תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה מחוז תל אביב
|
27831-07
13/03/2008
|
בפני השופט:
פאול שטרק
|
- נגד - |
התובע:
י.י עו"ד זיו קרן
|
הנתבע:
ח.י עו"ד בראז זאב
|
החלטה |
1. בדיון שהתקיים ביום 11.3.08 לאור ממצא בדיקת הרקמות בתמ"ש 27830/07 . בהסכמת הצדדים נקבע שהמשיב הינו אביה של הקטינה (להלן:
"התובעת"). אם התובעת (להלן: "
האם") העלתה בקשה למזונות זמניים.
2. הטענה בפני היא, שהקטינה נולדה כתוצאה מקשר אינטימי מזדמן בין הצדדים. אין בנסיבות הקשר בין הצדדים כדי להשפיע על המזונות אותם יש לקבוע בהתאם לצרכי הקטינה. בפסיקת מזונות זמניים אין בימ"ש נכנס לעובי הקורה ולא קובע עובדות, ע"א 542/68
בן סירה נ' בן סירה, פ"ד כג(1) 169, 170.
3. לאב, קטינים בגירים מנישואיו הקודמים אשר משלם עליהם מזונות מופחתים. אחד מהקטינים עומד לסיים בקרוב שירות צבאי חובה. בהתאם להלכה
ב
ע"א 4480/93 פלוני נ' פלונית פד"י מח
(3) 461,לפיה האחריות לזון ילדים חלה על ההורים גם לאחר הגיע ילדם לגיל 18 ובמשך שירותו הצבאי ישלם האב 1/3, עד לשחרורו מצה"ל.
4. האם משתכרת סך של 6,000 ש"ח לחודש .
5. האב עבד ב******* והשתכר כ- 14,000 ש"ח נטו לטענתו, וזאת לפני ניכוי הוצאות חובה כפי שפירט בכתב טענותיו. ביום הדיון הוגשה מטעם האב הודעת פיטורין מטעם מעסיקו כראיה שהאב פוטר ממקום עבודתו. יחד עם זאת, הוא עתיד לקבל כ-100,000 ש"ח פיצויי פיטורין ויעמדו לרשותו כמה עשרות אלפי שקלים מקרן השתלמות. די בסכום זה כדי להוכיח יכולת כלכלית בשלב זה מצד האב לשאת בהוצאות צרכי הקטינה, נוכח הפיטורין הטריים ניתן לבחון בשלב ההוכחות את יכולת השתכרות האב .
6. לאב יש דירה בבעלותו שהייתה מושכרת ומדמי השכירות הפיק הכנסה נוספת. אולם לאחר הודעת הפיטורין, האב שב להתגורר בדירה.
7. טענת האב כלפי האם בכל הקשור לקשר ביניהם ונסיבות כניסתה להריון הינה נשוא תובענה נפרדת, אם בכלל.
8. עתה לאור האמור ובהתאם להלכות בית המשפט העליון, יש להתחשב בהכנסות שני בני הזוג ולאזן ביניהם כאשר חובת האב לזון את הקטינה מצטמצמת לצרכיה ההכרחיים של הקטינה (ראה: בע"מ 5750/03
אוחנה נ' אוחנה, (ניתן ביום 8.6.05 ופורסם במאגרי המידע);בע"מ 2433/04
צינובוי נ' צינובוי, תקדין עליון 41(4) 2005). בתוך כך, יהיה מקום לקבוע את החיוב בהוצאות הקטינה על האב בשימת לב להכנסות האם והיותה של האם ההורה המשמורן שנדרשת לשאת בהוצאות נלוות שוטפות של הקטינה.
9. הוצאות קטיני קטינים מתמקדות בשלב של סעד זמני בנושאים כמו מדור, הוצאות מדור, אוכל (מטרנה וכד'), טיטולים, ביגוד, מעון (דבר המאפשר לאם לצאת לעבודה). אין בכך כדי להכריע בגובה המזונות הקבועים אשר ייקבעו בעתיד.
10. האם העמידה את צרכי הקטינה כדלהלן:
הוצאות המדור והחזקתו
|
1,237 ש"ח
|
מזון
|
500 ש"ח
|
מטפלת
|
3,000 ש"ח
|
קופ"ח ותרופות
|
250 ש"ח
|
|