ת"א
בית משפט השלום קריות
|
3677-06
24/11/2009
|
בפני השופט:
דאוד מאזן
|
- נגד - |
התובע:
מינהל מקרקעי ישראל
|
הנתבע:
שומרה מושב
|
|
החלטה
התובע היה אמור להגיש את עמדתו עד ליום 18/11/09 ולא עשה כן. כאן המקום לציין שמדובר במועד שהוארך מפעם לפעם.
מכאן ששבה הבקשה להתליית הליכים בתיק זה לחיים וטעונה הכרעה.
עיינתי בבקשה על נימוקיה.
המשיב ("המינהל") הגיש, תביעות נגד כ-60 אגודות שיתופיות (ישובים) במחוז הצפוני, על מנת לחייבן בתשלום חוב בגין דמי חכירה, שנצבר, לטעמו, החל משנת 1992.
גם כאן, ועל כך אין חולק, סוגיות חופפות בהליכים השונים שנוקט המנהל נגד כל הישובים וראוי למנוע קביעות משפטיות הפוכות וסותרות ונר לרגלי אף המלצת נשיאת בית המשפט העליון בבקשה לאיחוד הדיון בכל התובענות:
"מן הראוי שהצדדים יעשו מאמץ להגיע להסדר דיוני שיאפשר את בירור השאלות המשותפות לתובענות השונות במסגרת אחד ההליכים התלויים ועומדים ביניהם תוך התליית יתר התובענות עד לבירור אותן שאלות משותפות." ראו: בשא 8808/08 שניתנה ביום 28/12/08.
שבתי ועיינתי בהחלטתו של חברי כבוד השופט א.בולוס בתיק 19396/07 ובפסק דינו של בית המשפט המחוזי בתיק 189/09 ,וחזרתי ועיינתי בפרשת התביעה וההגנה שבפני, ונכחתי כי השאלה המשפטית בעניין החלטות מועצת מקרקעי ישראל ופרשנות חוזה המשבצת הן שאלות זהות בכל התובענות.
בסעיף 29 לבקשה הצהיר הנתבע מושב שומרה כי הוא מתחייב לקבל על עצמו את ההכרעות המשפטיות בתיקים אחרים כמעשה בית דין לתיק זה.
החלטתו המנומקת של חברי השופט בולוס, מקובלת עלי כך גם הדין ביחס לפסק דינו של בית המשפט המחוזי בתיק 189/09.
הנמקתם מקובלת עלי ואני מאמצה.
על כן הנני מורה על עיכוב ההליכים בתיק זה הן בשל אי הגשת תגובה והן לעיצומה של מחלוקת, וזאת עד למועד שתתקבל הכרעה סופית באחד התיקים בשאלות המשותפות.
המלצתי שהצדדים ישתפו פעולה ובחרו אחד התיקים לניהול השאלות המשותפות ובשאר התיקים יעוכבו ההליכים, לחלופין ובהעדר הסכמה ויפנו במשותף לנשיא בית המשפט השלום במחוז חיפה או לנשיא בית המשפט השלום בנצרת, שיבחר שופט אחד מתוך השופטים המטפלים בתיקים אלו והמשימה תוטל עליו.
בנסיבות העניין אין צו להוצאות.
ההליכים בתיק זה מעוכבים.
ניתנה היום, ז' כסלו תש"ע, 24 נובמבר 2009, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי .......