אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> כהן ואח' נ' זוהר עובד - יזמות, בנין ופתוח בע"מ ואח'

כהן ואח' נ' זוהר עובד - יזמות, בנין ופתוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 15/02/2011 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום טבריה
5271-01-09
15/02/2011
בפני השופט:
רים נדאף

- נגד -
התובע:
1. משה כהן
2. עמנואל כהן
3. דרורה חומסקי(כהן)
4. ברכה כהן
5. אשר מזרחי
6. אורית ארגנטרו
7. ISTOPH LEONARD MEIER
8. מרים צדקה
9. מרים כהן
10. מרסל כהן

הנתבע:
1. זוהר עובד - יזמות
2. בנין ופתוח בע"מ
3. צור עוז יזום השקעות ובנייה בע"מ
4. גידי אליהו
5. שמואל חסין

פסק-דין

פסק דין

1.התובעים ונתבעת מס' 2 הסמיכו את בית המשפט לפסוק במלוקות הנותרות בתיק (מעבר לאלו שהוסכם בעניינם בישיבה מיום 5.7.10) על דרך הפשרה לפי סעיף 79א'.

נתבעת מס' 1 ביקשה לנמק בקצרה את הקביעות הנוגעות אליה.

2.לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על מצורפיהם, ובסיכומי ב"כ הצדדים על מצורפיהם אני קובעת כדלקמן:

א.תביעתם של התובעים בעניין הריסת הגדרות, הריסת שער הכניסה, וגרימת נזקים לשביל הגישה, התיישנו, ולא הוכחו לגופו של עניין, לפיכך דין מרכיבי תביעה אלו להידחות.

ב.בגין פגיעה בפרטיות והפרעה לתובעים בעקבות מעבר של אנשים בשביל הגישה בין שני המבנים, אומנם שביל הגישה מרוחק מבית התובעים, יחד עם זאת מעבר זרים בשטח זה יש בו כדי לפגום בזכויות התובעים לשימוש בלעדי על ידם בשטח זה. לפיכך אני מחייבת כל אחת מנתבעות 1 ו-2 לשלם לתובעים פיצוי בסך 3,000 ₪.

ג.בגין המרזבים – יש להביא בחשבון את העובדה כי האישור התכנוני למרזבים אינו אמור לפגוע בזכויותיהם הקנייניות של התובעים בשטח בו הונחו המרזבים. מאידך יש להביא בחשבון העדר כל תלונה מצד התובעים בעניין זה במשך שנים רבות. בהתאם לכל אלו, אני מחייבת את נתבעת מס' 1 לשלם לתובעים סך של 5,000 ₪.

ד.לעניין דמי השימוש הראויים – אני מחייבת את נתבעת מס' 2 לשלם לתובעים סך של 7,200 ₪.

ה.בגין הנזק של עוגמת נפש, אני מחייבת כל אחת מהנתבעות לשלם לתובעים פיצוי בסך 4,000 ₪.

3.לסיכום, אני קובעת כדלקמן:

נתבעת מס' 1 תשלם לתובעים סך של 12,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.2.09 ועד יום התשלום בפועל, וכן הוצאות משפט בסך 800 ₪ ושכ"ט עו"ד בשיעור 15%.

נתבעת מס' 2 תשלם לתובעים סך של 14,200 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.2.09 ועד יום התשלום בפועל, וכן הוצאות משפט בסך 800 ₪ ושכ"ט עו"ד בשיעור 15%.

המזכירות תמציא העתק פסק דין זה לצדדים.

ניתן היום, י"א אדר א תשע"א, 15 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ