אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> יוניס נ' ממסי שרותי דרך וגרירה בע"מ

יוניס נ' ממסי שרותי דרך וגרירה בע"מ

תאריך פרסום : 06/01/2014 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
25986-05-13
26/12/2013
בפני השופט:
רקפת סגל מוהר

- נגד -
התובע:
עבד אלסתאר יוניס
הנתבע:
ממסי שרותי דרך וגרירה בע"מ
פסק-דין

פסק דין

1.התביעה שבפני כוללת שני חלקים שבכל אחד מהם מפנה התובע כלפי הנתבעת טענות שונות, בנוגע לאירועים שונים.

2.אירוע א' גרירת רכב מסוג שברולט מ.ר. 27-266-14, בעקבות תאונה מיום 1.5.12

בתאריך 1.5.12, בעקבות תאונת דרכים בה היה רכבו הנ"ל של התובע מעורב, בכביש מס' 6, נגרר הרכב מאזור קרית-גת לאשקלון באמצעות גרר משטרתי.

כתוצאה מן התאונה נפגע הגלגל הקדמי שמאלי של הרכב ולכן נדרש התובע לשירותיה של הנתבעת שאצלה היה מבוטח באותה עת, לשם גרירת הרכב מן המגרש באשקלון אל ביתו שבכפר קרע.

לטענת התובע, עם הגעת נהג גרר מטעם הנתבעת אל מקום הימצאו של הרכב, באיחור, אמר לו הלה כי לא ניתן לגררו בשל מצב הגלגל והוא חזר אל ביתו כלעומת שבא כשהרכב נותר במקומו. גם למחרת היום- כך לגרסת התובע - סירבה הנתבעת לגרור את הרכב ובסופו של דבר הוא נאלץ להזמין גרר פרטי אשר גבה ממנו סכום של 1,250 ₪ שמתוכם החזירה לו הנתבעת סך של 625 ₪ בלבד.

במענה לטענות התובע, הסבירה הנתבעת כי בשונה מרכבי הגרר של המשטרה, מיועדים רכבי הגרר שלה לחילוצים קלים בלבד וכי במקרה של גרירה או חילוץ בהם נדרש ציוד מיוחד מפנה היא את מנוייה לגרר חילוץ מתאים והמנוי ישלם לגרר זה במישרין (ר' סעיפים 8.4.1 ו- 8.4.2 לכתב השירות).

הנתבעת טוענת כי היא לא סירבה לגרור את רכבו של התובע, אלא הודיעה לו כי לאור הנזק שנגרם לרכב בתאונה לא ניתן להעמיסו על גרר רגיל ולכן- למחרת היום - הגיע אל הרכב, בשנית, גרר נוסף ומסקנת ה"גרריסטים" שבדקו אותו וניסו להעמיסו היתה שמצבו מחייב גרירה באמצעות "גרר פלטה" מיוחד. בנוסף לזה - כך לטענת הנתבעת, בבדיקה מול המוסך שאליו ביקש התובע לגרור את הרכב, הסתבר כי אין בו מלגזה שתאפשר את הורדת הרכב מהגרר.

לתמיכת טענותיה הציגה בפני הנתבעת באמצעות נציגה, מר עופר טל, את תיעוד קריאותיו של התובע אצלה- נ/1-נ/3, אשר מהן ומן הראיות הנוספות שהוצגו בפני גם מטעם התובע, עולה התמונה הבאה:

ביום 02/05/2012 בשעה 16:08 פנה התובע אל הנתבעת לראשונ והודיע לה כי גלגל רכבו נשבר. בהגיע נהג מטעם הנתבעת אל מקום הימצאו של הרכב, בשעה 19:15 (כלומר 3 שעות ו- 7 דקות) נמצא כי לנוכח מצב הגלגל (מפורק), לא ניתן להעמיסו (נ/1).

למחרת היום, ב- 3.5.12 בשעה 09:51, הגיע אל הרכב נהג גרר נוסף מטעם הנתבעת ואולם אז הסתבר כי לנוכח העובדה ש"הרכב מפוקר לגמרי", דרוש "גרר פלטה" וכן שבהעדר מלגזה במוסך לא ניתן יהיה לפרוק אותו בו מהגרר. במצב דברים זה אישרה הנתבעת זיכוי של התובע בגין תשלום דמי אחסנת הרכב במחסן המשטרה, בסך 100 ₪ (נ/2, נ/3).

בהמשך היום (3.5.12) גרר התובע את הרכב אל המוסך באמצעות גרר פרטי ושילם תמורת הגרירה סך של 1,250 ₪.

ביום 5.6.12 זיכתה הנתבעת את התובע בסכום של 625 ₪ בגין הגרירה שבוצעה על ידי אחר, כשלטענתה התובע לא מילא חובתו להקטנת הנזק בכך שלא התייעץ עמה בשאלה האם המחיר שנדרש ממנו על ידי קבלן הגרירה הפרטי, הינו מחיר הגיוני, אם לאו.

3.אירוע ב' קריאה לגרירת רכב מ.ר. 84-988-05 בימים 14.8.12 ו- 15.8.12.

ביום 14.8.12 הזמין התובע אצל הנתבעת שירותי גרירה לגביהם נמסר לו כי יבוצעו בתוך 3 שעות. לטענת התובע, הנתבעת לא סיפקה לו שירות זה בטענה שהוא לא ענה לטלפון כשנהג הגרר התקשר אליו בטווח הזמן שנקבע, וזאת על אף ש"תכף ומיד כשידע שהיתה שיחה, הוא התקשר בחזרה אל המוקד".

טענת הנתבעת בקשר לאירוע זה, כשהיא מסתמכת על פלט פרטי הפניה (נ/4), הינה שפניית התובע אליה התקבלה לראשונה באותו היום בשעה 14:06 וכי בשלב מסוים ביקש התובע לדחות את ביצוע הגרירה ליום שלמחרת.

ביום 15.8.12 בסביבות השעה 09:35 הגיע נהג גרר מטעם הנתבעת אל איזור ערערה – שם אמור היה הרכב להימצא, כשעל התובע היה להיות זמין בטלפון לצורך מתן הסבר דרכי ההגעה במדויק. ואולם – כך עולה מן הפלט, הנתבע לא היה זמין ולכן נשלחה לו הודעת sms. לטענת התובע, הוא התקשר אל הנתבעת בחזרה בתוך 10 דקות והעלה בעדותו בבית המשפט את השאלה: "האם אני חייב להיות רתום לטלפון כל שניה? חזרתי אליהם מיד אחרי זה".

נציג הנתבעת הודה כי אין לו נתונים אודות משך הזמן שחלף מאז התקשר הנהג אל התובע ועד שזה חזר אליו, ואמר: "הגרר כבר עזב את המקום, הוא חוזר אך בתשלום. בד"כ אנחנו מחכים כ- 10 דקות לפני שהגרר עוזב. מוקד השירות מבקש מהאדם להיות זמין בשעתיים הקרובות. הודיעו לו (לתובע) שהשירות הבא יהיה בתשלום ולא שהוא לא יקבל שירות".

4.לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ועיינתי בראיות שהוגשו מטעמם, לרבות "כתב שירות לשירותי דרך, גרירה ורכב חלופי" מטעם הנתבעת, בו החזיק התובע בתקופה הרלבנטית (להלן: "כתב השירות"), דעתי היא כי דין התביעה להתקבל בחלקה בנוגע לאירוע ב' בלבד.

כאמור לעיל, ובכל הנוגע לאירוע א', קובע כתב השירות באופן מפורש כי עבור גרירה או חילוץ רכב בהם נדרש חילוץ מיוחד תפנה הנתבעת את המנוי לגרר חילוץ מתאים והמנוי ישלם לגרר זה במישרין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ