סע"ש, ת"ט
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
22755-12-14 , 634-04-15 , 740-04-15 ,36185-05-15
14/01/2016
|
בפני סגן הנשיאה:
אילן סופר
|
- נגד - |
התובעת:
"ירים" מסחר והשקעות בע"מ עו"ד צבי הלפגוט ו/או שי אדרי
|
הנתבע:
רמי סברי עו"ד עידן מילר ואח'
|
החלטה |
1.לפניי בקשה מטעם התובעת לאיחוד הדיון בתיקים שבכותרת.
2.התובעת טוענת כי מאחר שבפני בית הדין עומדות שתי תובענות של אותם הצדדים העוסקות בתשתית עובדתית זהה והמעלות אותן שאלות עובדתיות ומשפטיות, הרי שיש להורות על איחוד התובענות לשם ייעול ההליכים, חיסכון בזמן שיפוטי יקר ומניעת פסיקות סותרות.
3.הנתבע מתנגד לבקשה מאחר וטרם התקבלה התנגדות בשלושת תיקי ת"ט שבכותרת ועקב הרצון לחקור את המצהיר מטעם התובעת. שכן יש לדחות על הסף את הגנת התובעת.
הכרעה
4.בתקנה 120 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 נקבע כי: "ענינים אחדים התלויים ועומדים בבית דין אחד וכרוכות בהם שאלות זהות או שאלות דומות, של משפט או של עובדה, רשאי בית הדין, לפי שיקול דעתו, להורות על איחודם, בין על פי בקשת בעל דין ובין ללא בקשה כזאת, ובתנאים שייראו לו".
5.תקנה 120 לתקנות סדרי הדין מסמיכה את בית הדין לפעול "לפי שיקול דעתו" בהחלטה בדבר איחוד תיקים. מסגרת זו של הסמכות על-פי שיקול דעת היא רחבה. השיקולים אותם על בית הדין לשקול, בעת מתן החלטה בבקשה לאיחוד דיון, הינם יעילות הדיון אשר נבחנת, בין היתר, בקיומן של שאלות זהות או דומות, וכן שלב הדיון אליו הגיע כל אחד מהעניינים התלויים ועומדים, אשר לגביהם מתבקש האיחוד. כמו כן, יבחן בית הדין, האם יש באיחוד הדיון כדי למנוע עיוות דין למי מהצדדים. המטרה העיקרית של התקנה המאפשרת איחוד דיון, הינה חיסכון בזמן ובהוצאות לגבי ניהול הליכים, שיש בהם שאלות דומות של משפט או של מסכת עובדות. באשר לשיקולי יעילות הדיון, אין ספק, כי המדובר בשיקול משמעותי, ויש לבחון את השלב בו מצוי כל אחד מההליכים שאת איחודם מבקשים (דב"ע נד /3-191תכנון המים לישראל בע"מ - אורי אייזיק, ניתן ביום26.5.2007).
6.במקרה שלפניי מדובר בתביעה למתן סעדים הצהרתיים ותביעה כספית על סך 500,000 ש"ח בשלב זה.
התובעת טוענת בכתב התביעה כי הנתבע היה בעל שליטה בחברה וניהל את כל ענייניה הפיננסיים וכן הועסק על ידי החברה מיום 01.04.97 עד ליום 31.05.14. החברה טוענת כי היא זכאית לבטל חלק מההסכם שנחתם בין הצדדים לעניין יחסי עובד מעסיק מכיוון שהנתבע הפר את ההסכם, הטעה במכוון את החברה, הסתיר מידע מהותי וניהל מו"מ בחוסר תום לב. לפיכך, בדין בוטלו 6 המחאות שנמסרו לנתבע שכן מדובר בכפל תשלום.
הנתבע טוען כי כל הסכומים וההמחאות שקיבל מהחברה הינם סכומים מצטברים ונוספים לכספים הצבורים לזכותו וכך סוכם ונחתם בין הצדדים.
8.עיון בתיק העיקרי וכן בתיקי ההתנגדות לביצוע שטר מעלה כי קיים סכסוך מתמשך בין הנתבע לאחיו על רקע הסכם שנחתם בין התובעת לנתבע. כך במסגרת ההסכם קיבל הנתבע המחאות לזכותו שחלקן טרם נפרעו ובוטלו. הנתבע הגיש ארבע המחאות לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל בת"א והתובעת הגישה התנגדות לביצוע שטר וכן את כתב התביעה. ביום 10.06.15 ניתנה החלטה על ידי כב' הרשם דורון יעקבי בכל הנוגע לתיקי הת"ט ולפיה, "שלוש התיקים יאוחדו בפני בדיון מאוחד ביום 14.7.15".לימים הועבר הדיון בהתנגדויות לבית הדין לעבודה.
במסגרת כתב התביעה הוגש כתב הגנה, נערך דיון מוקדם והצדדים הסכימו לקיום הליך גישור אשר לא צלח. לפיכך נקבע מועד להוכחות.