אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מישל פרוכטר יבוא ושיווק בע"מ נ' סאר-גו השקעות בע"מ

מישל פרוכטר יבוא ושיווק בע"מ נ' סאר-גו השקעות בע"מ

תאריך פרסום : 15/02/2010 | גרסת הדפסה

תא"ח
בית משפט השלום תל אביב - יפו
2489-12-09
14/02/2010
בפני השופט:
ישי קורן

- נגד -
התובע:
מישל פרוכטר יבוא ושיווק בע"מ
הנתבע:
סאר-גו השקעות בע"מ
פסק-דין

פסק דין

1.תביעה לפינוי מושכר בשכירות שאינה מוגנת לפי חוק הגנת הדייר.

בהתאם להוראות תקנה 214טז(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, אשר חלה על תביעה לפינוי מושכר לפי תק' 215יב(א) לתקנות, יש לנמק את פסק הדין באופן תמציתי.

התביעה:

2.ביום 24/1/08 שכרה התובעת מתחם הכולל שתי חנויות ומרתף ברח' הא באייר 16 בתל אביב. בהתאם לחוזה השכירות רשאית התובעת להשכיר חלק מהמתחם בשכירות משנה.

ביום 28/2/08 נכרת הסכם שכירות משנית, ובגדרו השכירה התובעת לנתבעת חנות וגלריה במתחם (להלן – "המושכר") לצורך הפעלת חנות בגדים ומוצרים לילדים, למשך שנתיים, מיום 1/3/08 ועד 28/2/10. על פי הסכם זה, ניתנו לנתבעת 3 תקופות אופציה בנות 3 שנים כל אחת. נקבע כי תקופת השכירות תוארך מאליה עד תום תקופת האופציה הבאה, אלא אם יודיע מי מהצדדים לצד שכנגד בכתב, 6 חודשים לפני תום התקופה, על אי הארכת השכירות.

הוסכם כי התובעת, אשר מפעילה בחנות הסמוכה למושכר ובמרתף חנות בגדים, רשאית להודיע לנתבעת על סיום תקופת השכירות בהתראה של 6 חודשים לפני תום כל תקופת שכירות, כאמור לעיל, רק במקרה שהמושכר דרוש לתובעת לשימוש עצמי. בהתאם להסכמה זו, ביום 16/8/09 הודיעה התובעת לנתבעת על כוונתה לסיים את הסכם השכירות ביום 28/2/10.

הנתבעת דחתה את הודעת התובעת בטענה כי הוסכם על הארכת תקופת השכירות למשך שנתיים נוספות, לאחר 28/2/10.

התובעת מכחישה קיומה של הסכמה כאמור.

ההגנה:

3.הנתבעת מנהלת את עסקיה במושכר מזה 5 שנים.

הנתבעת שכרה את המושכר מהבעלים הקודמים בחוזה שכירות שהסתיים ביום 28/2/08.

הבעלים של החנות הסמוכה רכשו את המושכר ואת המרתף והפכו בעלים של המתחם כולו.

הבעלים החדשים ביקשו שהנתבעת תוסיף להחזיק במושכר אך מחמת שרצו להשכיר את המתחם כולו דרשו מהנתבעת למצוא שותף שיחד עם הנתבעת ישכור את כל המתחם.

התובעת והנתבעת הסכימו לשכור במשותף את המתחם ולחלק ביניהם את החזקה כך שהנתבע יחזיק במושכר והתובעת תחזיק בחנות האחרת ובמרתף.

למרות זאת, פעלה התובעת בניגוד למוסכם ושכרה את המתחם כולו לבדה. לאחר מכן, אילצה התובעת את הנתבעת להתקשר עימה בהסכם שכירות משנה בתנאים לא סבירים.

במהלך תקופת השכירות ביקשה התובעת להרחיב את פתח הכניסה למרתף ולשם כך היה עליה לבנות קיר שיצמצם את שטח המושכר של הנתבעת. תמורת הסכמת הנתבעת לצמצום שטח המושכר הסכימו הצדדים על הארכת תקופת השכירות בשנתיים, עד 28/2/12.

דיון:

4.לאחר שעיינתי בטענות הצדדים החלטתי לקבל את התביעה.

אין חולק כי בין הצדדים נחתם הסכם שכירות משנה ולפיו תקופת השכירות מסתיימת ביום 28/2/10.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ