ת"ד
בית משפט השלום לתעבורה באשדוד
|
149-09
24/10/2010
|
בפני השופט:
גילת שלו
|
| - נגד - |
התובע:
מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד
|
הנתבע:
אהרון בורפיקר
|
| הכרעת-דין,גזר-דין |
הכרעת דין
על פי הודאת הנאשם, אני מרשיעה אותו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום ט"ז חשון תשע"א, 24/10/2010 במעמד הנוכחים.
גילת שלו, שופטת
גזר דין
הנאשם הורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע וללא פוליסת ביטוח הכל מיום 09/01/08.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון ובו נמנעה התביעה מלבקש עונש של מאסר בפועל, וזאת בהתחשב בנסיבותיו האישיות המיוחדות של הנאשם ובעובדה שהפסילה שהוטלה עליו בעבר הייתה מנסיבות רפואיות, וכיום הנאשם אוחז ברישיון נהיגה תקף.
למרות שהעונש הראוי בעבירות מסוג זה הוא מאסר בפועל, הרי שלאור חלוף הזמן ונימוקי הסדר הטיעון, אני סבורה כי הסדר הטיעון הולם ולכן אכבדו.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים.
המאסר המותנה יופעל אם תוך תקופה של 3 שנים יעבור הנאשם עבירה נוספת של נהיגה בזמן פסילה.
פסילה בפועל מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 7 חודשים.
הפסילה בפועל תחל היום, ועל הנאשם להפקיד רשיון הנהיגה במזכירות בית המשפט כבר עתה.
מוסברת לנאשם חשיבות הפקדת הרשיון במועד וחומרת העבירה של נהיגה בזמן פסילה.
פסילה על תנאי מקבל/מהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים.
הפסילה על תנאי תופעל אם תוך תקופה של 3 שנים יעבור הנאשם עבירה שבה הורשע בגזר דין זה, או עבירה של נהיגה בזמן פסילה או של סירוב למסור דגימת דם ו/או לבצע בדיקת נשיפה או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השניה לפקודת התעבורה.
הנאשם יחתום היום על התחייבות בסך 1,500 ₪ שלא לעבור עבירה מהעבירות בהן הורשע למשך שנתיים מהיום. לא יחתום, ייאסר למשך 5 ימים.
זכות ערעור לביהמ"ש המחוזי תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ט"ז חשון תשע"א, 24/10/2010 במעמד הנוכחים.
גילת שלו, שופטת
הוקלד על ידי: אוראל בן דוד