החלטה
בפני בקשה לביטולו של פסק דין אשר ניתן על ידי, בהעדר התייצבות של המבקשים לדיון שנקבע בפני ביום 31/10/2010.
לאחר ששמעתי את עדותם של עורכי הדין טדי מנשה וציון עזרא, ולאחר שעיינתי במסמכים המצויים בתיק זה, ובסיכומי טענות הצדדים בפני, הגעתי למסקנה כי יש מקום להורות על ביטולו של פסק הדין, אך לחייב את המבקשים בהוצאות ושכ"ט עו"ד.
אמנם, התברר במהלך הדיון כי ככל הנראה לא זומנו המבקשים, כדין, לדיון אשר התקיים בפני, וזאת בשל שרשרת תקלות באופן העברת ייצוגם של המבקשים, בין עורכי דינם.
ברם, עוד התברר, כי בא-כוח המבקשים יכול היה לדעת על מועד הדיון וזאת מ"בקשה לצרף מכתב כוונות" ששלח אליו ב"כ המשיב, ואשר בכותרתה ציין את מועד הדיון.
אין מחלוקת כי מסמך זה התקבל למשרדו של ב"כ המבקשים, עו"ד טדי מנשה, אשר אף אמר, בהגינותו, כי לא שם לב לתאריך אשר צויין במסמך.
מכל מקום, ההלכה בדבר ביטולו של פסק דין לפי שיקול דעתו של בית המשפט סוכמה בספרו של א' גורן, סוגיות בסדר הדין האזרחי (מהדורה תשיעית) בעמ' 355:
"כאשר פסק הדין אינו פגום, סמכותו של בית המשפט לבטל את פסק הדין אינה סמכות שבחובה, אלא סמכות המסורה לשיקול דעתו. לעניין שיקול הדעת יש להציב את שני המבחנים הבאים:
סיבת מחדלו של המבקש להתייצב או להתגונן;
סיכויי הצלחה כי הגנתו תתקבל
התשובה לשאלה השנייה חשובה יותר.
אם המבקש מצביע על סיכויי הצלחה, הרי שבגין המחדל יסתפק בית המשפט, בדרך כלל, בהטלת הוצאות על המבקש (אפילו יזכה בבקשה לביטול)....
אם ניתן לפצות את התובע בפסיקת הוצאות בגין הנזק והטירחה המיותרים שנגרמו לו ע"י הפיגור, וכאשר מגלה הנתבע-המבקש סיכויי הצלחה – יש להיענות לבקשה.".
(ההדגשה שלי – י.ב.).
עוד יש לזכור, כי: "כאשר הנתבע לא התייצב וניתן נגדו פסק דין בהיעדרו, הרי שבדיקת סיכויי ההצלחה נעשית על פי כתב ההגנה המצוי כבר בתיק בית המשפט. לעומת זאת, כאשר הוא לא התגונן כלל, נלמדים סיכויי ההצלחה מהבקשה לביטול ומהתצהיר התומך בה".
(א' גורן, סוגיות בסדר הדין האזרחי, מהדורה עשירית, עמ' 374).
בחינת הבקשה למתן רשות להתגונן, אשר מצוייה בתיק, מעלה כי אם תתקבלנה טענותיהם העובדתיות של המבקשים, כי זכרון הדברים בוטל בהסכמה, הרי שתעמוד להם הגנה לכאורית בפני התביעה.
ברם, אין להתעלם מן הנזק והטירחה המיותרים שנגרמו למשיב בגין הפיגור בהתנהלותו של תיק זה, ולפיכך אני מורה כדלקמן:
החלטתי בדיון מיום 31/10/2010, בתיק זה, מבוטלת, על כל חלקיה.
המבקשים, ביחד ולחוד, ישלמו למשיב את הוצאות הדיון בבקשתם ושכ"ט עו"ד, בסך 1,500 ₪.