אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ניסנוב נ' שירות בתי הסוהר

ניסנוב נ' שירות בתי הסוהר

תאריך פרסום : 13/02/2011 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום חדרה
3636-07
13/02/2011
בפני השופט:
נאסר ג'השאן

- נגד -
התובע:
אבאי ניסנוב
הנתבע:
שירות בתי הסוהר - מדינת ישראל
פסק-דין

פסק דין

מבוא

1.זוהי תביעה לפיצוי התובע בגין נזקיו שנגרמו לו כתוצאה מפציעתו, שאירעה לטענתו, במהלך ריצוי תקופת מאסר בין השנים 2003-2006 במתקן כליאה שמחזיקה הנתבעת. עפ"י עובדות כתב התביעה, "במהלך מאסרו התנפלו על התובע שלושה אסירים אחרים ודקרו אותו באמצעות סכינים בכל חלקי גופו" (סעיף 5 לכתב התביעה). כתוצאה מן הדקירות, הובהל התובע לביה"ח "מאיר" בכפר- סבא ואושפז למשך שבעה שבועות, במהלכם הוצא הטחול מגופו. על כן עתר התובע לפצותו בגין נזקיו בסך 2,420,000 ₪.

2.בכתב הגנתה הכחישה הנתבעת את האמור בכתב תביעתו של התובע. הנתבעת טענה כי התובע אכן ריצה תקופת מאסר בין התאריכים 20.06.03 ועד 09.05.05 בגין עבירות הפרת חובה חוקית, איומים וגרימת חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, וביום 27.09.03, בעת שהותו בבית סוהר "הדרים" נדקר התובע בחזהו ובבטנו, ואלם נסיבות הדקירה לא היו כפי שתוארו בכתב התביעה אלא בנסיבות אחרות.

3.בנוסף, הכחישה הנתבעת טענת התובע כי התרשלה כלפי התובע, שכן לא צפתה, ולא יכולה היתה לצפות את אירוע הדקירה. בנוסף, כפרה הנתבעת בנזקים ובמגבלות להם טען התובע.

4.לכתב התביעה לא צורפה חוות דעת רפואית, כמצוות תקנה 127 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984, ובדיון שהתקיים ביום 28.04.10 טען התובע כי אין בכוונתו לצרף חוות דעת.

5.התובע העיד בפניי. במהלך עדותו הוגשו המוצגים שלהלן: נ/1 – שאלון ותצהיר תשובות עליו; נ/2 – הודעה שנתן התובע במשטרה ביום 05.10.03 – כשבוע לאחר אירוע הדקירה.

דיון

6.לאחר עיון בטענות הצדדים באתי למסקנה כי התובע לא הרים הנטל המוטל עליו להוכיח העובדות כפי שתוארו בכתב תביעתו.

7.כאמור, בכתב תביעתו טען התובע כי הוא הותקף ע"י שלושה אסירים באמצעות סכינים ונדקר כ- 12 פעמים.

8.מאידך, הגרסה שמסר התובע בהודעתו במשטרה (נ/2) הינה: "ביום שבת אחרי ארוחת צהרים אני חזרתי לחדר 8 ואז ראיתי בחור או ערבי או קווקזי יושב על המיטה שלי, ואז ניגשתי אליו ושאלתי אותו מה אתה עושה פה כי זה לא חדר שלו ולא מיטה שלו ואז הבחור הוציא סכין לא זוכר מאיפה או מהמכנסיים או מתחת לחולצה ודקר אותי בבטן דקירה אחת בכתף צד שמאל ועוד דקירה בחצר בצד שמאל ועוד דקירה ביד ימין ויצא מהחדר בריצה" (עמוד 1 שורות 6-13), ובהמשך "אז אני נכנסתי לתא שלי, תא 8 וראיתי בחור שיושב על המיטה שלי ושאלתי אותו מה אתה עושה והבחור אמר לי שהוא מחכה לי ואז ניסיתי להוריד אותו מהמיטה, ניסיתי להרים אותו עם הידיים שלי מהמיטה ואז הבחור התרומם קצת וראיתי שהוא מוציא חפץ מהמכנסיים או מתחת למכנסיים או מהכיס של המכנסיים, החפץ אני חושב שזה כפית של אוכל שחידד אותה ועשה אותה כמו סכין והידית מניילון..." (עמ' 2 שורות 21-28 ועמ' 3 שורות 1-2 להודעה נ/2 ).

9.באשר לזהות הדוקר- טען התובע בחקירתו הנ"ל כי אינו מכיר את הדוקר (עמ' 3 שורות 27-28), וכי לא קדם לדקירה סכסוך בינו לבין מי מהאסירים (עמ' 4 שורות 6-7, להודעה נ/2).

10.בתשובותיו לשאלון שהפנתה הנתבעת לתובע, השיב הוא כי בעת האירוע הוא ישן, וכי האירוע התרחש "באמצע הלילה". התובע טען כי אינו יודע כמה אנשים תקפוהו ואינו יודע זהותם (ראו תשובות לשאלות 35 ו- 36 לשאלון). כמו כן, השיב התובע כי אינו מסוכסך עם מי מן האסירים ומעולם לא ביקש כי יופרד מאסירים אחרים (ראו תשובות לשאלות 38 ו- 39 לשאלון).

11.בעדותו בפניי, העיד התובע לגבי נסיבות האירוע, כי הוא צפה בטלוויזיה, ופתאום נכנסו שלושה אנשים לתאו ודקרו אותו (עמוד 6 שורה 13 לפרוטוקול); כאשר עומת התובע עם תשובותיו לשאלון, העיד הוא בפניי כי נדקר ע"י "שניים או שלושה" (עמוד 7 שורה 10 לפרוטוקול) וכי האירוע התרחש "אחרי הביקורת, הביקורת ב- 20:00" (עמוד 7 שורה 12 לפרוטוקול).

12.באשר לכלי התקיפה, העיד התובע בפניי, כי הוא הותקף עם "סכין אחד גדול" (עמ' 7 שורה 20 לפרוטוקול).

13.מסקנתי היא, כי בכל הנוגע לשעת האירוע, מספר המשתתפים בו, כלי התקיפה בו השתמשו התוקף/ים ונסיבות הדקירה, קיימות סתירות מהותיות בין שלל גרסאותיו של התובע, שכן באשר לשעת ומועד התקיפה מעיד התובע בפניי כי הוא נדקר בשעות הערב, בהודעתו במשטרה מעיד הוא כי נדקר "אחרי אורחת צהריים" ואילו בתצהיר תשובות לשאלון טוען התובע כי הוא נדקר ב"באמצע הלילה". באשר למספר התוקפים, טוען התובע בכתב תביעתו כי הוא התוקף ע"י שלושה תוקפים, בהודעתו במשטרה הוא מעיד כי הותקף ע"י תוקף אחד שאין הוא יודע זהותו ואילו בשאלון טוען התובע כי אין הוא יודע כמה אנשים תקפוהו. באשר לכלי התקיפה טוען התובע בכתב תביעתו כי הוא התוקף באמצעות "סכינים", בעדותו בפניי מעיד הוא כי הותקף ב"סכין גדולה" ואילו בהודעתו במשטרה טען הוא כי הוא "חושב שזה כפית של אוכל שחידד אותה ועשה אותה כמו סכין והידית מניילון".

14.מסקנתי היא כי התובע לא הוכיח את נסיבות תקיפתו, כפי שטען להן בכתב התביעה, ולפיכך דין תביעתו להדחות, מאחר ועל התובע הנטל להוכיח באילו נסיבות הוא נפגע; ראוי לצטט את הדברים שנאמרו ע"י בית המשפט המחוזי בירושלים בת.א 6506/04 מוחמד עאיש צבארנה נ' מדינת ישראל- משרד הבטחון (טרם פורסם- ניתן ביום 7.9.09):

"למעשה, די בדחיית גרסתו העובדתית של התובע כדי להביא לדחיית התביעה. מקום בו גרסת התובע נמצאה בלתי ראויה לאמון, אין זה מתפקידו של בית המשפט לנבור בעדויות על מנת לדלות גרסה חילופית אשר תהלום את טענת התובע להתרשלות הנתבעת (וראה ת"א (מחוזי י-ם) 5133/03 אלחלאיקה נ' מדינת ישראל, ניתן ביום 2.9.08. כן ראה ע"א 8599/02 חזימה נ' המפקד הצבאי באזור יו"ש, ניתן ביום 26.2.06, בס' 8 לפסק הדין, ע"א 9561/05 חטיב נ מדינת ישראל, ניתן ביום 4.11.08, בס' י"ג לפסק הדין)".

15.אילו הייתי נדרש לבכר גרסה אחת מבין ספר הגרסאות להן טען התובע, הייתי מבכר את זו האמורה בהודעתו במשטרה ולפיה הותקף התובע ע"י תוקף אחד, שאין הוא יודע את זהותו, כאשר נכנס התובע לתאו ומצא את התוקף שם והתוקף תקף את התובע באמצעות "כפית של אוכל" שהתוקף "חידד אותה ועשה אותה כמו סכין", ולצורך הדיון בפניי, כאמור, בחינת דברים שהם למעלה מן הצורך, אראה בנסיבות אלה, כנסיבות תקיפתו של התובע. גרסה זו, היא הגרסה שניתנה מיד לאחר האירוע, וככזו נראית אותנטית ואמינה יותר מיתר גרסאותיו.

16.שירות בתי הסוהר חב בחובת זהירות מושגית כלפי האסירים הכלואים בבתי הכלא (ראו: ע"א 4704/96 עוד דרור מקרין נ' נציבות שירות בתי הסוהר, פד"י מ"ב (10, 360; ת"א (ת"א) 1715/89 בן חיים נ' מדינת ישראל פ"מ נ"ה (1) 353). יחד עם זאת, ראוי להביא הדברים שנאמרו בת.א. 955/77 מתי ואח' נגר נ' מדינת ישראל פס"מ תשמ"ה (א) 490, אשר צוטטו ע"י כב' השופט אנגלרד בע"א 4704/96 הנ"ל:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ