מ"ת
בית משפט השלום באר שבע
|
9951-02-10
01/03/2010
|
בפני השופט:
נסר אבו טהה
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
ירון ב ן דוד (עציר) ע"י ב"כ עו"ד אלמכאווי טאהר
|
|
החלטה
זוהי בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים על רקע כתב האישום המייחס לו לכאורה ביצוע עבירות של איומים, שימוש פחזני באש בחומר דליק, הפרעה לשוטר, עבירות מיום 01/02/10.
ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר. יחד עם זאת, עתר לשחרר את המשיב לחלופת המעצר שנבדקה ונמצאה מתאימה על ידי שירות המבחן.
ב"כ המבקשת עתרה לדחות את המלצת שירות המבחן ולהורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים, בשים לב לחומרת המעשים ונסיבות ביצוען כמתואר בעובדות כתב-האישום.
שירות המבחן מציין כי מדובר במשיב בן 27, רווק ואב לתינוקת בת שנה וחצי וכיום בת זוגו בתחילת הריון עם תאומים.
טרם מעצרו פלש לדירת עמידר - המעשים המתוארים בכתב האישום באו על רקע ניסיון לפנות אותו מדירת עמידר.
השירות מתרשם מאדם שמנסה לייצב את אורחות חייו – עוד השירות סבור כי המשך מעצרו עלול להוביל להחלשת הצדדים המתפקדים באישיותו ולחשוף אותו מחדש לחברה עבריינית.
השירות נפגש גם עם רעייתו – וגם עם מעבידו מר ירון אטדגי והתרשם באופן חיובי מיכולתם לשמש חלופה עבור המשיב.
השירות ממליץ לשחרר את המשיב לחלופה בפיקוח רעייתו, כאשר יתאפשר לו לצאת לעבודה אצל מעבידו בשעות היום. כמו כן, להשית פיקוח מעצר למשך חצי שנה במהלכה ישולב המשיב בקבוצה טיפולית, יהיה במעקב וימסור בדיקות שתן.
למשיב הרשעות קודמות בתחום האלימות, רכוש וסמים וכמו כן, עומד לחובתו מאסר מותנה בן 9 חודשים.
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ועיינתי בתסקיר שירות המבחן ושמעתי את המעביד שהתייצב לדיון, וכן, את קצינת המבחן שוכנעתי שיש בחלופה שהוצגה ונמצאה מתאימה, על ידי השירות, כדי להשיג את מטרת המעצר ולאיין את מסוכנותו של המשיב.
אשר על כן, הנני מורה על שחרורו של המשיב בתנאי הערובה הבאים:
א.המשיב ישהה במעצר בית מלא בכתובת משעול המכתשים 1/114, באר-שבע וזאת תחת פיקוחה של רעייתו הגב' אילנה מירילאשווילי.
ב.המשיב בליווי המעביד יהא רשאי לצאת ממעצר הבית בין השעות 06:00 בבוקר ועד השעה 17:00 לצרכי עבודה.
ג.המשיב ישהה בפיקוח מעצר של שירות המבחן לתקופה של 6 חודשים מהיום – המשיב נדרש לשתף פעולה עם שירות-המבחן ככל שיידרש.
ד.המשיב יהא רשאי לצאת ממעצר הבית לצורך התייצבות בשירות המבחן בכל עת שיוזמן על ידי השירות מראש.
ה.המשיב יחתום על ערבות עצמית בסך 5,000 ₪.
ו.רעייתו של המשיב תחתום על ערבות צד ג' בסך 5,000 ₪.
ז.המעביד מר אטדגי אסי יחתום על ערבות צד ג' על סך 10,000 ₪.
ניתנה והודעה היום ט"ו אדר תש"ע, 01/03/2010 במעמד הנוכחים.