פער הזמנים- השוטר טען כי העבירה בוצעה בשעה 06:15. פלט התקשורת נ/1 מלמד כי הנאשם התקשר לאמו בשעה 06:12:57 ולאחר מכן בשעה 06:20:52. אמנם, הדבר אינו מתיישב עם גרסתו של הנאשם כי נעצר בשעה 05:41, אך אין בכך כדי לסתור את גרסתו של הנאשם ואת גרסת אמו, הגב' אינה אוביצקי, כי הנאשם התקשר אליה כשנתפס ולאחר מכן התקשר אליה בשנית כדי לספר שקיבל את הדו"ח. דברים אשר חוזקו אף בעדותו של עד ההגנה אביחי קסא (עמ' 9 ש' 21-24).
בנוסף, מצאתי כי גרסאות עדי ההגנה לא נסתרו באופן המצדיק דחייתן וקביעה כי אין בהן אמת.
עדותו של הנאשם לא היתה מושלמת, אך כידוע אין חובה עליו להוכיח את גרסתו ודי אם יש בגרסתו כדי להטיל ספק סביר בראיות התביעה. לא מצאתי בפער שיש בגרסתו לגבי לוחות הזמנים כדי להצדיק דחיית גרסתו במלואה, ומעבר לפער זה לא מצאתי סתירות נוספות בגרסתו או בין גרסתו לגרסת עדי ההגנה, בטח ולא כאלה היורדות לשורשו של עניין.
כך הדבר גם לגבי גרסתו של עד ההגנה אביחי קסא, אשר לעתים נדמה כי תואמה עם גרסת הנאשם מראש (כך לגבי שעת העצירה והפעלת הוויז). להתרשמותי, עיקר גרסתו של מר קסא, לפיה הטלפון של הנאשם היה במתקן ולא בידיו, לא נסתר, כמו גם דבריו בעניין הנוסע הנוסף. זאת, בנוסף למשקל הראייתי שיש לתת להימנעות המאשימה מלהטיח בפניו כי כלל לא היה עד למקרה כיוון שלפי טענת השוטר נרדם ברכב.
עוד אציין כי עדותו של מר שלמה אוביצקי, רובה ככולה נסוב על סמך מה ששמע מאשתו באותו בוקר ולכן דבריו בעניין, תוכן השיחה או לבושו של הנאשם אינם קבילים, מפאת היותם מפי השמועה. יחד עם זאת, אני מקבל את דבריו, שלא נסתרו, באשר לטלפון עצמו, שהוא זה המתועד בת/2.
גם לעדותה של הגב' אינה אוביצקי, אין תרומה מלאה לזירת המחלוקת, שכן היא נסובה בעיקר על דברים שמסר לה הנאשם בשיחת הטלפון ולפיכך אינם קבילים. יחד עם זאת, יש בדבריה כדי לחזק את גרסתו של נאשם כי היו שתי שיחות אליה, שתיהן לאחר עצירתו של הנאשם.
לא מצאתי כי פלט התקשורת (נ/1), יכול להוביל להעדפה ברורה של גרסה אחת על פני רעותה. כאמור לעיל, מצאתי לקבל את גרסתו של הנאשם לפיה השיחה ראשונית לאמו היתה לאחר עצירתו ולפניה לא מתועדת שיחת טלפון בכל הפלט (שמתחיל משעה 00:00:00 של אותו יום). יחד עם זאת, אין בעצם היעדר תיעוד של שיחה כדי לשלול את גרסת השוטר.
מעבר לעובדה כי אין צורך להוכיח את עצם השיחה ודי בהחזקת הטלפון ביד כדי לבסס את כל יסודות העבירה (ר' רע"פ 10020/16 ברוך בן יוסף נ' מדינת ישראל [24.4.18], עפ"ת 59264-12-19 בן וולפה [11.12.20], ועוד), כידוע, הטלפונים הניידים של היום לא משמשים רק לשיחות ושיחות אף לא נערכות רק דרך הטלפון אלא גם דרך יישומונים שונים. מהבחינה האמורה, ניתן היה לטעון כי תיעוד תקשורת נתונים בטלפון של הנאשם, המלמדת על שימוש בשני יישומונים שונים טרם עצירתו (קרי, לפני השיחה לאמו), יכול לתמוך בגרסת השוטר, אך מהעבר השני יכול גם להתיישב עם טענת הנאשם ועד ההגנה קסא כי יישומון הוויז עבד ביחד יישומון מוזיקה כלשהוא.
מאחר ואין בפלט התקשורת כדי לסייע בהכרעה בין גרסאות הצדדים, נותרו עדויות העדים והתרשמותי הישירה מהם ובעניין זה, על אף התלבטות ועל אף התרשמותי כי מהימנותו של השוטר עדיפה על פני זו של הנאשם ושל עד ההגנה, אין מדובר בהכרעה ברורה או הגעה לסף הראייתי הנדרש לשם הרשעה .
בסופו של יום, לאחר שעיינתי ושבתי ועיינתי בעדויות הצדדים ובראיות שהוצגו בפניי, נותר בליבי ספק באשר לאשמתו של הנאשם, אשר גם אם הינו קל עדיין הוא בגדר הספק הסביר.
לאור האמור, אני מזכה את הנאשם מהמיוחס לו.
זכות ערעור כחוק.
המזכירות תשלח עותק מהכרעת הדין לצדדים.
ניתנה היום, ט"ו אייר תש"פ, 09 מאי 2020, בהעדר הצדדים.