפורט בהסכם, אזי תהיה חמית זכאית לפעול לתפיסתן ומימושן של המכונות. כמו כן, ככל שגם אז תיוותר יתרת חוב לחמית, אזי תהא חמית רשאית לפעול כנגד הנתבעת 3 ומנהלה וכן כנגד הנתבעת 2 והערבים מטעמה (הנתבע 4 וגב' ליכטמן), לצורך גביית החוב אליה.

אין חולק כי עם הקמתה של הנתבעת 3 (26.8.09), המפעל, המכונות והמבנה עצמו, עברו לחזקתה הנתבעת 3 (סע' 101 לכתב הגנה נתבעת 3). זאת, כשלושה חודשים לאחר שהמפעל הועבר כאמור מהנתבעת 1 לנתבעת 2.

כל אותה עת המשיכו התובעים לבצע את עבודת הדפוס כשגרה, מבלי שהיו מודעים למשמעות המשפטית של חילופי הבעלים במפעל לאשורה.

התובעת 3 מאשרת בכתב ההגנה כי החל מחודש ספטמבר 2009 היא שילמה את שכרם של כל העובדים במפעל (סעיף 102 לכתב ההגנה) אלא שלטענתה לא היתה מעבידתם, אלא שתשלום השכר היה מכח הסכם למתן שירותים שנחתם בינה לבין הנתבעת 2.

עולה מהראיות כי ביום 31.8.09 נעשה "הסכם למתן שירותי דפוס" בין הנתבעת 2 לנתבעת 3, לפיו הנתבעת 2 תספק לנתבעת 3 שירותי דפוס למכונות אותן רכשה כאמור הנתבעת 3 מיום 1.9.09 עד ליום 31.12.09:

"הואיל וא.ע.ג הפקות דפוס בע"מ (הנתבעת 3- א' ד')רכשה מאת כונס הנכסים את מכונות הדפוס. והואיל וא.ד הפקות דפוס איכות 2009 בע"מ (הנתבעת 2- א' ד') מעסיקה עובדים המפעילים את מכונות הדפוס.

הוסכם בזאת כי א.ד יספקו שירותי דפוס לא.ע.ג. הפקות דפוס בע"מ מתאריך

1.9.09 עד 31.12.09

...".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ